Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Pelipalvelu Google Stadia LG:n uusiin tv-malleihin

Monia suosikkipelejä voi nyt striimata LG:n uusimmilla televisioilla.

forfatter
Julkaistu 09.12.2021 - 07:00

Jos kotoa löytyy LG:n televisio, jonka käyttöjärjestelmä on WebOS 5.0 tai uudempi, voi laitteeseen ladata Googlen oman pelipalvelun Google Stadian.

Stadia on pilvipohjainen pelipalvelu, josta pelejä voi suoratoistaa television ruudulle netistä ilman tarvetta erilliselle pelikonsolille tai tietokoneelle. Peliohjain on tosin oltava. Siihen tarkoitukseen voi käyttää joko olemassa olevaa Playstationin tai Xboxin ohjainta tai tilata Googlen oman Stadia-ohjaimen. Näet tästä listan yhteensopivista ohjaimista.

Google Stadium LG:lle

Google Stadium on ladattavissa LG:n televisioihin 22 maassa, mukaan lukien Pohjoismaat. Palvelu toimii WebOS 5.0- tai 6.0-käyttöjärjestelmillä, eli käytännössä tv ei saa olla vuoden 2020 mallia vanhempi. Kokeilimme ja löysimme Stadian nopeasti testihuoneessamme olleesta LG OLED55CX-televisiosta vuodelta 2020.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Google Stadia löytyi toimituksen LG OLED55CX -television Content Storesta nopeasti. Kuva: Audun Hage

Yli 200 peliä

Googlen pelipalvelu tarjoaa useita suosittuja pelejä, joiden pelaaminen ei vaadi muuta kuin toimivan verkon ja peliohjaimen: Stadiasta löytyvät esimerkiksi Cyberpunk 2077, Resident Evil Village, Assassin’s Creed: Valhalla, Hitman 3 ja Baldur’s Gate 3.

Tilaamalla Stadia Pro -palvelun saa käyttöönsä premium-sisällöt eli 4K/60fps HDR-grafiikoilla ja 5.1-surroundäänellä varustetut versiot, jotka näyttävät tietysti erityisen hyviltä 4K-television ruudulla. Stadia Pro maksaa 9,99 €/kk, ja lisätietoja voi lukea täältä: stadia.google.com.

LG:n tiedotteessa mainitaan myös, että valmistajan OLED-televisiot sopivat vahvan kontrastinsa ja pienen viiveensä ansiosta erityisen hyvin räiskintä-, strategia ja rallipeleihin.

 

 

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Black Week: parhaat tv-löydöt! Pidä silmällä näitä suosittelemiamme televisiomalleja, kun suuntaat Black Friday -alennusmyynteihin!
OLED plus Ambilight = mahtavampi elämys! Philips on jälleen tehnyt värikkään OLED-television, joka tarjoaa upean kontrastin ja Ambilight-valojen ansiosta mahtavia elokuvakokemuksia.
Suurin koskaan testaamamme tv! Unohda 85-tuumaiset, jos nyt haluaa isomman television kuin naapurilla, pitää valita 98-tuumainen! TCL 98C735 on hirmuisen kokoinen tv, jonka kuvanlaatu yllättää.
Kun viihde ratkaisee Haaveiletko mahtavista elokuvailloista, vaikuttavan näköisistä peleistä tai teräväpiirtoisista urheilulähetyksistä? Silloin voi olla paikallaan ostaa uusi televisio! Kokosimme tähän parhaat vuoden aikana testaamamme mallit, joista löytyy varmasti jokaiseen makuun sopiva.
Samsungin tv:n omistajille enemmän HDR-sisältöjä Apple TV+ ja iTunes tarjoavat osan sisällöistä nyt avoimessa HDR10+-formaatissa – onko Dolby Visionin ylivalta tulossa päätökseen?
MiniLEDillä parempaa kontrastia Sony on tehnyt parhaasta LCD-televisioistaan tälle vuodelle MiniLED-taustavalaistuksella varustetun version, joka tarjoaa todella tarkkaa kontrastia ja kirkkautta – mutta ei ole aivan täydellinen.