Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Nokialta uusi QLED-mallisto

Nokian 2022-mallivuoden televisioita saa entistä useammassa koossa.

forfatter
Julkaistu 26.01.2022 - 07:00

Pienen hiljaiselon jälkeen Nokia tuo jäälleen uusia malleja televisiomarkkinoille. Itävaltalainen StreamView GmbH valmistaa nykyään lisenssillä Nokia-brändin televisio. Viime vuonna testasimme yhden niistä: 65-tuumaisen Nokia 6500D:n. Tänä vuonna luvassa on enemmän kokovaihtoehtoja aina 43-tuumaisesta 70-tuumaiseen.

Lue myös: Nokia QLED Smart TV 6500D – QLEDia klassikkomerkiltä

Nokia QLED Range
Nokia QLED Range 2022. Kuva: Nokia/Streamview Gmbh

Nokia QLED Smart TV 2022

Uudet nokialaiset perustuvat Quantum Dot -tekniikalla varustetuille LCD-paneeleille, eli ruudut ovat niin sanottuna QLED-paneeleita. Kuvanlaadun luvataan olevan värikäs ja kontrastiltaan erinomainen. Nokian ja Streamview’n kuva-asetuksissa on kiinnitetty huomiota etenkin elokuviin, urheiluun ja pelaamiseen. Peliasetuksella viiveen pitäisi valmistajan mukaan olla varsin hyvä 8 millisekuntia. Myös ääneen on panostettu ainakin integroitujen subwooferien muodossa.

Käyttöliittymä on tuttu Android TV, jossa on valmiina monet suosituimmat palvelut, kuten Netflix, Disney+, Paramount+ ja HBO Max. Nokia QLED Smart TV -mallit on varustettu kolmella 2.0-tyypin HDMI-sisääntulolla, kahdella USB-portilla ja vastaanottimella, jossa on paikat antennille, satelliitille ja kaapelille.

Televisiomalleissa on neliydinprosessorit ja muistia 8 GB RAM:n verran, joten sovellusten pitäisi pyöriä sujuvasti. Kaukosäädin toimii Bluetoothilla, on ergonominen ja varustettu valaistuilla napeilla.

Nokia Smart TV 7000D Lifestyle

Nokia Smart TV 7000D. Kuva: Nokia/Streamview Gmbh

Hinnat ja saatavuus

Nokia QLED 4K UHD Smart TV tulee saataville kokovaihtoehdoissa 43”, 50”, 55”, 58” ja 70”. Mallit luvataan kauppoihin ja valmistajan verkkosivuille myyntiin lähiaikoina.

Suositushinnat:

Nokia 4300D (43”): 649 €

Nokia 5000D (50”): 749 €

Nokia 5500D (55”): 849 €

Nokia 5800D (58”): 899 €

Nokia 7000D (70”): 1 599 €

 

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Black Week: parhaat tv-löydöt! Pidä silmällä näitä suosittelemiamme televisiomalleja, kun suuntaat Black Friday -alennusmyynteihin!
OLED plus Ambilight = mahtavampi elämys! Philips on jälleen tehnyt värikkään OLED-television, joka tarjoaa upean kontrastin ja Ambilight-valojen ansiosta mahtavia elokuvakokemuksia.
Suurin koskaan testaamamme tv! Unohda 85-tuumaiset, jos nyt haluaa isomman television kuin naapurilla, pitää valita 98-tuumainen! TCL 98C735 on hirmuisen kokoinen tv, jonka kuvanlaatu yllättää.
Kun viihde ratkaisee Haaveiletko mahtavista elokuvailloista, vaikuttavan näköisistä peleistä tai teräväpiirtoisista urheilulähetyksistä? Silloin voi olla paikallaan ostaa uusi televisio! Kokosimme tähän parhaat vuoden aikana testaamamme mallit, joista löytyy varmasti jokaiseen makuun sopiva.
Samsungin tv:n omistajille enemmän HDR-sisältöjä Apple TV+ ja iTunes tarjoavat osan sisällöistä nyt avoimessa HDR10+-formaatissa – onko Dolby Visionin ylivalta tulossa päätökseen?
MiniLEDillä parempaa kontrastia Sony on tehnyt parhaasta LCD-televisioistaan tälle vuodelle MiniLED-taustavalaistuksella varustetun version, joka tarjoaa todella tarkkaa kontrastia ja kirkkautta – mutta ei ole aivan täydellinen.