Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Isompia ja parempia tv-malleja TCL:ltä

TCL tuo kauppoihin MiniLED- ja QLED-malleja – ja kirsikkana kakussa peräti 98-tuumaisen television!

/ 16.04.2022 - 08:22
Isompia ja parempia tv-malleja TCL:ltä

Kiinalainen TCL on julkistanut uudet 4K-resoluutiolla ja HDR-kuvalla varustetut mallisarjansa C93, C83, C73 ja C63. Huippumallit C83 ja C93 perustuvat kolmannen sukupolven MiniLED-tekniikkaan, jossa paneelissa on QLED-värit. TCL lupaa näille entistäkin parempaa kuvanlaatua. Lisäksi valikoima täydentyy monella kokovaihtoehdoilla, joista suurin on hulppea 98-tuumainen!

TCL 50 55 65 C63 2 scaled 1
TCL C63-sarja tukee 120 Hz:n virkistystaajuutta 60 Hz:n paneelista. Kuva: TCL

Google TV

C-sarjan laitteissa on sisäänrakennettu Google TV, joka on jo ehtinyt tulla tutuksi käyttäjäystävällisenä käyttöliittymänä, joka tarjoaa useimmat tarvittavat sovellukset ja palvelut. Uudet televisiot tottelevat kaikki puheohjausta.

Lue myös: Hyvä kokonaisuus – TCL C725 (43C725)

Parempaa kontrastia

TCL on panostanut kontrastiin, entistä parempaan kirkkauteen ja halo-efektin minimoimiseen uusien mallien kohdalla. LCD-paneeleilla nämä ovat haasteita, kun korkean kontrastin alueella muodostuu helposti sumuista ulkoreunaa. Pienempien MiniLEDien kanssa himmennysalueita on enemmän, mikä auttaa vähentämään ongelmaa. TCL on olettavasti parantanut tällä saralla edellisen sukupolven malleihin verrattuna.

TCL C73 lifestyle
TCL on huomioinut pelaajatkin uusissa C-malleissaan. Kuvassa C73 65-tuumaisena. Kuva: TCL

Televisio myös pelaajille

Uudet mallit ottavat huomioon nykypäivän pelien vaatimukset: virkistystaajuus on jopa 144 Hz (C63-mallissa 120 Hz) ja C73-sarjasta ylöspäin mallit tukevat vaihtelevaa virkistystaajuutta (VRR), minkä ansiosta kuvan repeily vähenee nopeiden liikkeiden aikana.

Vasteaika tai viive on tietenkin myös tärkeä seikka pelatessa. C63-sarja tarjoaa automaattisen matalan viiveen peliasetuksen (Auto Low Latency Mode, ALLM), eli tv tunnistaa automaattisesti, kun sitä käytetään pelaamiseen, ja vaihtaa silloin HDMI-sisääntulon nopeimpaan kuva-asetukseen. Samalla ylimääräinen kuvankäsittely menee pois päältä, mikä nopeuttaa kuvaa entisestään.

C73-sarja ja sitä kalliimmat sarjat on varustettu Game Master Pro -nimisellä toiminnolla, joka tarjoaa ALLM:n ja VRR:n sekä 120 Hz:llä että 144 Hz:llä. Niissä on myös oma pelivalikkonsa eli Game Bar, josta kaikki pelaamiseen liittyvät kuva-asetukset löytyvät näppärästi yhdestä paikasta. Malleissa on myös FreeSync Premium, joka huolehtii muun muassa pelien kadonneiden ruutujen korvaamisesta. Low Framerate Compensation (LFC) toistaa tietyt ruudut täyttääkseen aukot, mikäli näytönohjain ei aina pysy pelin vauhdissa. Näin pelikokemuksesta tulee sulavampi.

TCL 65 75 C93 BACK scaled 1
TCL C93-sarjan malleissa on Onkyon kaiuttimet erillisellä Dolby Atmos -korkeuskanavalla. Kuva: TCL

 

Onkyon kaiuttimet ja Dolby Atmos

TCL on myös ymmärtänyt äänenlaadun merkityksen katselukokemuksessa, joten C-sarjan malleissa on Onkyon kaiuttimet ja Dolby Atmos -tuki. Onkyon luvataan tuovan ääneen ”kirkkautta ja tarkkuutta”, ja huomattavasti tavallista tv-ääntä realistisempaa ääntä.

TCL C83-sarjassa on 2.1-ääni integroiduilla stereokaiuttimilla ja takapuolella oma subwoofer bassorekisterin toistamiseen. Äänikuvan voisi odottaa olevan täyteläinen.

TCL C93-sarjassa otetaan askel ylöspäin 2.1.2-äänellä. Se viittaa kahteen ylöspäin suunnattuun kaiuttimeen, joiden avulla Dolby Atmos -kokemuksesta saa vieläkin paremman.

TCL C73 98 inch scaled 1 scaled 1
C73-sarjan kruunu on 98-tuumainen jättinäyttö! Kuva: TCL

Jättikuvaa: 98-tuumainen tv!

Kaikki sarjat ovat saatavilla 43-tuumaisista 75-tuumaiseen, mutta C73 tarjoaa vielä pari lisävaihtoehtoa oikeasti isoa kuvaa haluaville: valittavana on 85-tuumainen 85C735 ja ensimmäistä kertaa TCL.n valikoimissa myös 98-tuumainen kokovaihtoehto (98C735)! Siinäpä kotiteatteria kerrakseen, sillä ruudulla on leveyttä noin 2,2 metriä. Alla olevasta kuvasta hahmottaa hyvin, millainen kokoero 85-tuumaisen ja 98-tuumaisen välillä oikeasti on.

98 inch 16x9 vs 85 inch 16x9 1
Kokoero on melkoinen 16:9-kuvasuhteella: 85″ ja 98″. Lähde: Displaywars.com

Jotta iso ruutu ei veisi enempää tilaa, kun on pakko (!), on TCL päätynyt ”kehyksettömään” muotoiluun, jossa kuva ulottuu lähes reunasta reunaan.

C63-sarjan 55-tuumaisessa ja sitä isommissa malleissa on säädettävä jalusta, jonka saa kahteen asentoon. Niinpä isompikaan ruutu ei vaadi erityisen leveää tv-tasoa, ja keskelle jää tilaa myös soundbarille.

C73-, C83- ja C93-sarjat seisovat metallisen keskijalustan päällä, mikä helpottaa tv:n sijoittelua. Esteetikkoja miellyttänevät C83:n ja C93:n erityisen litteä muotoilu.

Uusi P-sarja

Jos C-mallisto tuntuu liian kalliilta, on TCL.llä tarjota myös edulisempi P-sarja: P63 ja P73. Nämä ovat perusmalleja, joissa on LCD-paneelit ja Google TV. Kokovaihtoehtoja on aina 85 tuumaan asti.

Hinnat ja saatavuus

TCL:n uudet mallit ovat kaupoissa kevään ja kesän aikana. Alla olevasta kuvasta selviävät mallien eurohinnat:

 

Nordic prices TV Soundbars April122022
TCL:n televisioiden ja soundbarien pohjoismaiset suositushinnat 2022.

Lue lisää: tcl.com

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

LG kahmii tunnustusta innovaatioistaan

Black Weekin muikeimmat tv-löydöt

Ääni & Kuva
Scroll to Top