Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Black Week 2023 – fiksusti tv-ostoksilla

Ajattelitko ostaa uuden television Black Friday -kampanjasta? Lue ensin vinkkimme!

/ 13.11.2023 - 10:55
Black Week 2023 – fiksusti tv-ostoksilla

Black Weekistä on muodostunut muutaman vuoden aikana uusi televisiomyynnin huippusesonki. Moni malli on tällä viikolla halvimmillaan, joten valveutuneet ostajat voivat säästää parhaimmillaan satoja euroja.

LB Ääni & Kuvan toimituksessa olemme huomanneet kiinnostuksen televisioihin ja muihin viihdelaitteisiin kasvavan aina talven kynnyksellä, ja etenkin Black Weekin aikana sivustomme kävijämäärät kasvavat roimasti.

Televisio on hyvä houkutin Black Week -kampanjoissa, sillä se vetää ihmiset ylös sohvilta ja myymälöihin. Television haluaa tietysti nähdä itse ennen ostopäätöstä, jotta voi makustella sen kokoa ja kuvanlaatua omin silmin. Myyjät opastavat oikean mallin valinnassa ja kauppaavat samalla tv:n kylkeen muutakin, kuten kaapeleita, seinäkiinnikkeitä, kalibrointia ja muita palveluita.

Mainos

Kannattaa siis olla valmistautunut, kun alkaa selata Black Friday -alennuksia, eikä tarttua ensimmäiseen tarjoustuotteeseen. On hyvä miettiä etukäteen, mitä tarvitsee ja haluaa, tutustua eri malleihin ja ottaa suosikkimallien tiedot ylös. Näin on helppo seurata, tuleeko jokin niistä kampanjaan.

Intro 75 TV oppslag scaled
Televisiomalleja on nykyään iso liuta, ja niistä monikin voi olla itselle yhtä sopiva. Kuva: Audun Hage

Lue myös: Miten valita oikean kokoinen televisio?

Lue myös: Neljä 75-tuumaista 4K LCD-tv:tä – Isompaa kuvaa pienemmällä budjetilla

1. Milloin Black Friday 2023 on?

Black Week alkaa virallisesti viikolla 46, ja Black Friday osuu tänä vuonna perjantaille 24.11.2023.

Moni kauppa ottaa kuitenkin varaslähdön jo nyt, ja tarjouskampanjoiden voi odottaa jatkuvan Cyber Mondayhin saakka eli maanantaihin 27.11.

Huom! Osa jälleenmyyjistä lähettää kanta-asiakkailleen uutiskirjeen, josta tarjoukset näkee ennakkoon.

Linkki Gigantin Black Week -tarjouksiin

Linkki Powerin Black Week -tarjouksiin

Linkki Verkkokauppa.comin Black Week -tarjouksiin

Linkki Veikon Koneen Black Week -tarjouksiin

2. Miksi hinnat nousevat ennen Black Weekiä?

Viikot ennen Black Weekiä ovat yleensä melko hiljaista aikaa kaupoille, ja hinnat ovat silloin jopa tavallista kalliimpia.

Pääsyy hintojen nostoon on tietysti saada alennushinnat näyttämään houkuttelevimmilta, sillä nykysäädösten mukaan kauppojen on ilmoitettava tuotteen alin hinta viimeisen 30 päivän ajalta.

Siksi jotkut televisiomallit saattavat jojoilla hinnoissaan paljonkin. Esimerkiksi 3 500 euron hintainen tv voi kampanjaviikolla olla tarjolla ennätyshalpaan 2 500 euron hintaan ja kallistua normaalihintaiseksi taas kampanjan jälkeen. Kannattaa siis todellakin olla tarkkana ja hyödyntää alennusmyynnit!

3. Hyödynnä hintabotteja

Moni sivuuttaa Black Friday -alennukset huijauksena, mutta eivät alennukset pelkkää silmänlumetta ole. On totta, että moni tuote ei ole Black Weekin aikana missään erityisessä ennätystarjouksessa, mutta toisaalta etenkin televisioita voi silloin löytää halvimmillaan. Sen todentaa helposti tarkistamalla tuotteen hintahistorian.

Alennusmyyntien aikaan onkin aina hyvä tarkistaa Hintaopas.fi-sivuston kaltaiset hintaseurantasivut, jotka näyttävät tuotteen hinnan eri jälleenmyyjillä mutta myös sen, miten hinta on vaihdellut viime kuukausien aikana.

Screenshot 2023 11 13 at 11.33.26
Hintaoppaan tapaisilla palveluilla voi asettaa hintavahdin, joka ilmoittaa, kun haluttu tuote on alennuksessa. Tässä näkyy Samsungin 65-tuumaisen S90C OLED-television hintakehitys. Kuvakaappaus, Hintaopas

Tällaiset palvelut ovat fiksuja, mutta toki jälleenmyyjätkin tietävät, miten ne toimivat ja osaavat käyttää niitä tarkoituksiinsa. Vastaaviin alennuksiin voi siis törmätä myös vaikkapa tammikuussa, vaikka Black Weekin aikana tarjoukset ovatkin yleisesti ottaen kuumimmillaan.

Lue myös: Samsung S90C vs LG OLED C3 – Samsung kohtaa LG:n OLED-kaksintaistelussa

4. Tarkista hintatakuu

Kaikki eivät voi odotella Black Weekin alkamista, vaan uusi tv on pakko saada HETI – esimerkiksi, jos vanha on hajonnut tai edessä on muutto.

Moni varmasti sanoisi, että uuden television ostaminen juuri ennen Black Weekiä on typerintä, mitä voi tehdä – mutta se ei välttämättä pidä paikkaansa.

Isot ketjut käyttävät nimittäin markkinointikikkana hintatakuun tai hintalupauksen nimellä tunnettua taetta siitä, että jos tuote tulee pian kaupanteon jälkeen alennukseen, hyvitetään hintaero ostajalle rahana tai lahjakorttina.

Huom! Black Weekin aikaan myymälät saattavat pitää tavallisesta poikkeavia ehtoja, joten tarkista hintatakuun voimassaolo suoraan myymälästä.

 

TV gruppetest Arsenal Odegaard scaled
Testeistämme selviää, mitä malleja kannattaa Black Week -tarjouksista vahdata. Kuva: Audun Hage

5. Lue testejämme!

Jotta ei päädy ostamaan sikaa säkissä, on parasta tietysti tutustua tuotteeseen etukäteen. Helpoiten se sujuu testejämme lukemalla! LB Ääni & Kuva testaa joka vuosi suosituimmat televisiomallit, joista pyrimme erottamaan jyvät akanoista eli nimeämään hinta-laatusuhteeltaan ja suorituskyvyltään parhaat mallit. Tämän perusteella olemme myös juuri valinneet vuoden parhaat televisiot eri hintaluokista!

Lue myös: LB Ääni & Kuva valitsi vuoden parhaat televisiot 2023-2024

6. Seuraa sivustoamme

Me LB Ääni & Kuvan toimituksessa pidämme tietysti tarkasti silmällä Black Week -tarjouksia, joten aiheeseen liittyviä nostoja on lähiaikoina luvassa. Stay tuned!

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin tv harkinnassa? Lue ensin tämä

Ääni & Kuva
Scroll to Top