Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Sony STR-DN1060

Lähes nappisuoritus

Sonyn viritinvahvistimessa on paljon toimintoja, se kuulostaa hyvältä ja siinä on langaton monihuonetuki – mutta puutteitakin löysimme.

Julkaistu 18.04.2017 - 20:25
Sony STR-DN1060
Geir Gråbein Nordby

Sony on panostanut tuntuvasti käytettävyyteen, erityisesti langattomaan monihuonekäyttöön. DN1060 toimii langattoman kotiverkon kautta muiden yhteensopivien Sony-laitteiden kanssa (katso Songpal-linkki). Yhteen sopivat muun muassa langattomat kaiuttimet SRX-X77:stä lähtien sekä NT3- ja ST9-soundbar-kaiuttimet.

Kun laitteen kytkee ensimmäistä kertaa päälle, se ohjaa käyttäjän menuvalikon läpi kohta kohdalta. Erittäin yksinkertaista. Sarakkeisiin jaettu näyttö on hyvin selkeä ja laite on muutenkin pääasiassa helppokäyttöinen. Sovelluksia ohjaa iOs- ja Android-laitteilla SongPlay, siksi kaikki musiikin lähteet eivät ole käytettävissä, vain Spotify ja YouTube. Myös suoratoisto mobiililaitteista tai verkkoon liitetystä tietokoneesta toimii. Viritinvahvistimen muita toimintoja ohjataan mukana tulevalla kaukosäätimellä. DN1060 tukee full-hd-ääntä, mukaan lukien DSD.

Laatuvaikutelmassa on yksi mutta: testilaitteemme ei joka kerta ollut oikein yhteistyöhaluinen, kun yritimme kytkeä sen HDMI-liittimeen. Pari kertaa ei tullut ääntä ennen kuin irrotimme kaapelin ja painoimme sen takaisin paikalleen. Myös laitteen täydellinen sammuttaminen auttoi (pelkkä laitteen standby ei auta, ensin pitää sulkea HDMI painamalla standby). Musiikkia Airplayn kautta kuunnellessa se putosi välillä kesken kaiken pois päältä, vaikka se oli liitetty lähiverkkoon kaapelilla. Sonyn ääni bluetoothin kautta on parempi kuin muiden laitteiden, jos on käytettävissä LDAC-yhteensopiva Sonyn mobiililaite.

Mainos

Äänenlaatu

Sony tuottaa ääntä rytmisesti sekä nopeasti ja korkeiden äänten kontrolli on parempi kuin Denonilla. Ylä-äänet kuulostavat pyöreämmiltä ja pehmeämmiltä, ne kaipaisivat vain hiukan lisää avonaisuutta, jotta elokuvien puheääni kuulostaisi vielä paremmalta. Sonyn EQ-säädöt värittävät jonkin verran ääntä perusasetuksilla (Engineer) mutta toisaalta siinä on Front Reference -toiminto, joka säilyttää kaiuttimien soinnin luonteen. Kaiuttimien automaattikalibrointi on kaiken lisäksi testimme nopein. Salamannopea, ja toimii hyvin! Ainoa asia mitä meidän piti hienosäätää oli jakotaajuus.

Sony STR DN1060 bak 12313
Sonyssä on riittävästi HDMI-sisääntuloja. Monikanavakäyttöön tarkoitettuja analogisia ulostuloja sitävastoin on niukalti. Kuva: Sony

 

Stereomusiikki kuulostaa kirkkaasti paremmalta Pure Direct -toiminnolla. Kantribluesin slidekitarat soivat leikkisän kevyesti ja raikkaasti. Vahvemmissa vedoissa on hyvää painetta mutta ei niin paljon kuin Yamahassa. Sonylla on myös hiukan ohuempi basso.

Lopputulokset

Sony on ottanut askeleen kohti monihuonekuuntelua STR-DN1060-viritinvahvistimellaan, siksipä sen voi yhdistää Sonyn yhteensopivien laitteiden kanssa laitekokonaisuudeksi. Se toimii hyvin ja kuulostaakin hyvältä. Sonyn basso ei jytise niin mahtavasti kuin vahvimpien kilpailijoiden mutta toisaalta laite on nopeampi kytkeä kuin muut.

HDMI-yhteys ei aina toiminut ja Airplaykin pätki välillä.

Sony STR DN1060 app 12312
SongPal-applikaatio toimii lähinnä musiikin striimaukseen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaiuttimien kalibrointi sujuu todella nopeasti, viritinvahvistin on suummaksi osaksi helppokäyttöinen ja ääni kuulostaa komealta. Songplay-sovellus toimii mainiosti suoratoistossa. Jostain syystä emme saanet HDMI:n kautta lainkaan ääntä kuuluviin. Ratkaisuna oli irrottaa kaapeli irti ja työntää se takaisin. Airplay ei toiminut niin vakaasti kuin muilla laitteilla. Dolby Atmos ja DTS:X puuttuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top