Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Pioneer VSX-930

Voimapakkaus

Pioneerin viritinvahvistin kuulostaa kellontarkalta ja siinä on tarpeeksi tehoa, jotta ne kaikkein jytisevimmätkin soundit kuuluvat hienosti.

Julkaistu 18.04.2017 - 20:35
Pioneer VSX-930
Geir Gråbein Nordby

Pioneer panostaa edistyneeseen tekniikkaan. Erityisesti tämä näkyy huonekorjausohjelmassa. Se kontrolloi huoneen jälkikaikua, seisovia ääniaaltoja sekä jokaisen kaiuttimen vaiheistusta. Prosessi vie sen verran aikaa, että sillä aikaa ehtii puuhata vaikka jotain muuta. Jos säätöjen asettaminen on sinusta hankalaa puuhaa on siihen tarjolla mobiilisovellus apuriksi. Sovellus on kehittynyttä tekniikkaa ja siinä on useita toimintoja. On olemassa myös iPad-sovellus, joka on vielä selkeämpi.

Vaikka Pioneer ja Onkyo ovat nyt yhtä ja samaa yritystä, ovat laitteet kuitenkin erilaisia sekä rakenteiltaan että ääneltään. Molemmissa on Dolby Atmos, mutta Pioneerilla ei vielä ole DTS:X:lle tukea. Asennusmenu on jaettu välilehdiksi ja se on suhteellisen selkeä. Hyvä.

Ainoa asia, josta emme menun käytössä pidä, on se, että ääni menee heti pois päältä kun alkaa tehdä säätöjä. Tämä vaikeuttaa suuresti äänen hienosäätöä. Lisää voimaa haluavat olisivat toivoneet myös analogisia monikanavaulostuloja – ja levysoitinliitin olisi sopinut laitteen olemukseen.

Mainos

Äänenlaatu

Elokuvan puheosuudet toistuvat Front Align -asetuksella loistavasti. Surround-ääni ympäröi katsojan ja Oscar-palkitut tehosteet kuuluvat kontrolloidusti. Mutta Pioneer ei ole sellainen voimakas lihaskimppu kuin Yamaha ja siitä puuttuu lämpöä ja täyteläisyyttäkin. Toisaalta vastaanotin kuulostaa kellontarkalta ja hyvin erottelevalta. Elokuvien katsojalta Pioneer saa täydet pisteet.

Pioneer VSX 930 bak 12316
Pioneer VSX-930-vastaanottimessa on kaikki tarpeellinen mukana – paitsi levysoittimen kytkentämahdollisuus sekä analogiset monikanavaulostulot. Kuva: Pioneer

 

Kyllä sillä mielikseen stereomusiikkiakin kuuntelee, sillä VSX-930 tukee myös ultra-hd-ääniformaattia – paitsi DSD:tä – netin kautta. Tällöin on valittava Pure Direct -asetus ja testibiisimme Matoma-remiksaus Astrid S:n elekronisesta 2AM-kappaleesta on paremmin kontrollissa kuin Denonilla. Jazz ja klassinen kuulostavat puhtaammilta kuin Sonylla ja bassot ovat tiukemmat kuin Yamahalla. Erittäin hyvää ääntä tällä rahalla.

Sointiasetuksella Symmetry (joka kalibroi kaiuttimet pareittain) emme saaneet ääntä tuntumaan samalta. Sekä elokuvien että musiikin diskanteista tuli liian teräviä.

Loppupäätelmä

Pioneer VSX-930 pitää kaiuttimet hyvässä kontrollissa ja tuottaa selkeän ja eloisan äänen kotiteatterikäytössä. Sekä puhe- että lauluäänet erottuvat ja toistuvat selkeästi. Ääni myös toistuu tahdilleen tarkasti.

Näyttövalikot ovat suhteellisen selkeät mutta niiden käyttö sulkee äänen pois. Vahvistimen ääni voi kuulostaa hiukan terävältä automaattisen kalibroinnin jälkeen, jos käyttää väärää audiotilaa, kokeile tässä tapauksessa Front Align tai Pure Direct -asetusta.

Pioneer VSX 930 app 12315

Ääni & Kuva kiteyttää

Selkeä ja avoin ääni sekä tarpeeksi voimaa, nämä ominaisuudet tekevät VSX-930:stä maukkaalta kuulostavan vastaanottimen. Mukana on myös Dolby Atmos ja säätövalikkokin on kohtuullisen hyvä. Jotkut voivat pitää ääntä hiukan kylmänä ja steriilinä. Säätösovelluksen kaikki toiminnot olisi voinut esitellä selkeämmällä tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top