Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Onkyo TX-NR646

Vakuuttava suoritus

Onkyon viritinvahvistin kuulosti loistavalta sekä elokuva- että musiikkitestissä. Jäimme kaipaamaan vain pientä käyttäjäystävällisyyden lisäystä.

Julkaistu 18.04.2017 - 20:45
Onkyo TX-NR646
Geir Gråbein Nordby

Onkyo on suunnitellut vahvistimensa liitintarjonnan kautta ja vinyylinrakastajat arvostavat erityisesti levysoitinliitintä. TX-NR646:ssä onkin useampia analogisia liitinpaikkoja kuin monessa muussa viritinvahvistimessa. Ja jos haluat kuunnella elokuvien 3D-ääntä, niin valittavanasi on sekä Dolby Atmos että DTS:X.

Näyttövalikko on selkeä sekä tarkka ja sitä on helppo hallita. Sen sijaan kaukosäätimen käyttö on hiukan hankalampaa. Riippumatta siitä käytätkö Onkyon Remote-sovellusta tai mukana tulevaa kaukosäädintä, on käyttäjän painettava kerta toisensa jälkeen Music-nappia, jotta saisi esille Pure Audio -äänivalinnan. Sillä olisi pitänyt olla oma nappi. HDMI-liittäminen ei aina toiminut heti, ainakin kerran jouduimme irrottamaan HDMI-kaapelin ja kokeilemaan uudelleen, jotta saimme elokuvaan äänen.

Huonekorjaus toimii hienosti, se ei korjaa etukaiuttimia, vaan yrittää sen sijaan saada muut kaiuttimet soimaan kuten ne. Täytyy tunnustaa, että kaipaan Onkyon Audussey-korjainta, sillä se on tarkempi kuin AccuEQ, varsinkin kun yrittää asettaa jakotaajuuden paikalleen.

Mainos

Music Optimizer tai Phase Matching Bass -säätöjä pitää välttää, jos haluaa kuulla parasta mahdollista ääntä. Ne nimittäin aiheuttavat enemmän harmia kuin hyötyä ja samalla voit panna pois päältä Dolby Loudness Management -valinnan, ellei asunnossa ole paikalla joku, joka haluaa ehdottomasti nukkua. Se nimittäin pienentää dynamiikkaa merkittävästi.

Äänenlaadusta

Onkyo kuulostaa oivalliselta. Siitä löytyy yhtä aikaa sekä voimaa että erottelukykyä. Testielokuvamme Interstellarin erityisen dynaaminen äänimaisema toistuu erittäin hyvin. Kun avaruusalus liukuu valtaisan vuorovesiaallon mukana mustaa aukkoa kiertävälle planeetalle, toistuu äänimaisema kuitenkin ehkä hiukan paremmin Yamahan laitteella. Sen alarekisterissä on tummempi ja tiukempi ote ja samalla keskustelu kuitenkin kuuluu selvemmin. Tunnelmalliset musiikkikappaleet soivat mahtavasti, ilman ponnistelun tuntua. Olen vaikuttunut siitä, kuinka hienon äänen tämän hintaluokan viritinvahvistin voi tuottaa.

Onkyo TX NR646 bak 12319
Onkyo TX-NR646 -vahvistimen kahdeksan HDMI-sisääntuloa (yksi etupaneelissa) ja lisänä levysoitinliitin riittävät vaativammallekin kuuntelijalle – paitsi niille jotka kaipaavat analogista monikanavaulostuloa. Kuva: Onkyo

 

Testilevyjemme lauluosuudet soivat upeasti ja slidekitaran sounditkin olivat kohdallaan. Myös elekroninen musiikki toistui tahdilleen ja bassoissakin tarkasti. Eikä Onkyo tuottanut pettymystä hiljaisemmissakaan osioissa, musiikki soi kauniisti eikä hävinnyt.

Johtopäätökset

Onkyo on rakentanut äänellisesti huippulaitteen, joka yhdistää voiman ja tarkan erottelukyvyn ja joka toimii yhtä hyvin musiikin kuuntelussa kuin elokuvaa katsoessa. Lisätoimintojakaan ei kaipaa. Jos testissämme olisi ollut kyse pelkästä äänenlaadusta ja toiminnoista, olisi TX-NR646 valittu Testivoittajaksi. Mutta sillä on vielä pieni ero kurottavana käyttäjäystävällisyydessä, ja odotamme kyllä huonekorjaukseenkin hiukan parannusta.

Onkyo TX NR646 app 12318
Onkyon kaukosäädin on melko hyvä mutta sovelluksessa joutuu liikkumaan liian monessa näkymässä. Ehkä iPad-sovellus olisi korjannut ongelman.

Ääni & Kuva kiteyttää

Onkyo-viritinvahvistimessa on kenties testin paras ääni. Siinä on sekä raakaa voimaa että erottelukykyä, se on parempi mitä hintalapusta voisi päätellä. Ja vielä plussana Dolby Atmos sekä DTS:X. Kaukosäätimen hallinnassa on vielä hiukan huomauttamista. Eikä HDMI-liitin aina toimi optimaalisesti ja huonekorjauskin voisi olla parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top