: Panasonic TX-58EX700

Useimpien makuun

Panasonic-näyttö onnistuu kaikessa hyvin mutta ei erityisesti loista missään.

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri näyttö, helppokäyttöisyys ja luonnollinen kuva tekevät Panasonicista helposti lähestyttävän.
Keskinkertainen kirkkaus saa HDR-efektin näyttämään kesyltä.

Panasonic TX-58EX700

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: My Home Screen 2.0

Sisääntulot: 3 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10

Verkkosivusto: panasonic.fi

Hinta: 1 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Panasonic TX-58EX700 on hyvin tehty tv, jonka kehys on harjattua metallia. Laatuvaikutelma herättää luottamusta. Monet kilpailijoista käyttävät muovia mutta Japanissa uskotaan vielä teräksen voimaan. Tämän mallin uutuutena on kiillotetut metallijalat, jotka saa asennettua viidellä eri tavalla, kapeasti tai leveästi tason leveyden mukaan. Moitimme ulkonäössä ainoastaan kiiltävä ruutua, joka heijastaa helposti ympäristön näytölle.

Kuva: Panasonic

 

Käyttö ja ominaisuudet

Panasonic on ainoa pienemmistä televisiovalmistajista, joka ei ole siirtynyt käyttämään Androidia. Sen sijaan käyttöjärjestelmänä on omaa tekoa oleva My Home Screen, joka vaikuttaa nopealta ja yksinkertaiselta, ilman ”Google-takkuilua”. Toisaalta sovelluksia on saatavilla vähemmän kuin isommilla tekijöillä. YouTube ja Netflix toki löytyvät, molemmat HDR-versioina.

Kaukosäätimen kohdalla on noudatettu ajatusta ”jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä”. Napit ovat selkeät ja isot, ja myönnytyksenä nykyajalle mukaan on lisätty Netflix-pikanappi. Liitännät ovat hyvät, vaikkakin kolme HDMI:tä tuntuu tämän päivän kisassa konservatiiviselta ratkaisulta.

Kuvanlaatu

Kuten mallinimi vihjaa, on TX-58EX700-television ruudun diagonaalimitta 58 tuumaa, minkä ansiosta kuva on 15 % suurempi kuin 55-tuumaisessa. Koko vaikuttaa myös katsomiskokemukseen ja kerää taatusti katseet. Värintoisto on miellyttävän luonnollinen ja kontrasti ja musta hyvät. Tämän saadakseen on valittava True Cinema -asetus, joka tarjoilee laadukkaimman kuvan tehdasasetuksilla.

Sekalaista televisionkatselua ajatellen Panasonic on osunut napakymppiin tasapainoisella ja miellyttävällä kuvallaan. Terävyys on erinomainen ja EX700:n Intelligent Frame Creation -ominaisuus pitää kuvan terävän vauhdissakin.

Televisio on pieni pettymys HDR-formaatin elokuvien ja videon kohdalla. Kirkkaus tässä reunavalaistussa LCD-näytössä jää 350–400 nitiin, joten HDR-efektit eivät varsinaisesti räjäytä tajuntaa. Musta on toki hyvä ja Panasonic pelastaa paljon kuvankäsittelyllään (tone mapping), joka hyödyntää laitteen kapasiteetin hyvin.

mainos
Kuva: Panasonic

 

mainos

Äänenlaatu

Panasonicin telkkarissa ei ole erityisen kallista audiotekniikkaa, ja soundi on kilpailijoihin verrattuna hieman valju ja suljettu. Puhe ja viihdeohjelmat toimivat hyvin, mutta elokuviin olisimme kaivanneet lisää tehoja ääniefekteihin.

Johtopäätökset

Panasonic TX-58EX700 on suuri ja hyvä yleis-tv. Kuvanlaatu on tasaisen varmaa, tosin kilpailu on tänä vuonna selvästi koventunut, etenkin kirkkauden ja kontrastin osalta. Hintaansa nähden Panasonic onnistuu erinomaisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös