: Panasonic TX-58EX700

Useimpien makuun

Panasonic-näyttö onnistuu kaikessa hyvin mutta ei erityisesti loista missään.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri näyttö, helppokäyttöisyys ja luonnollinen kuva tekevät Panasonicista helposti lähestyttävän.
Keskinkertainen kirkkaus saa HDR-efektin näyttämään kesyltä.

Panasonic TX-58EX700

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: My Home Screen 2.0

Sisääntulot: 3 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10

Verkkosivusto: panasonic.fi

Hinta: 1 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Panasonic TX-58EX700 on hyvin tehty tv, jonka kehys on harjattua metallia. Laatuvaikutelma herättää luottamusta. Monet kilpailijoista käyttävät muovia mutta Japanissa uskotaan vielä teräksen voimaan. Tämän mallin uutuutena on kiillotetut metallijalat, jotka saa asennettua viidellä eri tavalla, kapeasti tai leveästi tason leveyden mukaan. Moitimme ulkonäössä ainoastaan kiiltävä ruutua, joka heijastaa helposti ympäristön näytölle.

Kuva: Panasonic

 

Käyttö ja ominaisuudet

Panasonic on ainoa pienemmistä televisiovalmistajista, joka ei ole siirtynyt käyttämään Androidia. Sen sijaan käyttöjärjestelmänä on omaa tekoa oleva My Home Screen, joka vaikuttaa nopealta ja yksinkertaiselta, ilman ”Google-takkuilua”. Toisaalta sovelluksia on saatavilla vähemmän kuin isommilla tekijöillä. YouTube ja Netflix toki löytyvät, molemmat HDR-versioina.

Kaukosäätimen kohdalla on noudatettu ajatusta ”jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä”. Napit ovat selkeät ja isot, ja myönnytyksenä nykyajalle mukaan on lisätty Netflix-pikanappi. Liitännät ovat hyvät, vaikkakin kolme HDMI:tä tuntuu tämän päivän kisassa konservatiiviselta ratkaisulta.

Kuvanlaatu

Kuten mallinimi vihjaa, on TX-58EX700-television ruudun diagonaalimitta 58 tuumaa, minkä ansiosta kuva on 15 % suurempi kuin 55-tuumaisessa. Koko vaikuttaa myös katsomiskokemukseen ja kerää taatusti katseet. Värintoisto on miellyttävän luonnollinen ja kontrasti ja musta hyvät. Tämän saadakseen on valittava True Cinema -asetus, joka tarjoilee laadukkaimman kuvan tehdasasetuksilla.

Sekalaista televisionkatselua ajatellen Panasonic on osunut napakymppiin tasapainoisella ja miellyttävällä kuvallaan. Terävyys on erinomainen ja EX700:n Intelligent Frame Creation -ominaisuus pitää kuvan terävän vauhdissakin.

Televisio on pieni pettymys HDR-formaatin elokuvien ja videon kohdalla. Kirkkaus tässä reunavalaistussa LCD-näytössä jää 350–400 nitiin, joten HDR-efektit eivät varsinaisesti räjäytä tajuntaa. Musta on toki hyvä ja Panasonic pelastaa paljon kuvankäsittelyllään (tone mapping), joka hyödyntää laitteen kapasiteetin hyvin.

mainos
Kuva: Panasonic

 

mainos

Äänenlaatu

Panasonicin telkkarissa ei ole erityisen kallista audiotekniikkaa, ja soundi on kilpailijoihin verrattuna hieman valju ja suljettu. Puhe ja viihdeohjelmat toimivat hyvin, mutta elokuviin olisimme kaivanneet lisää tehoja ääniefekteihin.

Johtopäätökset

Panasonic TX-58EX700 on suuri ja hyvä yleis-tv. Kuvanlaatu on tasaisen varmaa, tosin kilpailu on tänä vuonna selvästi koventunut, etenkin kirkkauden ja kontrastin osalta. Hintaansa nähden Panasonic onnistuu erinomaisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös