Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Panasonic TX-58EX700

Useimpien makuun

Panasonic-näyttö onnistuu kaikessa hyvin mutta ei erityisesti loista missään.

Julkaistu 21.11.2017 - 16:34
Panasonic TX-58EX700
Audun Hage

Panasonic TX-58EX700 on hyvin tehty tv, jonka kehys on harjattua metallia. Laatuvaikutelma herättää luottamusta. Monet kilpailijoista käyttävät muovia mutta Japanissa uskotaan vielä teräksen voimaan. Tämän mallin uutuutena on kiillotetut metallijalat, jotka saa asennettua viidellä eri tavalla, kapeasti tai leveästi tason leveyden mukaan. Moitimme ulkonäössä ainoastaan kiiltävä ruutua, joka heijastaa helposti ympäristön näytölle.

Panasonic TX 65EX700 EX730E EX703E room a 23931
Kuva: Panasonic

 

Käyttö ja ominaisuudet

Panasonic on ainoa pienemmistä televisiovalmistajista, joka ei ole siirtynyt käyttämään Androidia. Sen sijaan käyttöjärjestelmänä on omaa tekoa oleva My Home Screen, joka vaikuttaa nopealta ja yksinkertaiselta, ilman ”Google-takkuilua”. Toisaalta sovelluksia on saatavilla vähemmän kuin isommilla tekijöillä. YouTube ja Netflix toki löytyvät, molemmat HDR-versioina.

Mainos

Kaukosäätimen kohdalla on noudatettu ajatusta ”jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä”. Napit ovat selkeät ja isot, ja myönnytyksenä nykyajalle mukaan on lisätty Netflix-pikanappi. Liitännät ovat hyvät, vaikkakin kolme HDMI:tä tuntuu tämän päivän kisassa konservatiiviselta ratkaisulta.

Kuvanlaatu

Kuten mallinimi vihjaa, on TX-58EX700-television ruudun diagonaalimitta 58 tuumaa, minkä ansiosta kuva on 15 % suurempi kuin 55-tuumaisessa. Koko vaikuttaa myös katsomiskokemukseen ja kerää taatusti katseet. Värintoisto on miellyttävän luonnollinen ja kontrasti ja musta hyvät. Tämän saadakseen on valittava True Cinema -asetus, joka tarjoilee laadukkaimman kuvan tehdasasetuksilla.

Sekalaista televisionkatselua ajatellen Panasonic on osunut napakymppiin tasapainoisella ja miellyttävällä kuvallaan. Terävyys on erinomainen ja EX700:n Intelligent Frame Creation -ominaisuus pitää kuvan terävän vauhdissakin.

Televisio on pieni pettymys HDR-formaatin elokuvien ja videon kohdalla. Kirkkaus tässä reunavalaistussa LCD-näytössä jää 350–400 nitiin, joten HDR-efektit eivät varsinaisesti räjäytä tajuntaa. Musta on toki hyvä ja Panasonic pelastaa paljon kuvankäsittelyllään (tone mapping), joka hyödyntää laitteen kapasiteetin hyvin.

Panasonic TX 65EX700 EX730E EX703E room c 23930
Kuva: Panasonic

 

Äänenlaatu

Panasonicin telkkarissa ei ole erityisen kallista audiotekniikkaa, ja soundi on kilpailijoihin verrattuna hieman valju ja suljettu. Puhe ja viihdeohjelmat toimivat hyvin, mutta elokuviin olisimme kaivanneet lisää tehoja ääniefekteihin.

Johtopäätökset

Panasonic TX-58EX700 on suuri ja hyvä yleis-tv. Kuvanlaatu on tasaisen varmaa, tosin kilpailu on tänä vuonna selvästi koventunut, etenkin kirkkauden ja kontrastin osalta. Hintaansa nähden Panasonic onnistuu erinomaisesti.

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri näyttö, helppokäyttöisyys ja luonnollinen kuva tekevät Panasonicista helposti lähestyttävän. Keskinkertainen kirkkaus saa HDR-efektin näyttämään kesyltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top