TESTISSÄ: Samsung HW-S67T / HW-S66T

Kaunis katsoa, mutta…

Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
samsung hw-s67t hw-s66t
Karakter
Samsung HW-S67T / HW-S66T
Ääni & Kuva kiteyttää
Kohtuuhintainen. Tyylikäs ja niukka design, joka sopii pienenkin television pariksi. Helppokäyttöinen. Ääni on hyvä pienen säädön jälkeen.
Tehdasasetuksilla ääni on muhjuinen ja dynamiikat vaisut. Virtalähde humisee. Striimausvaihtoehdot ovat vähissä.
Faktat
  • Koko television mukaan: 32 tuumaa
  • HDMI: 1 ulos (ARC)
  • Digitaalinen sisääntulo: Optinen
  • Analoginen sisääntulo: Ei ole
  • Verkko: Wi-Fi
  • Langaton käyttö: Samsung SmartThings, Spotify Connect, Bluetooth (SBC)
  • Subwoofer: Lisävarusteena (SWA-W500)
  • Mitat: 76,4 x 6,8 x 12,5 cm
  • Väri: Harmaa (HW-S67T), musta (HW-S66T)
  • Verkkosivusto: samsung.com
Mainos
Mainos
forfatter

Jos olohuone on kuin sisustuslehdestä, pitää tietysti televisionkin edustaa huippudesignia. Samsungin The Frame on loistava esimerkki televisiosta, joka on musta laatikon sijaan sisustuselementti.

Jos supertyylikkään television alla on ruma soundbar, rikkoontuu herkkä kokonaisuus ikävästi. Tyylitietoisille asiakkaille Samsung tarjoaakin nyt HW-S67T-soundbarin (no joo, nimi ei ehkä ole järin houkutteleva).

Hillityn kokoinen soundbar vastaa kooltaan 32-tuumaista televisiota. Sattumoisin se onkin The Framen pienin koko. Soundbar on verhoiltu Kvardatin kankaalla, jonka saa vaaleanharmaana (HW-S67T) tai mustana (HW-S66T). Kaiutin sopii muotoilunsa ansiosta hyvin monenlaisiin sisustuksiin. Ja jos kaipaa enemmän bassoa, voi soundbarin kaveriksi hankkia erillisen SWA-W500-subwooferin, jonka suositushinta on 300 euroa.

samsung hw-s67t hw-s66t
Kuva: Samsung

Liitännät ja asennus

Käyttöönotto on helppoa: kaiutin kytketään virtaan ja televisioon mukana tulevalla HDMI-johdolla. Jotkut televisiot tunnistavat kaiuttimen automaattisesti ja aktivoivat äänenpalautuskanavan (HDMI ARC), mutta joidenkin mallien kohdalla täytyy käydä aktivoimassa soundbar tv:n valikon kautta. LG:n OLED-television (CX) kanssa yhdistäminen sujui moitteetta ja minun tarvitsi vain vastata kaukosäätimellä myöntävästi kysymykseen, haluanko käyttää tunnistettua ulkoista äänijärjestelmää.

Jos käytössä on Samsungin SmartThings-älykotisovellus, saa soundbarin lisättyä siihen. Silloin pääsee käsiksi suoratoistopalveluihin, kuten Deezeriin, Apple Musiciin ja TuneInin, mutta Tidalia ei löydy. Spotifyn käyttämiseen SmartThings ei ole tarpeen, sillä se löytyy Samsungin sovelluksesta omana toimintonaan. Jos oma suosikkisovellus ei löydy valmiina, voi aina käyttää Bluetoothia.

Annons

Lue myös: Sonos Beam – Voittaja hevosenmitalla

Kanavat ja formaatit

HW-S67T on yksinkertainen soundbar, josta löytyy tuki ainoastaan yleisimmälle surroundformaatille, Dolby Digital 5.1:lle. Niinpä televisiolle pitää kertoa, että kaikki muut formaatit on muutettava PCM-muotoon (stereo), jottei äänen kanssa ilmene ongelmia. Samalla se tarkoittaa, ettei 3D-ääntä ole, sillä Dolby Atmokselle ja DTS:X:lle ei ole tukea.

HW-S67T on 4.0-soundbar eli siinä on vasen ja oikea etukanava sekä molemmilla sivuilla kaiuttimet, jotka toimivat takakanavina. Puheelle ei siis ole omaa keskikanavaa.

samsung hw-s67t
Samsungin edullisimman design-soundbarin harmaa versio on nimeltään HW-S67T. Kuva: Samsung

Tehdasasetukset eivät imartele ääntä

Äänenlaadultaan Samsung jää jälkeen monesta erihintaisesta testaamastani soundbarista. Tehdasasetuksillaan soundbar onkin valitettavasti pettymys. Ääni on muhjuista sotkua: puhe sulkeutunutta ja äänikuva kapea. Adaptive Sound, jonka pitäisi mukauttaa ääni sisällön mukaan, ei mielestäni toimi järin vaikuttavasti.

Kun valitsee ääniasetukseksi Standard, aktivoituu sovelluksesta taajuuskorjain. Kyseessä on 7-kaistainen graafinen EQ, jonka käyttäminen on välttämätöntä sulkeutuneen äänen korjaamiseksi.

Annons
samsung hw-s66t-standard-width-3840px-gigapixel
Mustana soundbarin nimi on HW-S66T. Kuva: Samsung

Taajuuskorjaimelle tarvetta

Keskirekisteri on erityisen heikko esitys, jossa puhe ja soittimet katoavat yhteiseen hämyyn. Kolme taajuuskorjaimen kaistoista on bassoa (150, 300, 600 Hz), ja kun vähennän näitä kaikkia pari pykälää, ei basso enää peitä kaikkea muuta alleen. Nostan keskirekisterikaistoja 1,2 ja 2,5 kHz, samoin alempaa diskanttia (5 kHz). Ainoa, jonka jätän koskematta, on 10 kHz.

 

samsung hw-s66t hw-s67t EQ
Samsung HW-S66T/HW-S67T vaatii taajuuskorjaimen säätöä sovelluksesta.

Paljon parempi säädettynä

Taajuuskorjainkäynnin jälkeen on ääni kirkkaampi ja suorastaan melkein kunnollinen. Elokuvien puhe ja lauluäänet erottuvat äänikuvasta, jota basso ei enää jyrää.

Elokuvien surroundääniraita kuulostaa isommalta kuin tavallisena stereona, ja kaiutin maalaa kokoaan suuremman äänikuvan. Vaikka sellaista vaikutelmaa ei synnykään, että ääni tulisi sohvan takaa, on ääni kuitenkin uskottava.

Myös stereomusiikki soi ihan hyvällä rytmillä eikä basso pääsee hallitsemaan kokonaisuutta. Ääniraita toistuu riittävän hyvin, kyllä tätä kuuntelee. Sonos Beamin, joka on tämän hintaluokan paras soundbar ilman subwooferia, tasolle on vielä matkaa. Jos budjetti venyy hiukan, kannattaa harkita DALI Katch One -soundbaria, joka on ehkä vielä enemmän sisustajien mieleen.

Annons
Samsung SWA-W500 subwoofer
Bassoa saa enemmän, joskaan ei välttämättä parempaa, langattomalla SWA-W500-subwooferilla. Kuva: Samsung

Subwoofer?

Kuten todettua, on soundbarin kaveriksi mahdollista liittää langaton subwoofer, jos kaipaa lisää bassoa. Samsung lähetti testiin SWA-SW500-mallin, joka nostaa äänijärjestelmän hinnan 700 euroon. En kyllä suosittele sitä. Subwoofer on liian hidas luomaan mukaansatempaava vaikutelmaa, ja se on parhaimmillaan matalalla volyymilla, jolloin ei oikeastaan ole järkeä tai tarvetta käyttää sitä lainkaan. Toki se antaa bassolle lisäpontta, mutta kontrolli on turhan vapaa omaan makuuni eikä se mielestäni paranna kuuntelukokemusta.

Ennen kaikkea musiikki ansaitsisi subwooferin, joka pysyy paremmin tahdissa. Itse mieluummin säästäisin subwoofer-rahat tai panostaisin kalliimpaan soundbariin, kuten Samsungin HW-Q66T-malliin, jossa subwoofer on mukana ja joka kuulostaa paljon paremmalta kuin HW-S67T ilman ylimääräisiä säätöjäkin.

samsung hw-s67t lifestyle(3)
Kuva: Samsung

Johtopäätökset

Samsung HW-S67T – tai HW-S66T, jos suosii mustaa – on tyylikkään näköinen soundbar, joka solahtaa designkotiin sujuvasti. Mallin ajatuksena onkin sopia sisustajien suosiman tv:n, esimerkiksi The Framen pariksi ja tarjota parempaa tv-ääntä ilman, että tyyliin tulee särö.

Soundbar kieltämättä tekee televisioäänestä parempaa, mutta valtavasta erosta ei tällä kertaa ole kyse. Kun vertaa HW-S67T:tä muihin soundbareihin, huomaa, että siihen on välttämätöntä tehdä säätöjä taajuuskorjaimessa. Parempiakin vaihtoehtoja on tarjolla, eikä vähimpänä Samsungilla itsellään.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
[ratemypost]

Lue myös

Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
TCL P815 ei ehkä ole nykytekniikoiden äärimmäisin ilmentymä, mutta edullinen ja hyvä perustelkkari!
Jos tykkäät kunnon volyymistä ja rajusta rockista, on Marshall Mode II valintasi.
HEDDphone on todellakin uniikki tuote, joka valmistelee markkinaa uudenlaisille kuulokkeille. Et ole taatusti kuullut mitään tällaista!
Ensimmäinen pelikone GeForce RTX 3080 -näytönohjaimella on nyt saatu kauppoihin, ja jälleen pelien 3D-suorituskykyä on saatu venytettyä pidemmälle.
Bang & Olufsen on ammentanut inspiraatiota 70-luvulta luodessaan uuden kannettavan musiikkisoittimensa.