Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Marshall Monitor II ANC

Rock-kuulokkeet vastamelulla

Marshallin parhaat langattomat kuulokkeet on päivitetty pitkille matkoille sopiviksi.

Julkaistu 02.03.2020 - 08:05
Marshall Monitor II ANC
Jonas Ekelund

Vanhemmat rokkarit tunnistavat Marshallin logon jättimäisten lavavahvistinten ansiosta, nuoremmalle ikäpolvelle merkki on jo ennen kaikkea tuttu langattomista kaiuttimista ja kuulokkeista. Kuusi vuotta sitten testasimme Monitor-lippulaivakuulokkeet, joka sai langattoman version kolmisen vuotta sitten. Nyt jälkimmäisestä on tullut uusi versio, Marshall Monitor II ANC. Nimensä mukaisesti uutuusmallissa on Active Noise Cancelling eli aktiivinen vastamelu.

marshall monitor II ANC flat WEB

Design ja istuvuus

Onneksi designista ei ole lähdetty lipeämään, vaan vaikutelma on yhä varsin rock: nahkajäljitelmää, niittejä, näyttävät ja jämäkät sangat sekä messinkiset säätönupit. Taittuva rakenne mahdollistaa niiden pakkaamisen pieneen tilaan. Kuulokkeet toimitetaan tyylikkään suojapussukan kanssa. Ja kuten T-Fordinkin tapauksessa, väriksi voi valita minkä tahansa – kunhan se on musta.

Mainos

Sangassa on paksu tekonahalla päällystetty pehmuste, joten kuulokkeet eivät raavi tai hankaa päätä. Myös kuppien pehmusteet ovat miellyttävät eivätkä paina päätä, olematta kuitenkaan löysätkään. Runsas pehmustus alkaa tosin pidemmässä käytössä hiostamaan, joten leffan katselun jälkeen kuulokkeet riisuu jo mielellään.

marshall monitor II ANC closeup WEB
Monitor II on laadukkaasti tehty ja miellyttävän tuntuinen kuulokemalli. Kuva: Marshall

Käyttö ja ominaisuudet

Kuulokkeissa on samanlainen joystick-tyyppinen ratkaisu kuin Marshallin muissakin malleissa. Sitä napsautellaan ylös tai alas volyyminsäädössä ja eteen ja taakse, kun haluaa vaihtaa kappaletta. Painallus laittaa musiikin pauselle tai vastaa puhelimeen. Monitoiminappi ja muut napit, joilla valitaan vastamelun määrä, löytyvät toisen kupin saranaosiosta.

Marshall Bluetooth -sovelluksen ansiosta kuulokkeiden yhdistäminen ja hallinta sujuvat helposti. Kuulokkeet aloittavat itse yhdistämisen puhelimeen, joten yhteys tarvitsee vain hyväksyä. Sovelluksesta voi valita vastamelun tason, haluaako päästä ympäristön ääniä läpi kuullakseen kaverin puheen tai laittaa vastamelun kokonaan pois päältä. Manuaalinen taajuuskorjain löytyy, ja siihen voi tallentaa kolme omaa asetusta. Sovelluksesta määritellään myös toiminto M-napille: haluaako sen aktioivan puheavustajan vai valitsevan omien ääniasetusten välillä.

marshall monitor II ANC button WEB
Helposti löytyvät säätimet tekevät kuulokkeiden käytöstä näppärää. Kuva: Marshall

Marshallin ensimmäinen langaton kuulokemalli Major II BT teki meihin vaikutuksen 30 tunnin akunkestollaan aikana, jolloin useimmat muut pääsivät 12 tuntiin. Marshall Major II ANC ei ensisilmäyksellä näytä parantaneen tästä, mutta sitten käy ilmi, että ilmoitettu akunkesto on mitattu vastamelu päällä. Jos vastamelua ei käytä, kestää akku jopa 45 tuntia! Soitimme keskeytyksettä 14 tunnin ajan, jolla akkua jäi jäljelle 60 %, joten lupaus kuulostaa uskottavalta. Kuulokkeet ladataan nykyaikaisten puhelinten tapaan USB-C-laturilla, joten kuulokkeille ei tarvita omaa laturia. Vartin pikalatauksella saa viisi tuntia soittoaikaa.

Vastamelu ja äänenlaatu

Jo edellisessä mallissa oli eristetyt kupit, kuten monitorikuulokkeissa kuuluukin. Vastamelulla varustettuna kuulokkeet ovat arkikäytön lisäksi kätevät myös matkoilla. Vastamelu vaimentaa monotoniset äänet lähes täydellisesti. Vastamelu ei ole Marshallilla yhtä hyvä kuin Sony WH-1000 XM3 -mallissa, mutta se toimii oikein hyvän satunnaisille lentomatkustajille ja työmatkalaisille.

marshall monitor II ANC app
Sovelluksessa voi tehdä kaikki tarvittavat säädöt. Kuva: LB Ääni & Kuva

Äänen profiili ei ole yhtä rockahtava kuin joissakin Marshallin edullisemmissa kuulokkeissa. Soundi on neutraalimpi, mikä toimii useammille musiikkityyleille, ja sitä voi toki säätää taajuuskorjaimella vielä mieleisekseen. Hifilaadusta ei ole kyse, joten emme erityisesti suosittele kuulokkeita akustisen musiikin kuunteluun. Diskantti on hieman kimeä ja sulkeutunut. Vastamelu vahvistaa tätä efektiä. Monin tavoin samanlaisia ongelmia kuin edullisemmassa Marshall Mid ANC -mallissa, siis.

Johtopäätökset

Marshallin premium-malli Monitor on kasvanut aikuiseksi ja saanut langattomuuden lisäksi nyt myös vastamelun. Brändin faneille suunnatut lifestyle-kuulokkeet ovat laadukkaat, mukavat ja akunkestoltaan huikeat. Ominaisuusvalikoiman myötä myös hinta on karannut, ja kuulokkeet kisaavat samassa hintaluokassa premium-mallien kanssa, joissa on parempi vastamelu tai äänenlaatu. Marshall Monitor II ANC ei niin ollen ole itsestään selvä valinta kaikille.

Karakter
Marshall Monitor II ANC
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. USB-C ja pikalataus. Yllättävän neutraali soundi. Hyvät pehmusteet. Näppärä käyttää. Maksavat yhtä paljon referenssikuulokkeemme. Korville tulee lämmin, kun kuulokkeita pitää pitkään. Kimeä diskantti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top