Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ LG Objet Collection Posé (48LX1Q6LA)

Design-tv korkokengissä

Vihdoinkin designtelevisio, jonka kanssa ei tarvitse tinkiä kuvanlaadusta!

forfatter
Julkaistu 16.03.2023 - 08:30
Karakter
LG Objet Collection Posé (48LX1Q6LA)
Ääni & Kuva kiteyttää
LG Posén muotoilu on harkittua ja houkuttelevaa ja mahdollistaa vapaan sijoittelun tilaan. Korkean kontrastin OLED-paneeli tarjoaa loistavaa kuvanlaatua.
LG Posé joutuu tyytymään 3 HDMI-sisääntuloon, ja tietysti hienosta designista saa maksaa enemmän.
Faktat
  • Koko/tyyppi: 48-tuumainen 4K OLED
  • Resoluutio: 3840×2160 (8K Ultra HD)
  • Käyttöjärjestelmä: LG WebOS 2022
  • Sisääntulot: 3 HDMI (2.1), 2 USB
  • Ulostulot: Optinen digitaalinen ääni, HDMI eARC
  • HDR: Dolby Vision IQ, HDR10, HLG
  • Peliominaisuudet: VRR, AMD Freesync, Nvidia G-Sync, ALLM
  • Kokovaihtoehdot: 42”, 48”, 55”
  • Erityistä: A9 gen5-videoprosessori
  • Verkkosivusto: lg.com/fi
Hinta: 1900Pr. 16.03.2023

Oletko huomannut, että asuntoilmoituksissa ei yleensä näy televisioita? Mustat ruudut ja johtokasat ovat visuaalista kohinaa, jota kodinomistajat ja stailaajat välttelevät kuin ruttoa tehdäkseen olohuoneista esittelykelpoisia.

LG on yrittänyt rikkoa kaavaa uudella Posé-designtelevisiollaan. Emme uskalla väittää, että se olisi jokaisen sisustussuunnittelijan unelma, mutta ainakin se eroaa huomattavasti kauppojen muusta televisiovalikoimasta.

LG Posé on saatavilla 42-, 48- ja 55-tuumaisena, ja jokainen on varustettu modernilla OLED-kuvapaneelilla. Testasimme keskimmäistä kokoa, joka maksaa noin 1 900 euroa eli pari sataa euroa enemmän kuin tavallinen LG C2.

Posé kuuluu LG:n Objet-mallistoon. (Video: LG)

LG Objet Posé – Design

LG:n OLED-mallit ovat saaneet paljon kiitosta kuvanlaadustaan, mutta useimmat mallit muistuttavat toisiaan ja näyttävät aika tylsiltä, ihan kuin muidenkin valmistajien televisiot.  Tästä näkökulmasta on Posé raikas tuulahdus tv-maailmassa.

Vaikka LG onkin saanut apua muotoiluun hollantilaiselta Moooilta, on innoitusta saatettu saada kilpailijan suunnalta: Samsunghan on saanut suosiota designmalliensa, kuten The Framen ja lattiamallin The Serifin muodossa.

The Serifin tapaan Posé seisoo omilla jaloillaan ja on siten sijoitettavissa melkein mihin tahansa tv-tason tai seinätilan rajoittamatta. Tv:n voi laittaa vaikka huoneen nurkkaan tai suuressa ja avoimessa olohuoneessa keskelle lattiaa.

Virta ja televisiosignaali kulkevat huomaamatta jalkaa pitkin, ja tv:n takapuolella on pieni hylly, jolle voi asettaa ulkoiset laitteet. Vaikkapa Google Chromecastin saa hyllylle siististi ilman johtosotkuja.

Meidän mielestämme design on onnistunutta. Posé näyttää hyvältä kaikista kulmista katsottuna, sillä taustakangas peittää johdot ja liitännät. Suurimmaksi osaksi laite on valkoista muovia, mutta taustan kangaspäällyste vahvistaa laatumielikuvaa.

Huom: Posé on tehty nimenomaisesti vapaasti lattialla seisovaksi malliksi. Pakkauksessa mukana tulevat neljä jalkaa varmistavat, että ruutu on suositellulla katselukorkeudella. Posén voi myös ripustaa seinälle erikseen ostettavaa VESA-kiinnikettä käyttäen. Sen sijaan jalustaa ei ole tarjolla tasoasennusta varten.

LG Posé assembly (2) LG Posé assembly LG Posé assembly (3) LG Posé assembly (4) LG Posé assembly (5) LG Posé assembly (6) LG Posé assembly (7) LG Posé assembly (8) LG Posé rear cover LG Posé rear
<
>

Käyttö ja ominaisuudet

Käytön kannalta Posé toimii kuten muutkin LG:n televisiot WebOS-käyttöliittymineen ja Magic Remote -kosketuskaukosäätimineen. Eroa on tosin siinä, että tällä kertaa kaukosäädin on valkoinen, jotta se sopisi paremmin Posén ulkonäköön.

Valikot helppo oppia ja niistä löytyy laaja valikoima sovelluksia. Uusimmat suoratoistopalvelut, kuten SkyShowtime ja HBO Max, ovat ladattavissa. LG päivittää nopeasti sovellusvalikoimansa, kun uusia palveluita tai ominaisuuksia julkaistaan.

Liitäntävaihtoehdot ovat riittävät, mutta kannattaa huomata, että jostain syystä tähän malliin LG on päättänyt laittaa vain kolme HDMI-sisääntuloa. Niistä kaksi on HDMI 2.1 -tyyppiä ja tukevat 4K/120 Hz-laatua. Niinpä Posé sopii myös pelaamiseen.

Paitsi että tv näyttää hyvältä joka suunnasta, on LG tuonut siihen lisähoukuttelevuutta Art Gallery -sovelluksellaan. Gallerian kuvavalikoimista voi ladata mieleisensä näkymään ruudulla, kun tv on standby-tilassa. Näin televisio ei möllötä mustana aukkona keskellä huonetta sammutettunakaan.

TV Lifestyle Pose 08 Art Gallery Desktop

LG Pose remote scaled
Myös kaukosäädin on valkoinen. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

On mukavaa omistaa erilainen ja innovatiivinen televisio, mutta siitä ei ole paljoa iloa, jos kuvanlaatu jää vaimeaksi. Onneksi LG on tajunnut tämän eikä ole säästellyt kuvanlaadussa. Posé on varustettu uudella Evo-tyypin OLED-paneelilla, jossa on erinomainen kontrasti. Eri kokovaihtoehdoissa on muuten sama paneeli, mutta 55-tuumaisessa sen enimmäiskirkkaus on suurempi kuin pienemmissä malleissa. Videoprosessori taas on sama kuin LG OLED C2 -televisiossa (A7 gen5).

Kuvanlaadullisesti olemme siis tutulla maaperällä. Posé LX1 näyttää heti tarjoavansa OLEDille ominaiset herkut: kuva on veitsenterävä, kontrasti on vahva ja kohinaa tai epätasaisuuksia ei näy. OLED jakaa valon tasaisesti eikä siinä näy LCD-ruuduille tyypillisiä ylikirkkaita osioita. Värintoisto on vahvaa ja vivahteikasta, ja Cinema Home -asetuksesta tulee välittömästi suosikkimme elokuvien ja sarjojen katseluun.

Kirkkaus riittää myös päivänvalossa katseluun ilman, että kuvasta katoaa informaatiota. Tuki löytyy eri formaateille, kuten Dolby Vision HDR:lle, joten uusimmat sarjat toistuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

OLED-tekniikan etuihin kuuluu myös laaja katselukulma. Kuva säilyttää kontrastinsa ja väritasapainonsa, katsoipa sitä sitten edestä tai sivulta. Posén tapauksessa se on erityisen hienoa, sillä televisiota voi käännellä eri suuntiin kuvan kärsimättä.

Ikävänä puolena sen sijaan on OLED-paneelin kiiltävyys, joten se peilaa ympäristöään herkästi. LG:n ruudun pinta on melko kiiltävä verrattuna Samsungin The Frameen, jonka uusin sukupolvi on täysin mattapintainen. Mattaisuus auttaa television sijoittelussa suhteessa ikkunoihin ja muihin valonlähteisiin.

LG Posé Drive to survive LG Posé golf LG Posé Last of Us LG Posé Perry Mason
<
>
Drive to Survive (Netflix)

Äänenlaatu

LG ja Moooi ovat viisaasti varmistaneet, että televisioon mahtuu myös kaiutinjärjestelmä. Ruudun pohjassa onkin soundbar, joka on suunnattu suoraan sohvaa kohti.

Ääni on ehdottomasti keskivertoa parempi. Posé LX1:n ääni on kirkas ja puhe erottuu läsnäolevasti. Ääniefekteissä ja musiikissa on mukavaa täyteläisyyttä ja painetta. Surround tuntui todella hienolta Netflixin Drive to Survive -sarjassa, joka tukee Dolby Atmos -ääntä.

Posé kuulostaa selvästi paremmalta kuin televisiot keskimäärin, mikä on hyvä, sillä muotoilunsa vuoksi siihen ei ole helppo yhdistää erillistä soundbaria. Siihen tosin on mahdollisuus HDMI eARC -ulostuon kautta. Toine mahdollisuus on tietysti kytkeä televisioon kaiutinpari langattomasti Bluetoothin tai WiSA-standardin avulla.

Yhteenveto: LG Objet Collection Posé LX1

LG Objet Collection Posé LX1 on suunnattu televisiota kaipaaville sisustajille, jotka eivät halua tinkiä kuvanlaadusta. LG on meistä onnistunut erinomaisesti: 48LX1 on varustettu OLED-paneelilla, joka tarjoaa vahvaa kontrastia, loistavaa värintoistoa ja vaikuttavaa mustaa. LG:llä on fiksuja ominaisuuksia, joiden ansiosta tv:n saa sijoiteltua siististi melkein minne vain. Se seisoo omilla jaloillaan ja näyttää tyylikkäältä. Taustapuolen näppärälle hyllylle saa lisälaitteita, ja johdot kulkevat piilossa jalkaa pitkin. Jos siis kaipaa tyylikästä televisiota olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai kirjastoon, on Posé täydellinen valinta!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
LG:n haastaja Samsung The Framelle ja The Serifille Vihdoinkin designtelevisio, jonka kanssa ei tarvitse tinkiä kuvanlaadusta!
Sonylta ensimmäinen 98-tuumainen tv! Sony lanseeraa ensimmäisen 98-tuumaisen 4K-televisionsa näyttävästi – mutta uusia 8K-malleja ei tänä vuonna valmistajalta nähdä.
Samsungin lippulaiva-tv QN900C 8K-resoluutiolla Energiasyöpön 8K-television pelastukseksi on kehitetty uusi kuva-asetus.
Jättikuvaa hyvään hintaan Jos etsit isoa televisiota ja hyvää kontrastia kohtuuhinnalla, on TCL 75C935 varsin hyvän hinta-laatusuhteen vaihtoehto.
Tv-luksusta kaikilla herkuilla Philipsin viimeisin huippumalli OLED+937 tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua Ambilight-valaistuksella ja Bowers & Wilkinsin äänellä maustettuna.
Philips esitteli uudet OLED-televisionsa Amsterdamissa Philipsiltä on tulossa useita kiinnostavia televisiomalleja tänä vuonna, kuten huikean kirkas MLA-tekniikalla varustettu OLED-malli.