Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG OLED C1 (OLED65C1)

Turnauksen paras pelaaja

OLED-televisiot ovat yleensäkin suosikkejamme elokuvien ja sarjojen katseluun, mutta testin maalikuningas LG C1 toimii loistavasti myös urheilun kanssa!

Julkaistu 11.06.2021 - 17:10
LG OLED C1 (OLED65C1)
Audun Hage

LG:n tämän vuoden uusi C1-sarja ottaa paikan viime vuoden suositulta CX-sarjalta. Muotoilun puolesta se on lähes prikulleen kuten edeltäjänsä, mutta sisäpuolelta löytyy muutamia parannuksia, kuten päivitetty OLED-paneeli ja uusi videoprosessori. Uutta tänä vuonna on myös kokovaihtoehtojen laajuus: C1 on saatavilla 48-tuumaisesta 83-tuumaiseen!

2021_65_C1_B_Infill_5 2021_65_C1_B_Infill_1 2021_65_C1_B_Infill_3
<
>
OLED-näyttö eroaa tämän testin LCD-malleista monellakin tapaa. Ohuen ohut kuvapaneeli (vain 4 mm!) tekee ilmeestä erittäin modernin ja minimalistisen. Kuva: LG

Käyttö ja ominaisuudet

Vuoden 2021 LG-televisioissa on WebOS-käyttöjärjestelmän uusi versio 6.0 sekä uusi kaukosäädin. Päävalikko on saanut kunnon kasvojenkohotuksen ja se näyttää aivan erilaiselta kuin ennen. Edelleen se on nopea ja intuitiivinen käyttää.

LG on pitkään hallinnut alan liitäntämestarin titteliä, ja C1 ei tee poikkeusta sen suhteen: televisiossa on peräti neljä HDMI 2.1 -sisääntuloa ja sen myötä oiva näyttö uusien PS5 ja Xbox Series X -pelikonsolien pariksi. 4K-resoluution kuva toistuu nopeudella 120 kuvaa sekunnissa, joten uudetkin pelit toistuvat tökkimättä. Pelaajia hellitään myös erityisellä Game Optimizer -valikolla. Mutta nyt keskitytään urheiluun!

Mainos

LG C1 Remote scaled 1

Kuvanlaatu

OLED-mallit tunnetaan erittäin hyvästä kuvanlaadustaan, jonka ansiosta etenkin elokuvien, sarjojen ja muun iltaviihteen katselu on varsin mukaansa tempaavaa. Kontrastin ja mustan värin laatu antavat hyvän syvyysvaikutelman kuvaan. Mutta miten tämä kaikki toimii urheilua katsoessa? Kävi ilmi, että oikein loisteliaasti!

Ensinnäkin LG C1 on varustettu kaikilla OLEDin tutuilla eduilla: valo jakautuu tasaisesti kuva-alalle, ja koska erillistä taustavaloa ei ole, jäävät myös ärsyttävät varjostukset pois, mikä joskus vaivaa LCD-televisioita. LG:n malli toistaa jalkapallo-ottelun vaivatta ilman havaittavia epätasaisuuksia. Kuva on erittäin puhdas ja terävä.

Myös katselukulma on erinomainen, eivätkä värisävyt vääristy, vaikka televisiota katsoisi vähän sivummaltakin. Urheilulähetysten suhteen tämä on iso etu, kun koko perhe tai kaveriporukka kerääntyy sohvalle seuraamaan matsia tai kilpailua.

LG C1 fotball play scaled 1

OLED65C1-televisiossa on urheilulle myös oma kuva-asetuksensa, joka korostaa kontrastia, värejä ja kirkkautta. Tällä asetuksella kuva ei ole väreiltään varsinaisesti korrekti, mutta eläväinen ja hieno kuitenkin. Elokuvia ja sarjoja kannattaa katsoa hillitymmällä elokuva-asetuksella.

LG tarjoaa erittäin sulavaliikkeistä kuvaa. Vaikuttaa siltä, että kuvankäsittelyä on onnistuttu parantamaan edeltävän sukupolven versiosta. Vauhdikkaimmatkin hyökkäykset toistuvat terävästi ja tarkasti. Edellä mainitun mainion kontrastin ja terävyyden lisäksi kuva on melkein pelottavan elävän näköinen – melkein kuin saisi palan stadionia omaan olohuoneeseensa!

LG C1 Ronaldo scaled 1

Mahtavan kirkas kuva

OLED-televisioiden kirkkaus on yleensä vaimeampi kuin LCD-malleilla, minkä vuoksi niiden katselu on parhaimmillaan illalla tai pimennetyssä tilassa. Uusi LG C1 kuitenkin yllättää kirkkaudellaan ja sopii hyvin katsottavaksi myös valoisassa olohuoneessa. Kuva ei ole yhtä intensiivinen kuin Samsungin uudessa MiniLEDissä, mutta kunhan välttää aivan suoraa auringonpaistetta ja sijoittaa television fiksusti ikkunoihin nähden, on kuva loistava.

Äänenlaatu

Kuvanlaadun vahvuuteen nähden LG:n ääni on varsin lattea ja luonteeltaan terävä. Puhe erottuu selvästi mutta käy pidemmän päälle rasittavaksi ainakin, jos haluaa nostaa volyymia. Esimerkiksi Samsungin ääni on täyteläisempi ja tasapainoisempi.

2021 65 C1 B 8 scaled 1
LG OLED C1 ansaitsee ehdottomasti soundbarin, joka nostaa äänenlaadun kuvan tasolle. Kuvaruutu jää tosin turhan alas tasoon nähden, joten tasolle asetettuna soundbar helposti peittäisi osan kuvan alareunasta. Kannattaakin ripustaa televisio seinälle tai sijoittaa soundbar tason alapuolelle. Kuva: LG

Johtopäätökset

LG OLED C1 maksaa enemmän kuin testin muut verrokit, mutta jos on kuvanlaadusta tarkka, voi lisäinvestointi olla aivan perusteltu. C1:n kuvanlaatu on loistava, olipa ruudulla sitten urheilua, elokuvia tai pelejä. Etenkin liikkeentoiston pehmeys ja yllättävän hyvä kirkkaus tekevät vaikutuksen, ja niiden ansiosta malli onkin täydellinen jalkapallon – ja toimintaelokuvien – katseluun!

 

Karakter
LG OLED C1 (OLED65C1)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

LG OLED C1 toistaa urheilua ja muuta viihdettä loistavan kontrastin ja syvyysvaikutelman saattelemana. Musta on pikimustaa, mikä tekee elokuvien katselusta illalla todella vaikuttavaa. C1 on kilpailijoitaan kalliimpi. Kirkkautta on vähemmän kuin Samsungin MiniLED-mallissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top