: B&O Play Beolit 17

Uudistunut klassikko

B&O Play on jo löytänyt oikean reseptin, joten raaka-aineet eivät ole juuri muuttuneet sitten viime tarjoilun.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Ajaton design. Maukas soundi ja ilmiömäinen basso. Mitä muuta enää tarvitsee?
Hinnakas. Ei kestä kovakouraista käyttöä.
Elementit: 3 x 1,5-tuumaista keskirekisteriä/diskanttia, 1 x 5,5-tuumainen täyden rekisterin elementti, 2 x 4-tuumaista passiivisäteilijää

Taajuusalue: 37–20 000 Hz

Vahvistin: 2 x 35 wattia, luokka D (max 2 x 120 wattia)

Max äänenvoimakkuus: 95 dB, 1 m

Liitännät: Aux (stereo-minijakki), Bluetooth 4.0, USB (latausta varten), mikro-USB (tiedonsiirtoon)

Akunkesto: 24 tuntia

Mitat: 23 x 18,9 x 13,5 cm

Paino: 2,7 kg

Hinta: 500 €

Verkkosivusto: bang-olufsen.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

B&O Play on nykyään Bang & Olufsenin isointa myyntiryhmää, joka on tuottanut miljoonia tanskalaismerkille. Myös Beolit-nimi on ollut Bang & Olufsenilla pitkään: niin on nimetty kannettavia tuotteita jo 1930-luvulta lähtien. Tänä päivänä Beolit tunnetaan osana B&O Play-sarjaa.

Design

Beolit 17 on päivitetty versio Beolit 15:stä, jonka testasimme kaksi vuotta sitten. Ulkonäöltään laite muistuttaa edeltäjäänsä. Vain sisäänrakennettu johtosäilö on yhä paremman äänenlaadun taustalla. Kaiutin ladataan USB-C-adapterilla. Ulkoiset virta-adapterit ovat meille tekniikkatoimittajille mieleen, sillä sellaisen ansiosta ei tarvitse raahata mukanaan vara-akkua.

Alusta ja päällys ovat muovia ja päällispuolella on kumimaisella materiaalilla suojattu paikka kännykkää varten, joten se ei pääse liukumaan alustalta. Loput kaiuttimesta on päällystetty perforoidulla metalliverkolla, joka kiertää koko laitteen. Vakaa nahkakahva tekee laitteen kanniskelusta mukavaa.

Verkon takana on kaikkiaan seitsemän elementtiä, joiden ansiosta ääni levittäytyy tasaisesti laajalle alueelle: kolme 1,5-tuumaista diskanttia, 5,5-tuumainen basso/keskirekisteri sekä kaksi 4-tuumaista passiivisäteilijää. Vahvistimen teho on 2 x 35 wattia, mutta niistä lähtee lyhytkestoisia äänipiikkejä varten myös 2 x 120 watin tehot, kunnes tehot tippuvat elementtejä säästääkseen.

Volyymi-, virta- ja Bluetooth-nappien lisäksi laitteesta löytyy ohjelmoitava nappi, jonka toiminnon voi valita itse BeoPlay-sovelluksen avulla.

Ääni

Ulkoa Beolit 17 on testin pienimpiä – Klipsch The Onen ohella – mutta soundi on suuremman kokoluokan tasolla. B&O:n ääninsinöörit ja DSP-ohjelmoijat ovat varmasti tehneet töitä kellon ympäri pitääkseen huolta, että pikkukaapista ei bassoa puutu. Lopputulos on lähes absurdin onnistunut. Jopa bassounelma James Blaken ”Limit to Your Love” toistuu uskomattomalla painolla.

Muut rekisterit seuraavat laadussa basson esimerkkiä. Äänimaisema on avoin ja luonnollinen ilman erityisiä painotuksia. Aitoa stereo-vaikutelmaa ei ole nimeksikään, mutta pienestä koostaan huolimatta kaiutin luo hyvää tilantuntua musiikkia.

mainos

Johtopäätökset

Beolit 17 ei varsinaisesti ole Bang & Olufsenin hämmästyttävin tuote. Se on erinomainen päivitys Beolit 15 -mallista, joka myös oli loistava kaiutin. Pikkusäädöt ääneen ja liitäntöihin tekevät Beolit 17:stä erinomaisen vaihtoehdon transistoriradion luksusversiota etsivälle. Soundi on sanalla sanoen erinomainen. Vaikka laite on testin pienin, on se myös kallein.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös