Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: B&O Play Beolit 17

Uudistunut klassikko

B&O Play on jo löytänyt oikean reseptin, joten raaka-aineet eivät ole juuri muuttuneet sitten viime tarjoilun.

Julkaistu 26.04.2017 - 15:13
B&O Play Beolit 17
John Hvidlykke

B&O Play on nykyään Bang & Olufsenin isointa myyntiryhmää, joka on tuottanut miljoonia tanskalaismerkille. Myös Beolit-nimi on ollut Bang & Olufsenilla pitkään: niin on nimetty kannettavia tuotteita jo 1930-luvulta lähtien. Tänä päivänä Beolit tunnetaan osana B&O Play-sarjaa.

Design

Beolit 17 on päivitetty versio Beolit 15:stä, jonka testasimme kaksi vuotta sitten. Ulkonäöltään laite muistuttaa edeltäjäänsä. Vain sisäänrakennettu johtosäilö on yhä paremman äänenlaadun taustalla. Kaiutin ladataan USB-C-adapterilla. Ulkoiset virta-adapterit ovat meille tekniikkatoimittajille mieleen, sillä sellaisen ansiosta ei tarvitse raahata mukanaan vara-akkua.

Alusta ja päällys ovat muovia ja päällispuolella on kumimaisella materiaalilla suojattu paikka kännykkää varten, joten se ei pääse liukumaan alustalta. Loput kaiuttimesta on päällystetty perforoidulla metalliverkolla, joka kiertää koko laitteen. Vakaa nahkakahva tekee laitteen kanniskelusta mukavaa.

Mainos

Verkon takana on kaikkiaan seitsemän elementtiä, joiden ansiosta ääni levittäytyy tasaisesti laajalle alueelle: kolme 1,5-tuumaista diskanttia, 5,5-tuumainen basso/keskirekisteri sekä kaksi 4-tuumaista passiivisäteilijää. Vahvistimen teho on 2 x 35 wattia, mutta niistä lähtee lyhytkestoisia äänipiikkejä varten myös 2 x 120 watin tehot, kunnes tehot tippuvat elementtejä säästääkseen.

Volyymi-, virta- ja Bluetooth-nappien lisäksi laitteesta löytyy ohjelmoitava nappi, jonka toiminnon voi valita itse BeoPlay-sovelluksen avulla.

Ääni

Ulkoa Beolit 17 on testin pienimpiä – Klipsch The Onen ohella – mutta soundi on suuremman kokoluokan tasolla. B&O:n ääninsinöörit ja DSP-ohjelmoijat ovat varmasti tehneet töitä kellon ympäri pitääkseen huolta, että pikkukaapista ei bassoa puutu. Lopputulos on lähes absurdin onnistunut. Jopa bassounelma James Blaken ”Limit to Your Love” toistuu uskomattomalla painolla.

Muut rekisterit seuraavat laadussa basson esimerkkiä. Äänimaisema on avoin ja luonnollinen ilman erityisiä painotuksia. Aitoa stereo-vaikutelmaa ei ole nimeksikään, mutta pienestä koostaan huolimatta kaiutin luo hyvää tilantuntua musiikkia.

Johtopäätökset

Beolit 17 ei varsinaisesti ole Bang & Olufsenin hämmästyttävin tuote. Se on erinomainen päivitys Beolit 15 -mallista, joka myös oli loistava kaiutin. Pikkusäädöt ääneen ja liitäntöihin tekevät Beolit 17:stä erinomaisen vaihtoehdon transistoriradion luksusversiota etsivälle. Soundi on sanalla sanoen erinomainen. Vaikka laite on testin pienin, on se myös kallein.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ajaton design. Maukas soundi ja ilmiömäinen basso. Mitä muuta enää tarvitsee? Hinnakas. Ei kestä kovakouraista käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top