: 8 langatonta treenikuuloketta

Nappikuulokkeet kirittäjiksi

Salille tai lenkkipolulle sopivat kevyet ja langattomat nappikuulokkeet.

 itemprop

Kuntosalilla käydessä ei voi välttyä huomaamasta kanssatreenaajia, jotka nauttivat liikunnastaan kuulokkeet korvilla. Musiikki onkin tutkitusti kannustava kirittäjä, joka voi tarjota myös sopivan tahdin vaikka juoksuun. Sykemittarilla ja muilla hienouksilla varustetut kuulokkeet voivat myös toimia huoaamattomana apuvalmentajana. Musiikki auttaa tiristämään lihaksistaan vielä viimeiset energian rippeet silloinkin, kun tuntuu, ettei jaksa enää mitään.

Jos langattomat kuulokkeet eivät vielä kuulu treenikassisi varustukseen, kannattaa lukea eteenpäin! Kaikki tämän testin mallit ovat langattomia, eli ne yhdistetään kännykkään Bluetoothin avulla. Ainakin Applen mukaan johdolliset kuulokkeet ovat aivan passé. Mikään testikuulokkeista ei ole kuitenkaan täysin langaton, sillä kaikissa on joku johto tai klipsu, joka kiinnitetään niskapuolelle. Syy on yksinkertainen: treenikuulokkeiden täytyy pysyä paikoillaan rajussakin liikunnassa. Kuulokenapit on suunniteltu pysymään paremmin korvissa, minkä tarkoitus on pitää ne paikoillaan hikoilusta huolimatta. Eri valmistajat ovat keksineet tähän monenmoisia ratkaisuja, kuten testistä ilmenee – ja melko vaihtelevin tuloksin.

Kuulokkeiden päässä pysyminen ei vielä kuitenkaan riitä, vaan musiikin täytyy tietysti myös kuulostaa hyvältä – varsinkin tässä noin sadan euron hintaluokassa. Jälleen laatu vaihtelee valmistajan mukaan, ja joskus kyse on vain makueroista: oikein jymäkkä basso voi toisille olla juuri se asia, joka tuo tempoon tarvittavaa pohjaa ja kannustaa yrittämään kovemmin.  Tässä hintaluokassa tulee vastaan myös jos jonkinmoista lisäominaisuutta. Joillakin valmistajilla on toisessa kuulokenapissa sykemittari, jota voi käyttää älykellon tai aktiivisuusrannekkeen sijaan. Näppärä ominaisuus, joka kuitenkin näkyy hinnassa ja syö akunkestoa. Se on kuitenkin harkitsemisen arvoinen ominaisuus, jos oman sykkeen seuraaminen tuntuu mielekkäältä.

Testistä

Valmistajilta pyydettiin testiin uusimmat treenaamiseen suunnittelut langattomat kuulokkeet. Kaikki kuulokkeet arvioitiin istuvuuden, äänenlaadun, akunkeston, lisäominaisuuksien ja hinnan suhteen. Laitteet testattiin arkikäytössä, juoksussa ja voimaharjoittelussa. Jokainen arvio päättyy johtopäätöksiin ja kokonaispisteytykseen.

 data-srcset

Kuulen ääniä

Trekz Titaniumia ei työnnetä korviin, vaan ääni johdetaan kallon luiden kautta.

Ääni & Kuva kiteyttää

Istuvat kuin nakutettu. Koska korvat jäävät vapaaksi, ympäristön äänet kuuluvat hyvin.
Odotetusti ääni ei ole kovin syvä tai korkea. Käytettävyys on hieman rajoittunutta.
AfterShokz Trekz Titanium

Bone Conducting Technology

Bluetooth

Titaanisanka, jossa sisäänrakennettu kauko-ohjain

Kestää hikeä (IP55)

Paino: 36 g

Akunkesto: 6 tuntia

Valmistaja: aftershokz.com

Hinta: 130 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Aftershokzin kuulokkeet eroavat perusperiaatteeltaan merkittävästi muista kuulokkeista: niitä ei työnnetä korviin, vaan kupit tulevat pään ulkopuolelle. Ääni johtuu sisäkorvaan poskiluun kautta. Kuulostaa kummalliselta, mutta toimii yllättävän hyvin. Design on perusteltu sillä, että näin ympäristön äänet kuuluvat, joten ulkosalla lenkkeily on siten turvallisempaa. Hulluudessa on pointtinsa.

Sanka on titaania ja se istuu miellyttävästi, vaikka kuinka ravistelisi päätä. Volyyminsäätönapit löytyvät oikealta puolelta. Aluksi ne tuntuivat mielestäni hankalilta löytää.

Uudenlainen elämys

On kaiketi sanomattakin selvää, että näillä ”luujohdekuulokkeilla” (bone conducting headphones) ei yllä äänenlaadullisesti samalle tasolle kuin malleissa, joissa kuulokenapit tulevat korviin. Siitä syystä olen valmis antamaan anteeksi hiljaisemman ja latteamman soundin. Olin vaikuttunut kuitenkin siitä, miten hyviltä kuulokkeet oikeastaan kuulostivat, mikä auttaa arvostamaan erikoista ratkaisua entistä enemmän. Muotoilun vuoksi osa äänistä vuotaa ulos, ja jos ympärillä on paljon melua, on musiikkia vaikea kuulla.

Johtopäätökset

Trekz Titanium on varsin lysti keksintö. Kuulokkeet tuntuvat mukavilta päässä ja ylittävät luonnolliset rajoitteensa hyvin. Valitettavasti käytettävyys rajoittuu melko lailla vain ulkokäyttöön, sillä hälyisällä salilla ei musiikkia kuule. Lenkkipolulle ne ovat kuitenkin erinomaiset.

mainos
 data-srcset

Paljon bassoa

Jabran kuulokkeet istuvat kuten kuuluukin ja soitto kurottaa niin korkealle kuin syvällekin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Jabran istuvuus on huippuluokkaa ja soundi erinomainen, jossa bassoa runsaasti. Sykemittari on myös hyvä – varsinkin hinnan huomioon ottaen.
Raskas basso jyrää diskanttia. Tiukka istuvuus voi tuntua eristävältä.
Jabra Sport Pulse Special Edition

Bluetooth

Kauko-ohjain johdossa

Sykemittari

Veden- ja hienkestävä (IP55)

Paino: 16 g

Akunkesto: 5 tuntia

Hinta: 200 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Jabra tarjoaa Bosen tapaan sykemittarin samaan hintaan, mikä on kätevää, jos ei entuudestaan sellaista omista. Se antaa myös etumatkaa niihin valmistajiin nähden, jotka eivät samassa hintaluokassa tätä ominaisuutta tarjoa. Sekä Jabraa että Bosea vaivaa kuitenkin sama vika: sykemittari kuluttaa akun nopeasti loppuun. Jabra kutsuu uutuuttaan Special Edition -malliksi, sillä edelliseen verrattuna tässä voi laskea optimaalisen hapensaannin sykemittarin avulla – kiva pikku bonus. Kuulokkeita täydentää hienostunut sovellus, joka voi tuntua hieman ylitsepursuavalta kaikkine asetuksineen.

Laajan tyynyvalikoiman ansiosta kuulokkeet istuvat todella hyvin. Kolmessa koossa tulevat siivet pitävät napit korvissa kiinnittyen korvan ylä- ja sisäpuolelle. Ne istuvat niin tiukasti, että jotkut voivat kokea olonsa ulkomaailmasta eristetyksi, mutta ainakin ne pysyvät paikoillaan.

Bassossa löytyy

Jabran soundi on melko kohdillaan ja tarjoaa hyvää vastinetta rahoille, ainakin jos tykkää musiikista, joka soi korkealla ja matalalla kovaa. Sointi on miellyttävä ja basso raskas, melkein liiankin. Tymäkkä basso yhdistettynä tiukkaan istuvuuteen saa minut kaipaamaan lisää diskanttia.

Johtopäätökset

Sport Pulse Special Edition on onnistunut tuote, jonka erikoisesti muotoillut napit ja siivet istuvat erinomaisesti ja soundi yltää niin ylös kuin alaskin. On makuasia, onko tiukka istuvuus ja raskas basso sinun juttusi. Jos haluat kuulla ympäristön äänet ja hillitympikin basso riittää, kannattaa ehkä kokeilla jotakin muuta.

mainos
 data-srcset
PLANTRONICS BACKBEAT FIT
Backbeat Fit tuntuu mukavalta ja kuulostaa hyvältä.
 data-srcset
 data-srcset
JBL REFLECT CONTOUR
JBL:n kuulokkeita on vaikea saada tippumaan korvista kovassakaan menossa.
 data-srcset
JAYBIRD FREEDOM F5
Epävarmasti istuvissa kuulokkeissa on lattea soundi.
 data-srcset
PANASONIC WINGS RP-BTS50E
Älä anna erikoisen ulkonäön hämätä – sisältö on tärkein.
 data-srcset
BOSE SOUNDSPORT PULSE
Bosen ääni on hyvä, mutta akku kestää kehnosti.
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös