: Como Audio Musica

Pieni ja pippurinen

Kompaktin ulkoasun ei kannata antaa hämätä, sillä Comon soitin on hämmästyttävillä omaisuuksilla varustettu ehta langaton stereo.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvänkuuloinen stereosoitin elegantilla monihuonejärjestelmällä varustettuna, tuki useille suoratoistopalveluille. Verkkoradio, FM/DAB ja CD-soitin. Helppo käyttää.
Syväbasso puuttuu mutta muutoin valittamisen aihetta ei ole.

Como Audio Musica

FM/DAB+, Internetradio

Wifi ja Bluetooth

CD-soitin

Liitännät: USB, 2 analogista sisääntuloa, 1 optinen sisääntulo

Ethernet

Kuulokeulostulo

8 esivalintaa kanaville

Spotify Connect, Tidal, Napster, Deezer

Como Control -sovellus

Kaukosäädin

Värivaihtoehdot: Pähkinä, hikkori, musta ja valkoinen

Verkkosivusto: comoaudio.eu

Hinta: 700 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Monet eivät ehkä vielä tunne Como Audiota, mikä ei ole ihme. Sitä ei ole ollut vielä laajasti saatavilla, mutta tilanteeseen on tulossa muutos. Como Audio Musica on saanut tähän mennessä asiakkailta yhtä lämpimän vastaanoton kuin meiltä.

Italialaiselta kuulostavan nimen taustalla on Tom DeVesto, mies Tivoli Audion takana. Nyt DeVestolla on uusi brändi, ja aiemmin testaamamme Como Audio Duetto suoriutui testeissämme hyvin.

Mutta ei yksi pääsky kesää tee, kuten Tom DeVestokin hyvin tietää. Jokaisen tuotteen kohdalla on onnistuttava erikseen. Uusi Musica pyrkii miellyttämään laajaa yleisöä. Tyylikäs puuviilu ja laadukkaan oloinen rakenne lupaavat hyvää.

Kuva: Como Audio

 

FM, DAB, verkkoradio ja monihuonejärjestelmä

Musica on paljon enemmän kuin pöytäradio CD-soittimella ja stereokaiuttimilla. Se on itsestään selvästi myös langaton ja toimii Bluetoothin avulla myös kännykän kaiuttimena. Sovelluksesta ja kaukosäätimestä pystyy ohjaamaan suoratoistopalveluita, kuten Spotify Connectia, Tidalia, Napsteria ja Deezeriä.

Soitinta voi käyttää myös Google Chromecastilla, joka kiinnittyy takapuolen USB-porttiin ja liitetään kotiverkkoon, josta sillä on pääsy 30 000 nettiradiokanavaan. FM ja DAB ovat toki myös saatavilla.

Television äänen voi liittää Musicaan takaosan optisen audiosisääntulon kautta, ja soittimen saa kiinni myös muihin Como Audion wifillä varustettuihin laitteisiin.

mainos

Ja sitten on vielä monihuonejärjestelmä. Asenna Musica vaikkapa olohuoneeseen, Duetto keittiöön ja kannettava Amico terassille. Aseta yksi niistä toimimaan päälähteenä, jolloin voit soittaa Musicassa CD-levyä ja striimata sen muihin Como Audion laitteisiin.

mainos

Käyttö

Musican käyttöönotto sujuu hämmästyttävän ripeästi. Viidessä minuutissa laite oli purettu pakkauksestaan, yhdistetty nettiin ja suosikkiradiokanavatkin valittu.

Aivan kuten Duetto-mallissa, voi tässäkin tallentaa radioasemia verkosta riippumatta (FM, DAB+ tai nettiradio) ja valita suosikit sovelluksesta, kaukosäätimellä tai etuosan kahdeksasta napista.

Musicaa voi ohjata sovelluksen kautta.

 

Värinäyttö ei ole kosketusherkkä, mutta se kertoo äänilähteestä paljon informaatiota, kuten kuunneltavan kappaleen, levynkannen, kuvia, videoita ja signaalinlaadun.

mainos

Kun Musican liittää ensimmäistä kertaa osaksi monihuonejärjestelmää, on käytettävä sovellusta liittääkseen verkkoon uusia laitteita. Se vei minulta viitisen minuuttia, ja kymmenessä minuutissa olin ohjelmoinut Musican valmiiksi, linkittänyt sen Amicoon, tallentanut suosikkikanavani ja saanut musiikin soimaan. Ei paha.

Vahva soundi

Musica on Como Audion suurin laite, 40 cm leveä. Sen sisältä löytyy 30 watin vahvistin, joka ohjaa neljä kaiutinelementtiä – toisin sanoen kyseessä on 2-tie-stereokaiutin. Se toimii erittäin hyvin.

Tämä on ensimmäinen pöytästereo, joka oikeasti pystyy haastamaan suuremman ja kalliimman Revo SuperSystemin, ja aivan kuten Como Duetto, myös Musica soi puhtaammin, vahvemmin ja hienostuneemmin kuin Tivoli Audio Music System Three. Suoritus ei ole vain hyvä, vaan vie Musican suoraan parhaimpien testaamiemme radiolaitteiden joukkoon.

Haasteena on löytää radiokanava, joka ei pakkaa äänisignaalia liikaa, mutta nettiradioiden kohdalla valinnanvaraa on paremmin. Esimerkiksi Hi On Line Jazz, striimaa 320 kbit/s, missä on huomattava ero tavallisten DAB+-kanavien lukuihin, jotka liikkuvat 64 ja 128 kbit/s välillä.

Soitto CD-levyltä tai suoratoisto Tidalista saa soundin puhtaammaksi, huomattavasti tasapainoisemmaksi, äänikuvan avoimemmaksi ja musiikin raikkaammaksi. Soitto tempaa paremmin mukaansa ja kuulostaa kutsuvalta.

Musica soiittaa myös erittäin kovaa ja täyttää helposti tavallisen kokoisen olohuoneen juhlakuntoon. Se sopii kuitenkin yhtä hyvin myös taustamusiikin soittoon.

Johtopäätökset

Kompakti Como Audio Musica täyttää useimpien kuulijoiden tarpeet ja tekee sen hyvin. Radiosta ei puutu juuri mitään: siinä on tuki yleisimmille suoratoistopalveluille, FM-, DAB- ja nettiradiolle sekä CD-soitin. Mahdollisuus liittää laite osaksi monihuonejärjestelmää on myös etu, jota monet arvostavat. Vahva soundi ja helppokäyttöisyys nostavat Musican kuuden tähden arvoiseksi.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös