: Asus ROG Swift PG27AQ

Tyylikäs peluri

Asus-näyttö hämää toimistomaisella ulkonäöllään: sisältä se on oikea tehopakkaus.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design. Säätövaihtoehtoja on hyvin ja kuvanlaatu on erinomainen.
Vain kaksi USB-porttia. Sisäänrakennetut kaiuttimet ovat melko heikko esitys.

Asus ROG Swift PG27AQ

Koko: 27 tuumaa

Paneelin tyyppi: IPS (In-plane Switching)

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K UHD)

Vasteaika: 4 ms

Virkistystaajuus: 60 Hz

Kuvasuhde: 16:9

Kontrasti/kirkkaus: 1000:1/300 nitiä

Kaiutin: On

G-Sync/Freesync: Nvidia G-Sync

Liitännät: HDMI, DisplayPort & USB 3 -hubi (2 kpl), kuulokeulostulo

Mitat/paino: 55 x 62 x 24 cm/7 kg

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 1 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Asus ROG Swift PG27AQ on ehtinyt olla kaupoissa jo tovin eikä eroa merkittävästi kilpailijoistaan varustelunsa puolesta. 27-tuumaisessa näytössä on IPS-paneeli, Nvidian G-Sync ja jalka, jonka saa säädettyä kaikkiin kuviteltavissa oleviin suuntiin.

Tehdasasetuksilla kuva on erittäin terävä ja kaunis, joten emme kokeneet tarpeelliseksi lähteä säätämään asetuksia niiltä osin. Jos kuitenkin haluaa, se onnistuu takana sijaitsevasta ohjaustikusta.

Rakenne on erittäin vakaa, ja vaikka näyttö kuuluu Asuksen erityiseen pelaajille suunnattuun mallistoon (Republic of Gamers), on design niin asiallista, että näytön voi viedä toimistoonkin. Visuaalisesti näyttävämmän elämyksen saa laittamalla päälle jalustassa hehkuvan punaisen valon. Paneelia ympäröivä kehys on erittäin kapea, mikä on paitsi tyylikästä, mutta käytännöllistä, jos haluaa käyttää useampaa näyttöä vierekkäin. Tilaa löytyy USB-hubille, mutta siinä Asus on lähtenyt säästölinjalle: USB-portteja on vain kaksi, HDMI-liitäntöjä yksi ja Displayport-liitäntöjä samoin yksi. Sisäänrakennetut kaiuttimet ovat ajatuksena kätevät mutta käytännössä ei niinkään: soundi on niin purkkimainen, että kannattaa mieluummin käyttää kuulokkeita, joille onneksi löytyy liitäntä.

4K-pelien pelaamiseen tarvitaan tehokas kone, mutta ainakin PG27AQ-näytön puolesta kaikki on kunnossa erinomaista kuvanlaatua varten. ”Witcher 3” näyttää mielettömän hyvältä, ja se on sekä väreiltään että kirkkaudeltaan täyteläinen. Nvidian näytönohjaimen omistaja pääsee iloitsemaan G-Syncistä, joka pehmentää liikkeet ja saa kuvan näyttämään vakaalta.

Johtopäätökset

Asus ROG Swift on todella herkullinen näyttö, joka sopii hillityn ulkonäkönsä puolesta melkein minne vain. Arvostamme erityisesti loistavaa kuvanlaatua ja monia säätövaihtoehtoja. Hinta on oikeastaan ainut todella huono puoli: kilpailu alalla on lisääntynyt ja samankaltaisia näyttöjä saa edullisemminkin.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös