Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

Testissä: Yamaha YAS-207

Kehittynyt äänikuva

Yamaha oli ensimmäinen, joka teki aktiivisia soundbareja. Uutuusmalli on heidän ensimmäinen DTS Virtual:X-surroundäänellä varustettu soundbarinsa.

/ 30.11.2018 - 16:50
Yamaha YAS-207

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Äänikuva levittäytyy leveälle ja korkealle, kaiutin jäljittelee aitoa surroundia loisteliaasti.
  • Jäimme kaipaamaan näyttöä, LED-valot eivät anna riittävästi informaatiota. Ylärekisterissä saisi olla enemmän ilmaa.

Yamahalla on pitkä kokemus soundbareista, jotka jäljittelevät aito surroundääntä, ja muutama heidän luomuksistaan on tehnyt meihin suuren vaikutuksen. YAS-207 on valmistajan ensimmäinen, joka käyttää DTS Virtual:X:ää surroundsimulaattorina, mikä antaa vaikutelman myös korkeudesta. Testasimme YAS-207 kesällä, jolloin se oli ryhmätestinsä edullisin laite – muut maksoivat tuplasti. Luonnollisesti odotuksemme sen suhteen ovat korkealla nyt, kun muut testin soundbarit edustavat samaa hintaluokkaa.

HDMI-sisääntulo tukee 4K-kuvasignaalia, mutta näyttöä ei ole. Sen sijaan Yamaha on päätynyt käyttämään pieniä LED-valoja, jotka ilmoittavat valitusta sisääntulosta ja surroundasetuksesta.

Äänenlaatu

Subwoofer on harvinaisen tehokas tässä hintaluokassa. Jakotaajuus soundbariin on melko korkea, joten subwooferia kannattaa pitää kaiuttimen lähellä, jotta ne soivat samassa synkassa. Jos sijoittaa subbarin etäämmälle, voi varautua siihen, että bassotaajuuksien tulosuunnan kuulee koko ajan.

Bassosta puuttuu hieman vivahteikkuutta, mutta tasapaino soundbarin ja subwooferin välillä toimii hyvin. Elokuvia katsoessa Yamaha tekee vaikutuksen, sillä ääniraita ulottuu laajalle Movie-asetuksella – sille vetää vertoja vain LG:n soundbar. Korkeuden tuntee, ja aktivoimalla Bass Extension -ominaisuuden saa vahvan ja miellyttävän basson, joka sopii hyvin jännittäviin leffoihin.

Bass Extension ei puolestaan toimi musiikin kanssa yhtä hyvin, sillä silloin basso muuttuu liian latteaksi, ja dynamiikkaa ja soinnin rakennetta häviää. Ominaisuuden pois päältä laittaminen saa musiikin soimaan hyvin. Kitarat soivat pirteästi ja laulu kirkkaasti ja avoimesti. Rauhallisia, akustisia kappaleita voi soittaa surround päällä, mutta silloin osa rytmeistä ja lämmöstä katoaa. Stereo-ominaisuudella soittaessa musiikki kuulostaa orgaanisemmalta ja pehmeämmältä, mikä on enemmän mieleemme.

Vaikka erottelevuutta ja ilmavuutta saisi ylärekisterissä olla enemmänkin, on soundi tasapainoinen, kirkas ja rytmikäs, ja toimii useimmilla genreillä hyvin. Klassinen musiikki ansaitsee parempaa, mutta samaa voi sanoa kaikkien tämän hintaluokan soundbarien osalta.

Johtopäätökset

Yamaha YSP-207 loistaa suurella äänikuvallaan elokuvissa, jolloin surroundvaikutelma on todella hyvä ja ääni avautuu myös kattoa kohden. Soundbar kuuluu luokkansa tehokkaimpiin ja kuulostaa kovalta leffojen ja pelien kanssa. Musiikin kuunteluun soundi voi paikoin olla hieman karkea, mutta yleisesti ottaen kaiutin soi hienosti. Näytön puuttumista lukuun ottamatta Yamahan soundbar on erittäin onnistunut kaiutin ja hyvä ostos.

Karakter
Yamaha YAS-207

Myös tässä testissä

Sonos Beam

Voittaja hevosenmitalla

Sonos asettuu lähtöviivalle ison puutteen kanssa: subwooferia ei ole. Siitä huolimatta se laukkaa maaliin ensimmäisenä.

Tottelee ääniohjausta. Vihdoin Sonos-laitteessa on HDMI! Luo television ääneen uuden ulottuvuuden luonnollisella ja miellyttävällä soundillaan.
Ei tukea DTS:lle, ja langattoman subwooferin hankkiminen tuplaa hinnan.
Lue koko testi

LG SK5

Toimii paremmin elokuvien kuin musiikin kanssa

LG SK5 onnistuu elokuvissa hyvin valtavan äänikuvansa ansiosta, mutta on sillä rajoituksensakin.

Surroundvaikutelma on luokkansa suurimpia, kiitos DTS Virtual:X:n.
Ääni ei pysy täysin hallussa, bassontoisto on laiskaa. Käyttäjäystävällisyyteen olisi voinut panostaa enemmän.
Lue koko testi

Samsung HW-N460

Keskinkertainen

HW-N460:ssa riittää energiaa, mutta suttuinen subwoofer pilaa kokonaisvaikutelmaa.

Selkeä ja hyvä ääni, joka kestää korkeankin volyymin – etu silloin, kun äänitys on tehty matalalla äänenvoimakkuudella.
Subwoofer on hieman liian löysä, ja diskantti vaatii herättelyä, jotta ääni avautuu riittävästi.
Lue koko testi

JBL Bar 2.1

Tehokas mutta karkea

Koska ihastuimme JBL Bar 3.1:een niin rajusti, odotimme suuria pienemmältä 2.1-soundbarilta. Valitettavasti se ei yllä ihan niiden tasolle.

Ääni – ja etenkin subwoofer – ovat luokkansa vahvimpia, ja käyttäjäystävällisyys on huippua.
Ääni on karkeanpuoleinen. HDMI-sisääntulo ei tue HDR-ääntä, joten on käytettävä ARC-kanavaa.
Lue koko testi

Sony HT-XF9000

Yhä ylös yrittää: vaikuttava korkeusvaikutelma

Sonyn soundbar simuloi sekä Dolby Atmosta että DTS:X:ää korkeusvaikutelmassa, mikä tuo äänimaisemaan uuden ulottuvuuden. Toimii!

Äänikuva on elokuvia katsoessa suuri ja puhe erottuu kirkkaasti. Subwooferissa riittää tehoa.
Ylärekisteri voi kuulostaa vähän kovalta, ja subwooferissa on ylä-äänissä vähän liikaa ytyä ja vähemmän matalimmilla bassotaajuuksilla. Musiikki ei ole erityinen elämys tästä kuunneltuna.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Elegantti audiokaluste soi stereona

Upea retrokaiutin

Edelleen tv-tason valtias

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Edullinen soundbar joka kotiin

Highend-tekniikkaa premium-kaiuttimissa

Pikkuhyvää halvalla

Sonyn paras soundbar

Hyvä mutta kallis

Langatonta hifiä

Kompakti ja isoääninen soundbar

Highend-tekniikkaa pienellä budjetilla

Ääni & Kuva
Scroll to Top