Samsungin kevään tv-uutuudet

Kaikki, mitä tiedämme Samsungin vuoden 2021 televisiomalleista!
Mainos
Mainos
forfatter

Kevään edetessä televisiovalmistajat tulevat vuoroillaan esiin uusien televisiomalliensa kera. Samsung kertoi tämän vuoden uutuuksistaan jo tammikuussa, mutta nyt monet 2021-malleita on saatu kauppoihinkin.

Yleensä Samsungin Euroopan-lanseeraukset ovat näyttäviä ja isoja lehdistötilaisuuksia nimeltään Samsung EU Forum. Viime vuonna tilaisuus järjestettiin Maltalla, mutta tänä vuonna julkistus oli sattuneesta syystä täysin digitaalinen. Ja LB Ääni & Kuva oli tietenkin läsnä!

Samsungin vuoden 2021 mallit painottavat tuttuun tapaan kuvanlaatua, älyominaisuuksia ja pelikokemuksia, ja televisioita löytyy lähes joka koossa ja hintaluokassa. Jännittävimpiin uutuuksiin kuuluvat uusi Neo QLED-televisio, joka hyödyntää MiniLED-tekniikkaa, entistä hienostuneempi The Frame -taulutelevisio ja kolossaaliset MicroLED-ruudut. Niin ja nyt voi ostaa Samsungin television myös ulkokäyttöön vaikka terassille!

Neo QLED 4K & 8K

Uuden televisiomalliston huippua edustavat MiniLED-tekniikkaa käyttävät Neo QLED -mallit.

Annons

MiniLED on suoralla taustavalaistuksella varustettu LCD-televisio, mutta erotuksena tavalliseen siinä muutaman sadan paikallisen himmennysalueen sijaan tuhansia pieniä ledavaloalueita kuvapaneelin taustalla. Ideana on jakaa valo tasaisemmin ruudulle ja tehdä kontrastista vahvempaa, mutta se asettaa samalla kuvankäsittelylle kovemmat vaatimukset. Tästä syystä Samsung onkin päivittänyt MiniLED-malleihinsa uudet Neo Quantum -prosessorit ja AI-skaalauksen.

Quantum_Mini_LED_f9dbbbe771 Quantum_Matrix_Technology_Pro_e045b33e80 Quantum_Matrix_Technology_f534eff457 Neo_Quantum_Processor_4_K_0650bd2692
<
>

Paremmat peliominaisuudet

Television käyttäminen pelaamiseen, olipa välineenä sitten Xbox, PS5 tai PC, on yhä suositumpaa. Samsung onkin panostanut televisioidensa peliominaisuuksiin. Uusissa 2021-malleisas onkin peliystävällinen Game Bar -käyttöliittymä, josta näkee oleelliset asetukset ja pääsee optimoituihin pelitoimintoihin, kuten esimerkiksi Super Ultrawide Gameview’hun, jossa voi vaihtaa kuvasuhteen  21:9- tai 32:9-formaattiin. Näin saa laajemman näkymän peliin ja PC-pelaajatkin tuntevat olonsa kotoisemmaksi. Monessa 2021-mallissa on lisäksi AMD FreeSync Premium Pro, joka mahdollistaa alhaisen viiveen (jopa 5,8 millisekuntia) ja sulavan liikkeidentoiston ilman screen tearing -efektiä.

QN_900_A_S12_S_Game_Bar_3174bb2223 Samsung Game Bar Motion_Xcelerator_Turbo_5109918b2b
<
>
Motion Xcelerator Turbo+ varmistaa sulavan pelaamisen 4K/120Hz-kuvalla ja skaalaa jopa 60Hz-sisältöä 120Hz:iin interpolaation avulla. Kuva: Samsung)

Parempaa ääntä?

Monessa tämän vuoden Samsungin televisiossa on paranneltu ääntä edistyksellisen Object Tracking Sound/OTS + -surroundäänen avulla. Ominaisuus on meille tuttu jo aiemmista malleista: se analysoi kuva- ja äänisignaaleja ja hyödyntää strategisesti sijoitettuja kaiuttimia suuremman ja realistisen äänikuvan aikaansaamiseksi. Tv siis osaa yhdistää ruudun puhujat ja äänen ja toistaa äänen tarkemmin puhujan suunnasta. Samsungin televisiot voi tietysti yhdistää myös saman valmistajan soundbarien kanssa: Q Symphony -merkityt soundbarit osaavat käyttää tv:n omia kaiuttimia osana äänijärjestelmää, ja Spacefit Sound optimoi äänen tilan akustiikan mukaan.

Monessa Neo QLED -mallissa on Object Tracking Sound ekstrakaiuttimella tarkemman surroundin luomiseksi. Kuva: Samsung

 


Valikoima Samsungin 2021-malleja:

Samsung QN900A ja QN800A

Samsung QN900A. Kuva: Samsung

MiniLED-tekniikka on käytössä muiden muassa Neo QLED-malleissa QN900A ja QN800A, joissa on 8K-resoluutio.

Annons

Samsung QN95A ja QN90A

Samsung QN95A. Kuva: Samsung

QN95A ja QN90A ovat huippumalleja 4K-resoluutiolla. Erona on, että QN95A:ssa on erillinen One Connect -liitäntälaatikko ja QN90A:ssa perinteiset liitännät.

Samsung QN85A

Samsung QN85A. Kuva: Samsung

Edullisin Neo QLED on QN85, joka on seuraaja suositulle vuoden 2020 testivoittajalle Q80T. Kokovaihtoehtoja löytyy 50:stä 85:een tuumaan.

Uusi linjakkaampi The Frame

First-Look-PR_DL10_The-Frame First-Look-PR_DL9_The-Frame
<
>
Samsung The Frame LS03A (2021). Kuva: Samsung

Samsungin suosittu ”taulutelevisio” The Frame saa niin ikään kasvojenkohotuksen – tai tiukennuksen. The Frame 2021 on puolet kapeampi kuin edeltäjänsä: 24,9 mm eli enemmän tavallisen taulun paksuinen.

Kapoisemman muotoilun ansiosta The Framen kehyksetkin ovat saaneet uudet vaihtoehdot nimeltään Modern ja Beveled, samoin kuin uusia värejä.

Art Storesta on uusi ja älykkäämpi versio: se osaa suositella taidetta katselutottumusten perusteella. Samsung on hankkinut uusia teoksia NAVA Contemporarysta ja Etsysta, joten maalauksia ja valokuvia on entistä enemmän tarjolla.

Annons

Kapeamman kehyksen vuoksi nykyisissä malleissa oleva No Gap Wall Mount -seinäkiinnike ei enää mahdu The Frame 2021 -malleihin, vaan uusissa malleissa käytetään Slim Fit Wall Mount -kiinnikettä, joka tulee pakkauksessa mukana.

 

My Shelf on uusi hyllyvaihtoehto The Framen seinäkiinnitykselle. Kuvakaappaus: YouTube/Samsung

Samsung tarjoaa myöhemmin tänä vuonna myös uuden tavan asentaa The Frame. My Shelf on hyllymallinen seinäkiinnike televisiolle, joka mahdollistaa myös tyylikkäät asetelmat, joissa televisiolla/taululla on oma roolinsa. My Shelf tulee saataville kokovaihtoehdoille 55, 65 ja 75 tuumaa ja sävyissä beige ja valkoinen.

Samsungin julkistustapahtumassa ei mainittu mitään uutta Frame-mallien kuvanlaadusta, paitsi että niissä on QLED-lehtipaneeli. Olemme sen viittaavan vuoden 2020 malleissa esiteltyyn LED-tuplapaneeliin.

Annons

The Frame on saatavilla 32-, 43-, 50-, 55-, 65- ja 75-tuumaisena.

Lue myös: The Frame 2020 – PALJON parempi kuin ennen

 

The Terrace: televisio ulkokäyttöön

 

SamsungTerraceSoccer SamsungTerraceSoundbar
<
>
The Terrace -television näyttö on suojattu veden- ja pölynkestäväksi, ja se sietää lämpötiloja -30 ja +50 asteen välillä. Kuva: Samsung

Kohta pääsee nauttimaan television katselusta terassillakin: The Terrace on Samsungin ensimmäinen ulkokäyttöön sopiva televisiomalli. Se esiteltiin itse asiassa jo viime vuonna, mutta nyt se lanseerataan myös Pohjoismaissa. The Terrace on IP55-luokiteltu eli se kestää vettä ja pölyä. Näyttö 4K QLED, jonka kirkkaus on jopa 2 000 nitiä. Ruutu on käsitelty heijastamattomaksi, jotta kontrastit säilyisivät myös päivänvalossa.

Annons

Ulkotv:n kanssa tarjolla on myös siihen sopiva soundbar Terrace Soundbar HW-LST70T  (999 €). Sen bassontoistoon on kiinnitetty erityistä huomiota, ja jotta ääni erottuisi ulkonakin, on siinä ”integroitu bassokaiutin”. Television tapaan se on suojattu pölyä ja vettä vastaan IP55-luokituksen mukaisesti, ja se asennetaan television alle tai kiinteästi seinään.

The Terrace on saatavilla huhtikuun lopulla 55- ja 65-tuumaisena, ja 75-tuumaista odotetaan kauppoihin kesällä.

MicroLED-tv kotiin

Samsung on erityisen ylpeä uusista ultra-highend-malleistaan, joissa on käytetty kallista MicroLED-tekniikkaa. Aiemmin olemme nähneet tekniikkaa vain moduulimalli The Wallissa, mutta tämän vuoden MicroLED-mallit on saatavilla valmiiksi kasatuissa kokovaihtoehdoissa.

MicroLEDin hienous on mahdollisuus toistaa neljää videolähdettä samanaikaisesti. Samalla kertaa voi siis vahdata urheilua ja uutisia tai pelata ja tarkistaa pelioppaan vinkkejä.

Annons

Samsung MicroLED on saatavilla aluksi 99- ja 110-tuumaisena, ja hieman pienempi (!) 88-tuumainen on tulossa syksyllä. Vielä pienempi 76-tuumainen on luvassa joskus myöhemmin.

Hinnat ja saatavuus

Monet Samsungin 2021-malleista ovat kaupoissa ja lisää on tulossa huhtikuun ja toukokuun aikana.

Hinnat (noin):

Samsung QE65QN900A (8K): 5 999 €
Samsung QE65QN800A (8K): 3 499 €

Samsung QE65QN95A: 2 999 €
Samsung QE65QN90A: 2 699 €
Samsung QE65QN85A: 1 999 €

Samsung The Frame QE32LS03T: 599 €
Samsung The Frame QE43LS03A: 999 €
Samsung The Frame QE50LS03A: 1 199 €
Samsung The Frame QE55LS03A: 1 499 €
Samsung The Frame QE65LS03A: 1 999 €
Samsung The Frame QE75LS03A: 2 999 €

Samsung The Terrace QE65LS07T: 3 999 €
Samsung The Terrace QE65LS07T: 4 999 €
Samsung The Terrace QE75LS07T: 6 499 €

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Vastaa

Lue myös

Sonylta jälleen loistava OLED-suoritus: Bravia A80J vakuuttaa kuvanlaadullaan, joka lähentelee lippulaivamalli A90J:n kuvaa.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
TCL P815 ei ehkä ole nykytekniikoiden äärimmäisin ilmentymä, mutta edullinen ja hyvä perustelkkari!
Haaveiletko televisiosta, joka ei näyttäisi televisiolta? Samsungin tyylikäs The Serif on raikas vaihtoehto.
Letar du efter en nytt Atmos-soundbar? Nu vet vi vad LG:s nya 2021-modeller kostar.
Kaikki, mitä tiedämme Samsungin vuoden 2021 televisiomalleista!
Uutuusmallistossa on muun muassa MiniLED-teknologiaa hyödyntäviä televisioita.
Uusi vuosi, uusi tv? LG kertoo ensimmäisten uutuusmallien tulevan myyntiin maaliskuusta alkaen.
Kaikki, mitä tiedämme Samsungin vuoden 2021 televisiomalleista!
Uutuusmallistossa on muun muassa MiniLED-teknologiaa hyödyntäviä televisioita.
Huhut kertovat, että Sonos julkaisisi ensimmäisen kuulokemallinsa vuoden 2021 aikana. Kurkataanpa, miltä ne voisivat näyttää!
Uusi vuosi, uusi tv? LG kertoo ensimmäisten uutuusmallien tulevan myyntiin maaliskuusta alkaen.
Näitä televisiomalleja kannattaa metsästää Black Friday -tarjouksista!
Vihdoin se on täällä: Disneyn suoratoistopalvelu! Näin saat sen asennettua.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, ja tätä kaikkea siltä sopii odottaa.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, mutta miten sitä katsotaan? Listasimme palvelua tukevat laitteet.
Disneyn uusi suoratoistopalvelu on jo tilattavissa!
Huawein AppGallery ei onnistu vastaamaan käyttäjien odotuksiin. Ratkaisu ongelmiin ei olekaan uudessa sovelluskaupassa, sillä Googlen puuttuminen tarkoittaa, että Huawei voi sanoa hyvästit Pohjoismaiden markkinoille.
Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.