Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Samsungilta OLED-televisioita 2022?

Huhut kertovat, että Samsung olisi julkaisemassa OLED-malleja ensi vuonna – ja jos lähteitä on uskominen, olisi joissakin malleissa LG:n valmistamat OLED-paneelit!

/ 07.12.2021 - 10:00
Samsungilta OLED-televisioita 2022?

Samsung on pitkään luottanut LCD-paneeleihin ja kehittelemäänsä QLED-tekniikkaan parhaissa tv-malleissaan. Kilpailija LG puolestaan on investoinut vahvasti OLED-tekniikkaan. Ensi vuonna saatamme kuitenkin nähdä OLED-malleja myös Samsungilta!

Lue myös: Samsung QN95A (QE55QN95A) – Aiempaa parempi Samsung

Samsung-OLED?

Samsungin sisaryritys Samsung Display, joka toimii näyttöteknologian parissa, on kehittänyt uuden sukupolven OLED-paneeleja. Samsung nimittää näitä QD-OLED-paneeleiksi (Quantum Dot OLED), ja huippumodernien paneelien odotetaan tulevan käyttöön ensin valmistajan highend-televisioissa.

Eikä siinä kaikki: joidenkin lähteiden mukaan Samsung aikoo ensi vuonna panostaa entistä enemmänkin OLED-televisioihin. Sitä varten yritys olisi kääntymässä arkkivihollisensa LG Displayn puoleen ja ostamassa suuren erän OLED-paneeleja heiltä.

The Elec kertoo, että Samsungin vuoden 2022 mallisto koostuisi alustavasti kolmesta miljoonasta Neo QLED -televisioista MiniLED-taustavalaistuksella sekä kahdesta miljoonasta OLED-mallista. Uutisen mukaan niistä vain puoli miljoonaa edustaisi uutta QD-OLED-tekniikkaa, ja loput 1,5 miljoonaa olisivat LG Displayn valmistamia W-OLED-paneeleja.

Saman lähteen mukaan Samsung ostaisi ensi vuonna myös entistä enemmän LCD-paneelejakin LG:ltä, sillä Samsung Display valmistaisi omissa tehtaissaan vähemmän LCD-malleja.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, näkisimme Samsungilta siis kolmenlaisia premium-televisioita: MiniLED-taustavalaistuja Neo QLED -malleja, QD-OLED-huippumalleja sekä ”tavallisia” OLED-televisioita. Siinä tapauksessa OLED-markkinat kasvaisivat huomattavasti. Eikä pidä unohtaa MicroLED-tekniikkaa, joka on edelleen kaikkein kalleimpien highend-televisioiden käytössä.

Samsung julkistaa vuoden 2022 mallistonsa Las Vegasin CES-messuilla, jotka alkavat 4.1.2022. Silloin nähdään, pitävätkö huhupuheet paikkansa!

Lähteet: The Elec, HDTVtest

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesän urheilutapahtumat vievät monet tv-kaupoille

Samsung The Framen uudet ominaisuudet

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Ääni & Kuva
Scroll to Top