Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Samsungilta OLED-televisioita 2022?

Huhut kertovat, että Samsung olisi julkaisemassa OLED-malleja ensi vuonna – ja jos lähteitä on uskominen, olisi joissakin malleissa LG:n valmistamat OLED-paneelit!

forfatter
Julkaistu 07.12.2021 - 10:00

Samsung on pitkään luottanut LCD-paneeleihin ja kehittelemäänsä QLED-tekniikkaan parhaissa tv-malleissaan. Kilpailija LG puolestaan on investoinut vahvasti OLED-tekniikkaan. Ensi vuonna saatamme kuitenkin nähdä OLED-malleja myös Samsungilta!

Lue myös: Samsung QN95A (QE55QN95A) – Aiempaa parempi Samsung

Samsung-OLED?

Samsungin sisaryritys Samsung Display, joka toimii näyttöteknologian parissa, on kehittänyt uuden sukupolven OLED-paneeleja. Samsung nimittää näitä QD-OLED-paneeleiksi (Quantum Dot OLED), ja huippumodernien paneelien odotetaan tulevan käyttöön ensin valmistajan highend-televisioissa.

Eikä siinä kaikki: joidenkin lähteiden mukaan Samsung aikoo ensi vuonna panostaa entistä enemmänkin OLED-televisioihin. Sitä varten yritys olisi kääntymässä arkkivihollisensa LG Displayn puoleen ja ostamassa suuren erän OLED-paneeleja heiltä.

The Elec kertoo, että Samsungin vuoden 2022 mallisto koostuisi alustavasti kolmesta miljoonasta Neo QLED -televisioista MiniLED-taustavalaistuksella sekä kahdesta miljoonasta OLED-mallista. Uutisen mukaan niistä vain puoli miljoonaa edustaisi uutta QD-OLED-tekniikkaa, ja loput 1,5 miljoonaa olisivat LG Displayn valmistamia W-OLED-paneeleja.

Saman lähteen mukaan Samsung ostaisi ensi vuonna myös entistä enemmän LCD-paneelejakin LG:ltä, sillä Samsung Display valmistaisi omissa tehtaissaan vähemmän LCD-malleja.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, näkisimme Samsungilta siis kolmenlaisia premium-televisioita: MiniLED-taustavalaistuja Neo QLED -malleja, QD-OLED-huippumalleja sekä ”tavallisia” OLED-televisioita. Siinä tapauksessa OLED-markkinat kasvaisivat huomattavasti. Eikä pidä unohtaa MicroLED-tekniikkaa, joka on edelleen kaikkein kalleimpien highend-televisioiden käytössä.

Samsung julkistaa vuoden 2022 mallistonsa Las Vegasin CES-messuilla, jotka alkavat 4.1.2022. Silloin nähdään, pitävätkö huhupuheet paikkansa!

Lähteet: The Elec, HDTVtest

 

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Black Week: parhaat tv-löydöt! Pidä silmällä näitä suosittelemiamme televisiomalleja, kun suuntaat Black Friday -alennusmyynteihin!
OLED plus Ambilight = mahtavampi elämys! Philips on jälleen tehnyt värikkään OLED-television, joka tarjoaa upean kontrastin ja Ambilight-valojen ansiosta mahtavia elokuvakokemuksia.
Suurin koskaan testaamamme tv! Unohda 85-tuumaiset, jos nyt haluaa isomman television kuin naapurilla, pitää valita 98-tuumainen! TCL 98C735 on hirmuisen kokoinen tv, jonka kuvanlaatu yllättää.
Kun viihde ratkaisee Haaveiletko mahtavista elokuvailloista, vaikuttavan näköisistä peleistä tai teräväpiirtoisista urheilulähetyksistä? Silloin voi olla paikallaan ostaa uusi televisio! Kokosimme tähän parhaat vuoden aikana testaamamme mallit, joista löytyy varmasti jokaiseen makuun sopiva.
Samsungin tv:n omistajille enemmän HDR-sisältöjä Apple TV+ ja iTunes tarjoavat osan sisällöistä nyt avoimessa HDR10+-formaatissa – onko Dolby Visionin ylivalta tulossa päätökseen?
MiniLEDillä parempaa kontrastia Sony on tehnyt parhaasta LCD-televisioistaan tälle vuodelle MiniLED-taustavalaistuksella varustetun version, joka tarjoaa todella tarkkaa kontrastia ja kirkkautta – mutta ei ole aivan täydellinen.