Uutinen

Näin paljon LG:n uudet soundbarit maksavat

Letar du efter en nytt Atmos-soundbar? Nu vet vi vad LG:s nya 2021-modeller kostar.

AV SoundBar SP11RA 10 Dolby DTS Desktop 989x556 1

Soundbar on kätevin keino parantaa television ääntä, ja parhaaseen leffateatteritunnelmaan pääsee Dolby Atmos -soundbarin 3D-äänellä ja mielellään subwooferilla, joka tuo potkua bassoefekteihin.

LG on jo tuonut kauppoihin tämän vuoden televisiomallejaan, ja pian saataville saapuu myös joukoittain yhteensopivia soundbareja. Joidenkin mallien itse asiassa olisi pitänyt olla jo kaupoissa!

Useimmat LG:n soundbareissa on korkearesoluutioista ääntä siirtävä HDMI eARC -liitäntä, jolla yhdistäminen televisioon sujuu helposti. Kuva: LG

LG:n soundbarit 2021

Kaikki LG:n tämän vuoden soundbarit tukevat sekä Dolby Atmos- että DTS:X-ääntä. Nämä ääniformaatit simuloivat surroundia, mutta luovat myös vaikutelman ylhäältä päin tulevasta äänestä. Kyseessä on niin sanottu objektipohjainen surround, jossa äänen lähteet sijoittuvat tarkemmin kolmeulotteiseen äänikuvaan – se luo uskottavan kokemuksen esimerkiksi elokuviin. Huippumalli SP11RA:ssa on lisäksi langattomat takakaiuttimet.

HDMI-sisääntulot tukevat 4K:ta ja HDR-formaatteja kuten Dolby Visionia, ja HDMI:n äänenpalautuskanava on eARC-tyyppiä (enhanced Audio Return Channel), joka mahdollistaa korkearesoluutioisen äänen siirtämisen.

Monet 2021-mallit on Hi-Res Audio -sertifioitu, eli ne toistavat musiikkia 24-bittiä/96 kHz. Bluetooth mahdollistaa helpon striimauksen vaikka puhelimesta.

Vuoden 2021 huippumalli LG SP11R on 7.1.4 Dolby Atmos -soundbar, jossa korkeuskanavat ovat sekä edessä että takana. Kuva: LG

Hinnat ja saatavuus

LG ilmoitti aiemmin, että uutuusmalleja aletaan tuoda kauppoihin keväällä, mutta näyttää siltä, että ensimmäiset 2021-mallit saadaan myyntiin vasta kesällä (heinä-elokuussa).

Sitä odotellessa olemme kuitenkin saaneet jo lisätietoja ja alustavat hinnat uusille soundbareille!

Lue myös: Samsungin kevään tv-uutuudet

LG SP11R

LG SP11R. Kuva: LG

LG:n lippulaivamalli tälle vuodelle on SP11R, jonka edeltäjä on viime vuoden SN10. Huippumallissa on 7.1.4-kanavainen Atmos-ääni, jossa on mukana myös subwoofer ja takakaiuttimet.

LG SP11R:n suositushinta on noin 2 000 €.

 

LG G1

LG G1. Kuva: LG

Litteä soundbar on suunniteltu etenkin seinälle asennetavaksi ja erityisesti LG:n Gallery OLED -televisiomallien kumppaniksi.

Huom! LG:n mukaan viime vuoden Gallery-soundbar GX jatkaa mallistossa myös tänä vuonna, jotta saatavilla on sopiva kaiutin sekä 55- että 65-tuumaiselle televisiolle.

LG G1:n suositushinta on noin 1 300 €.

LG SP9YA

LG SP9YA. Kuva: LG

Hieman edullisempi SP9YA on varustettu 5.1.2-kanavaisella kaiutinjärjestelmällä, johon saa lisävarusteena myös SPK8-takakaiuttimet. Tehot 520 wattia.

LG SP9YA:n suositushinta on noin 1 000 €.

LG SP8YA

LG SP8YA. Kuva: LG

LG SP8YA on hiukan pienempi 3.1.2-kanavainen soundbar Atmos-äänellä. Tähänkin saa halutessaan takakaiuttimet. Tehoja löytyy 440 wattia. SP8YA on malliston edullisin vaihtoehto, joka on varustettu AI Room Calibration -tilakorjauksella.

LG SP8YA:n suositushinta on noin 900 €.

 

LG SP7Y

LG SP7Y. Kuva: LG

LG SP7Y on simppelimpi soundbarmalli 5.1-äänellä (ilman korkeuskanavia) ja tavallisella ARC-äänenpalautuskanavalla (toisin kuin kalliimmissa malleissa, joista löytyy eARC). 440 wattia.

LG SP7A:n suositushinta on noin 500 €.

 

LG SPD7Y

LG SPD7Y. Kuva: LG

3.1.2-kanavainen ääni ja 380 wattia.

LG SPD7Y:n suositushinta on noin 700 €.

LG QP5 Éclair

LG QP5 Eclair. Kuva: LG

LG QP5 Éclair on LG-malliston designkaiutin. Vain 30 cm leveä ja 5 cm korkea soundbar kätkee sisäänsä 3.1.2 Atmos -äänen. Éclair on saatavana mustalla tai valkoisella kangasverhoilulla, ja samansävyinen subwoofer kuuluu settiin.

LG QP5 Èclairin suositushinta on noin 700 €, odotetaan saapuvaksi syyskuussa.

 

 

Jatka lukemista
Exit mobile version