Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Läpinäkyvä OLED-tv

IFA 2022 -messuilla näkyi muun muassa televisio, josta näkyy läpi.

/ 05.09.2022 - 09:13
Läpinäkyvä OLED-tv

Berliinissä parhaillaan käynnissä olevilla IFA-messuilla esitellään joka vuosi niin sanottujen massatuotteiden lisäksi kaikenlaista erikoisuutta. Tällä kertaa huomiota herätti ainakin saksalaisen Metzin 55-tuumainen läpinäkyvä OLED-televisio. Metz valmistaa monenlaisia tavanomaisempia televisiomalleja Euroopan-markkinoille, mutta läpinäkyvällä vetonaulallaan valmistaja sai kävijät houkuteltua omalle osastolleen.

Tietojemme mukaan Metz ei valmista OLED-paneeleja, joten läpinäkyvän paneelin on oltava esimerkiksi LG Displaysin tekosia. 55-tuumaisessa televisiossa on Full HD -resoluutio (1920 x 1080) melko matalalla pikselitiheydellä, mikä päästää valoa paneelin läpi. Paneelin takalevy on korvattu läpinäkyvällä kalvolla. Televisiokuva on kontrastiltaan melko surkea, mikä ei tietenkään ole ihme, kun kuva nyt kuitenkin on läpinäkyvä!

Metzin läpinäkyvä OLED-televisio ei sinänsä ole ihan uutta, vaan esimerkiksi LG, Panasonic ja Xiaomi ovat aiemmin esitelleet vastaavia malleja. Jostain syystä tekniikka ei kuitenkaan ole saavuttanut suurta suosiota.

Mihin läpinäkyvää OLED-ruutua sitten voisi käyttää? Todennäköisesti se sopisi parhaiten mainoksiin, kyltteihin ja myymälänäyttöihin. Läpinäkyvyydestä voisi olla etua myös kodin älylaitteissa, kuten jääkaapin tai uunin ovessa, kun sisällön näkisi samaan aikaan kuin laitteen antamat tarpeelliset tiedot vaikkapa lämpötilasta. Aika näyttää!

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

Ääni & Kuva
Scroll to Top