Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Hyundain retromalli sähköversiona

Hyundai Grandeur juhlistaa 35-vuotismatkaansa kauniina restomod-versiona.

/ 17.11.2021 - 10:00
Hyundain retromalli sähköversiona

Useimmille meistä 80-luvun Hyundait eivät sano mitään. Paitsi jos verkkokalvoille on jäänyt kuva Soulin olympialaisista vuodelta 1988: silloin VIP-vieraita ajelutettiin kaupungilla kulmikkailla Hyundai Grandeur -autoilla.

Grandeur oli Hyundain lippulaivamalli 80-luvulla. Mitsubishi Debonair -malliin pohjautuvan auton ylellisimmässä versiossa oli 3-litrainen V6. Sisätilojen plyysiverhoiluissa ei oltu säästelty.

Hyundai Grandeur Heritage
Kuva: Hyundai

Juhlavuoden kunniaksi valmistaja on tehnyt alkuperäistä mukailevan kopion, jossa V6-moottorin tilalla on sähkömoottori.

Eikä sähköisyys ole toki ainoa muutos: restomod-versiossa on iso kosketusnäyttö ja Hyundai Ioniq 5 -mallista tutut Parametric Pixel -ajovalot. Ylellisesti sisustetuissa sisätiloissa on käytetty viininpunaista samettia, kuparinvärisiä yksityiskohtia ja nappanahkaa.

Grandeur dash
Kuva: Hyundai

Kasettisoittimen ja radion sijaan autossa on eteläkorealaisen äänisuunnittelijan Guk-il Yun luomus, joka koostuu 18 kaiuttimesta ja kahdesta subwooferista. Auton kori on akustoitu konserttihallin veroisesti, ja jos tekee mieli soitella itsekin, voi kosketusnäytöltä valita pianosovelluksen ja näppäillä menemään.

Grandeur-inside-989x659 Photo-2-989x660 Photo-3-989x749 Photo-4-989x660 Photo-6-989x659 Photo-8-989x1483 Photo-7-989x595
<
>
Kuva: Hyundai
Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näin säästät ajokuluissa Google Mapsin avulla

Mistä haluaisit lukea enemmän?

80-luvun Grandeur sähköversiona

Ääni & Kuva
Scroll to Top