Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Google hylkää Assistant-toimintoja

Google Nest Hub tyhmenee pian, sillä siitä poistuu ominaisuuksia.

/ 17.01.2024 - 09:43
Google hylkää Assistant-toimintoja

Satuitko hankkimaan Google Nest Hubin välipäiväalesta? Ei kannata kiintyä liikaa tiettyihin toimintoihin, sillä tammikuun 26. päivä peräti 17 olemassa olevaa toimintoa poistetaan. Google on kertonut asiasta keskusteluryhmissään, joista tarkkasilmäiset keskustelijat ovat onneksi jakaneet tietoa eteenpäin.

Google Assistant ei ole vain Android-puhelimen puheavustaja, vaan myös Googlen älylaitteiden kanssa, esimerkiksi Nest Hubin, toimiva puheavustaja. Toimintojen katoaminen puhelimesta on odotettavissakin, kun Google ohjaa käyttöä enemmän Bard-tekoälyavustajansa suuntaan. Puhelinta käyttäessä tarjolla on usein muitakin vaihtoehtoja jonkin asian tekemiseen kuin puhekomennot, ja tietokoneella näppäimistö hoitaa hommat, joten niiden kanssa kyllä pärjää jatkossakin.

Sen sijaan älykaiuttimia ei voi ohjata muilla kuin puhekomennoilla, jolloin toiminnot rajoittuvat samalla siihen, mitä puheavustaja sattuu tukemaan. Yksi poistettavista toiminnoista on aika hätkähdyttävä: jatkossa ääniviestien lähettäminen perheryhmän kautta kodin älykaiuttimiin ei enää onnistu. Lapsiperheissä tämä on ollut suosittu toiminto. Muita katoavia ominaisuuksia ovat muiden muassa äänikirjojen ohjaus puheella, pääsy reseptikirjaan sekä radioherätyksen ajastaminen. Unen laadusta saa jatkossa tietoa vain näytöllisiltä laitteilta, ei enää kaiuttimista.

Kaikki poistettavat toiminnot löytyvät Googlen tukisivustolta löytyvästä listauksesta.

Lue myös: Google Pixel Tablet – Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaksi pizzaa kerralla: Ooni Koda 2 Max

Pyörivä valvontakamera Ringiltä

Moderni ilme katkaisijoita ja pistorasioita myöten

Hiljainen puutarhatraktori isolle pihalle

Turvaa älykotiin

Entistä edullisempi Arlo Essential

Ääni & Kuva
Scroll to Top