Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Ensimmäinen suomalaissarja Netflixiin

Ensi vuonna Netflixillä nähdään suomalainen draamasarja Dance Brothers.

/ 12.05.2022 - 11:16
Ensimmäinen suomalaissarja Netflixiin

Netflix on viime vuosina tuottanut useita sarjoja ja elokuvia Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta (esimerkiksi The Rain, Ragnarök, Quicksand – suurin kaikista, Rakkaus & anarkia, Kastanjamies). Jopa Islanti on saanut tehdä oman (ja erittäinkin katsomisen arvoisen) Netflix-sarjansa: Katla.

Oli jo aikakin, että Suomikin pääsi muiden Pohjoismaiden kelkkaan, ja sen tekee jossain vaiheessa vuotta 2023 julkaistava Dance Brothers.

Dance Brothers sesong 1 1
Dance Brothers, kausi 1. Kuva: Netflix

Dance Brothers kertoo tanssijan urasta haaveilevista veljeksistä. Rahoittaakseen tanssihaaveensa, päättävät Roni (Roderick Kabanga) ja Sakari (Samuel Kujala) perustaa oman klubinsa, joka tarjoaa niin tuloja, kodin kuin treenitilatkin. Ainutlaatuinen klubi ja vaikuttavat tanssiesitykset tekevät veljeksistä pian kuuluja.

Pian taiteellinen kunnianhimo ja henkilökohtaiset suhteet joutuvat törmäyskurssille kaupallisten vaatimusten kanssa. Veljesten uskollisuutta testataan sillä ainoalla asialla, joka on heitä aina yhdistänyt: tanssilla.

  Kaksi veljestä, yksi klubi. Tanssivatko he elääkseen vai elävätkö tanssiakseen?  

Päärooleissa nähdään Kabangan ja Kujalan lisäksi Jeanine Muyima, Fanni Noroila, Lauri Lohi, Eeva Eloranta ja Cristal Snow.

Kuvaukset on jo aloitettu Helsingissä sarjan luojan Max Malkan ja ensikertalaisena ohjaavan Taito Kawatan johdolla.

Malka kertoo tiedotteessa sarjan kuvaavan paitsi tanssimaailmaa, myös esittelevän suomalaista luovuutta ja osaamista kaikilla tasoilla. Malkan mukaan sarjan yhdistelmä laatudraamaa, upeaa tanssia ja monimuotoista tekijäryhmää on tekijöilleen todellinen unelmaprojekti.

Draamasarja on Netflixin ja YLEn yhteistuotantoa, ja sen tuottajana toimii Endemol Shine.

Tor Aavatsmark
(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Philipsille tunnustusta muotoilustaan

Sonylta ensimmäinen 98-tuumainen tv!

Samsungin lippulaiva-tv QN900C 8K-resoluutiolla

Philips esitteli uudet OLED-televisionsa Amsterdamissa

LG:n tv taipuu kaarevaksi pelinäytöksi

Philips Hue tottelee nyt Samsungin televisioita

Scroll to Top