Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Ensimmäinen suomalaissarja Netflixiin

Ensi vuonna Netflixillä nähdään suomalainen draamasarja Dance Brothers.

forfatter
Julkaistu 12.05.2022 - 11:16

Netflix on viime vuosina tuottanut useita sarjoja ja elokuvia Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta (esimerkiksi The Rain, Ragnarök, Quicksand – suurin kaikista, Rakkaus & anarkia, Kastanjamies). Jopa Islanti on saanut tehdä oman (ja erittäinkin katsomisen arvoisen) Netflix-sarjansa: Katla.

Oli jo aikakin, että Suomikin pääsi muiden Pohjoismaiden kelkkaan, ja sen tekee jossain vaiheessa vuotta 2023 julkaistava Dance Brothers.

Dance Brothers sesong 1 1
Dance Brothers, kausi 1. Kuva: Netflix

Dance Brothers kertoo tanssijan urasta haaveilevista veljeksistä. Rahoittaakseen tanssihaaveensa, päättävät Roni (Roderick Kabanga) ja Sakari (Samuel Kujala) perustaa oman klubinsa, joka tarjoaa niin tuloja, kodin kuin treenitilatkin. Ainutlaatuinen klubi ja vaikuttavat tanssiesitykset tekevät veljeksistä pian kuuluja.

Pian taiteellinen kunnianhimo ja henkilökohtaiset suhteet joutuvat törmäyskurssille kaupallisten vaatimusten kanssa. Veljesten uskollisuutta testataan sillä ainoalla asialla, joka on heitä aina yhdistänyt: tanssilla.

  Kaksi veljestä, yksi klubi. Tanssivatko he elääkseen vai elävätkö tanssiakseen?  

Päärooleissa nähdään Kabangan ja Kujalan lisäksi Jeanine Muyima, Fanni Noroila, Lauri Lohi, Eeva Eloranta ja Cristal Snow.

Kuvaukset on jo aloitettu Helsingissä sarjan luojan Max Malkan ja ensikertalaisena ohjaavan Taito Kawatan johdolla.

Malka kertoo tiedotteessa sarjan kuvaavan paitsi tanssimaailmaa, myös esittelevän suomalaista luovuutta ja osaamista kaikilla tasoilla. Malkan mukaan sarjan yhdistelmä laatudraamaa, upeaa tanssia ja monimuotoista tekijäryhmää on tekijöilleen todellinen unelmaprojekti.

Draamasarja on Netflixin ja YLEn yhteistuotantoa, ja sen tuottajana toimii Endemol Shine.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

forfatter

Tor Aavatsmark

(s. 1974): LB:n oma elokuvakriitikko ja toimitusjohtaja. Tor siirtyi LB Ääni ja Kuvaan vuonna 2005 omistamastaan mediayhtiöstä, jonka portfolioon kuului myös elokuvalehti – ja toi elokuvat mukanaan myös LB:n uutistarjontaan. Tor on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä mutta tuntenut olonsa aina kotoisaksi mediayhtiön johdossa.
LG:n tv taipuu kaarevaksi pelinäytöksi LG:n uusi OLED-televisio on räätälöity pelaamiseen, ja ilmettä voi vaihtaa kaarevasta suoraksi napinpainalluksella. Hinta kylläkin on suolainen!
Studiolaatuista tv-kuvaa Panasonic LZ1500E tarjoaa upeaa kontrastia ja väritarkkuutta ja on lähin esimerkki kotikäyttöön saatavasta studiolaatuisesta kuvasta.
Philips Hue tottelee nyt Samsungin televisioita Samsungin ja Signifyn uusi yhteinen sovellus tarjoaa yllättäviä mahdollisuuksia – ikään kuin Ambilight-valaistus Samsungin televisioihin!
Isompia OLED-malleja Samsungilta Samsung esittelee Las Vegasissa Neo QLED-, Micro LED- ja OLED-televisioita - vihdoin myös 77-tuumaisen!
Yleishyvä Sonyn tv on varustettu Google TV -käyttöliittymällä ja huippuluokan kuvankäsittelyllä, mutta MiniLED-malleihin verrattuna X90K voi näyttää vähän tylsältä.
Veitsenterävää kontrastia Samsung QN85B on litteä tv, johon mahtuu rutkasti suorituskykyä: kuva on terävä, kontrasti mahtava ja syvyysvaikutelma upea!