Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

CES 2024: Kiinnostavimmat tv-mallit

Tänä vuonna nähdään televisioita, jotka ovat jättimäisiä, kuvaltaan veitsenteräviä ja huikean kirkkaita sekä...läpinäkyviä?

/ 19.01.2024 - 11:20
CES 2024: Kiinnostavimmat tv-mallit

CES-messut ovat vuoden 2024 osalta nyt ohi ja on aika koostaa kiinnostavimmat Las Vegasissa nähdyt televisiomallit. Nyt, kun messuilta on kotiuduttu ja jetlagista toivuttu, on hyvä hetki katsoa, mitkä mallit jäivät mieleen. Kävin messuilla suurten tv-valmistajien osastoilla ja tilaisuuksissa ja näin kaikkea prototyypeistä ja ylellisistä lippulaivamalleista ”tavallisempiin” malleihin, joita näemme varmasti tänä vuonna kaupoissa täällä Pohjolassakin. Tässä jännittävimmät uutiset messujen televisio-osastoilta!

Hisense 110 UX: Valtava ja veitsenterävä

DSC 2023 scaled
Hisense 110UX @ CES 2024. Kuva: Audun Hage

Kiinalaisen Hisense 110-tuumainen huippumalli oli väkevimpiä Las Vegas Convention Centressä (LVCC) näkemiäni. Se ei ollut messujen suurin tv – siitä kunnian ottaa 115-tuumainen TCL – mutta varmastikin kuvanlaadultaan kirkkain ja terävin. Häikäisevän 10 000 nitin kirkkauden ja huikean 40 000 himmennysalueen avulla se luo vahvaa kontrastia ja tekee kuvasta terävän ja saumattoman. Hisense UX on lisäksi varustettu äänijärjestelmällä, joka on tyylikkäästi integroitu jalustaan. Hinta ei vielä ole tiedossa, mutta speksien perusteella odottaisin viisinumeroista lukua! Sarjaan on tulossa myös 98- ja 75-tuumaiset versiot.

LG G4: LG:n uuden sukupolven OLED

LG G4 tulee seuraamaan mallistossa viime vuoden parhaimpiin OLED-televisioihin kuulunutta G3-mallia, joka teki meihin vaikutuksen muun muassa uudella MLA-tyypin OLED-paneelillaan. Vuoden 2024 versiossa on uusi superälykäs videoprosessori (Alpha 11) ja uusi käyttöjärjestelmä (webOS 24). Uutta tänä vuonna on sekin, että 83-tuumaisessa versiossa on kirkkaampi paneeli (Brightness Booster Max). Näiden parannusten voimin LG G4:stä saattaa hyvinkin kuoriutua vuoden jännittävimpiä tv-uutuuksia.

LG OLED Signature T4: «T» for Transparent

LG OLED Signature T CES 2024
LG OLED Signature T esiteltiin LG:n sviitissä Las Vegasin Mandalay Bay -hotellissa. Kuva: Audun Hage

Läpinäkyvissä OLED-näytöissä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta LG OLED T saattaa olla kaikkien aikojen kiinnostavin versio – ja se on räätälöity kotikäyttöön. Tyylikäs OLED on varustettu moottoroidulla kankaalla, jota käyttämällä voidaan vaihtaa musta tausta läpinäkyvään. Muotoilu on harkittua aina fiksua erillistä hyllyä myöten: se mahdollistaa tv sijoittamisen niin lattialle kuin seinällekin. Videonsiirto onnistuu myös langattomasti, jotta kaapelisotkut saa pidettyä minimissä.

Panasonic Z95A: Mestarillinen OLED

Panasonic Z95A scaled
Panasonic Z95A. Kuva: Audun Hage

Panasonicin uusi lippulaivamalli Z95A seuraa mallistossa MZ2000E:tä, joka oli parhaita viime vuonna testaamiamme OLED-televisioita. Siinä on (kuten LG G4:ssäkin) uusin LG Displayn valmistama MLA OLED -paneeli sekä päivitetty videoprosessori (HCX AI). Panasonicin kuulu kuvankäsittelytaito yhdistettynä Technicsin 360 asteen äänijärjestelmään lupailee vaikuttavia katseluelämyksiä. Panasonic Z95A:n lisäksi mallistoon on tulossa myös 77-tuumainen Z93, jossa ei ole MLA-paneelia. Kyseiset Panasonicin mallit tulevat olemaan ensimmäisiä Amazonin kanssa kehitettyä Fire TV -käyttöjärjestelmää hyödyntäviä tv-malleja.

Samsung QN900D: Pitää 8K-liekkiä yllä

Samsung Neo QLED 8K scaled
Samsung QN900D. Kuva: Audun Hage

Samsungin QN900-sarjan 8K-lippulaivamalli on saanut kunnon päivityksen tälle vuodelle uuden tekoälypohjaisen videoprosessorin muodossa. Näin MiniLED-paneelilla varustetun QN900D:n tositoimissa Samsungin First Look -tapahtumassa, jossa se teki vaikutuksen veitsenterävällä ja erittäin pehmeällä kuvantoistollaan.

Samsung MicroLED: Kaunis televisio superrikkaille

Samsung MicroLED 101 scaled
Samsung MicroLED. Kuva: Audun Hage

Samsung jatkaa itse kehittämänsä MicroLED-tekniikan parissa. MicroLED yhdistää OLEDin ja LCD:n parhaat puolet, ja modulaariset ja skaalattavat näytöt mahdollistavat laajan kokovalikoiman. Uutta tänä vuonna on 76-tuumainen malli. Kuvanlaatu vakuuttaa, mutta hinnat pyörivät edelleen sadoissatuhansissa.

Samsung S95D: Entistäkin parempaa kontrastia?

Samsung S95D OLED scaled
Samsung S95D. Kuva: Audun Hage

Samsungin QD OLED -tekniikkaa edustava huippumalli on sekin saannut parannuksia tähän vuoteen. OLED-paneeli on kuulemma kirkkaampi, mutta mikä tärkeämpää: näytön uusi heijastamaton suodin vähentää ympäristön heijastelua ruudulta. Las Vegasissa järjestetyn esittelyn perusteella tv vaikutti lupaavalta.

Sony Bravia Z95M/ X95M (?) – MiniLED-prototyyppi

DSC07304 scaled
Sonyn uusi MiniLED-taustavalaistus toiminnassa ylhäällä oikealla. Kuva: Sony

Tätä mallia ei vielä ole virallisesti esitelty, mutta sain messuilla lupaavan kurkistuksen tulevaan: Sony on kehittänyt uuden ohjauspiirin MiniLEDeille, ja tätä uutta paneelityyppiä tullaan käyttämään vuoden 2024 huippumallissa. Vielä ei ole tiedossa, mikä mallin nimeksi tulee. Las Vegasissa saatu ensivilkaisu näytti lupaavalta: tietyt kohtaukset näyttivät pelottavan eläviltä äärimmäisen tarkan taustavalaistuksen ansiosta.

TCL 115″ X955: Think big!

TCL 115 Marek Maciejewski scaled
Go big or go home: Marek Maciejewski, TCL:n Euroopan-tuotekehityksen päällikko 115-tuumaisen TCL QM891:n (X955) vieressä. Kuva: Audun Hage

Jos Amerikassa haluaa menestyä, on ajateltava isosti, ja tämän ohjenuoran noudattaminen näyttää sujuvan TCL:ltä. 115-tuumainen QM891 (joka tunnetaan Euroopassa myös nimellä X955) on kaikkien aikojen suurimpia kuluttajakäyttöön suunnattuja televisiota. Kuvanlaadusta en vielä osaa sanoa muuta kuin että ISOA ON! Odotan kovasti pääseväni testaamaan tätä, sillä mallin odotetaan saapuvan Pohjoismaihin kevään aikana.

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

LG kahmii tunnustusta innovaatioistaan

Black Weekin muikeimmat tv-löydöt

Ääni & Kuva
Scroll to Top