Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Black Friday 2020: Parhaat tv-löydöt

Näitä televisiomalleja kannattaa metsästää Black Friday -tarjouksista!

/ 19.11.2020 - 20:40
Black Friday 2020: Parhaat tv-löydöt

Black Friday 2020 (27.11.) ja Black Week ovat hiipineet vuoden tärkeimmiksi ostostapahtumiksi, ja suosituimpia ostoksia tehdään etenkin tv-puolella. Monet tämänhetkiset televisiomallit voi ostaa kaikkein edullisimmin tämän viikon aikana. Etsitpä sitten uutta televisiota pelaamiseen tai kotiteatteriin, kannattaa nyt olla valppaana!

Black Week 2020: enemmän verkossa

Tämän vuoden Black Friday eroaa edellisvuosista: pandemiatilanteen vuoksi kauppojen asiakasmääriä rajoitetaan, joten on syytä varautua jonoihin ja odotteluun. Suurimman ostoryntäyksen odotetaankin kohdistuvan yhä enemmän nettikauppojen puolelle. Kunhan on hyvin valmistautunut, voi tehdä erinomaisia löytöjä omalla sohvallaan istuen! Tämän hetken suosituimmat televisiot ovat joka tapauksessa niin suuria (65” ja isompia) että kotiinkuljetus on paikallaan.

Vältä hutiostoja – valitse testivoittaja!

Black Weekin tarjousten vyöryessä kohti on houkuttavaa tarttua ensimmäiseen edulliseen televisioon. Säilytä malttisi: valitse muutama suosikkisi testivoittajiemme joukosta – ja sitten vain haukkana vahtaamaan tarjouksia! Kun on tehnyt ostoslistan valmiiksi, on ensimmäisenä klikkaamassa ostoskoria valmiiksi halutun tuotteen osuessa kohdalle.

Vinkki: Hintaoppaan kaltaiset palvelut kertovat myös, mitä mikäkin tuote on maksanut aiemmin. Vertailemalla siis menneitä hintoja voi arvioida, onko tarjous oikeasti hyvä alennus. Palveluun voi myös luoda oman toivelistan, joka ilmoittaa, kun tuotteen hinta muuttuu.

Katso Gigantin Black Week -tarjoukset täältä
Katso Powerin Black Friday -tarjoukset täältä
Katso Verkkokauppa.comin Black Friday -tarjoukset täältä

Parhaat televisiot Black Friday -listalle

LB Ääni & Kuva on testannut lukuisia tällä hetkellä myynnissä olevia televisioita, ja aiomme pitää silmällä suosittelemiemme tuotteiden alennushintoja viikon mittaan.

Tässä on lista televisioista, joita suosittelemme metsästämään alennusmyynnistä:

Samsung

Laajan valikoiman ansiosta Samsung on tuttu näky Black Friday -tarjouksissa. Valmistajan televisiot tunnetaan erinomaisesta kuvanlaadustaan, designistaan ja helppokäyttöisyydestään sekä monista älyominaisuuksistaan.

Samsung The Frame LS03T

The Frame LS03T
Samsung The Frame LS03T (2020). Kuva: Samsung

Samsungin suosittu taulutelevisio sai huomattavan päivityksen tälle vuodelle Dual LED -kuvapaneelin muodossa: kuvan kontrasti on paljon entistä parempi. The Frame on muotoilultaan ja älyominaisuuksiltaan suosikkejamme, ja sitä voi ilolla suositella kaikille, jotka kaipaavat tavanomaisesta poikkeavaa televisiota. Mukana tulee Samsungin No Gap -seinäkiinnike, kun taas eriväriset kehykset ovat lisävaruste. The Frame on nyt saatavilla aina 32-tuumaisesta 75-tuumaiseen!

Lue koko testi: Samsung The Frame LS03T

Samsung Q70T

Samsung Q70T gaming

Mallin Dual LED -LCD-paneeli (sama kuin The Framessa) tarjoaa hyvän kontrastin ja värintoiston. Samsung Q70T on myös valmiina seuraavan sukupolven pelikonsoleihin: tuki löytyy HDMI 2.1:lle ja 120 fps:n nopeudella siirtyvälle 4K-videolle.

 

Samsung Q80T

Samsung Q80T QLED 4K
Samsung Q80T. Kuva: Samsung

Jos on kranttu kuvanlaadun suhteen mutta ei halua venyttää budjettia äärettömiin, on Samsungin 4K-malli Q80T mainio vaihtoehto. QLED-näytössä on paljon samaa kuin valmistajan huippumalleissa, mutta hintalappu on mukavampi. Q80T on Samsungin vuoden 2020 malleista edullisin QLED suoralla taustavalaistuksella, mikä parantaa kuvanlaatua huomattavasti.

Lue koko testi: Samsung Q80T

Samsung Q90T/Q95T

no feature the most powerful 4k experience ever 222100703

Q95T on Samsungin paras 4K-televisio vuodelle 2020. Se tarjoaa sekä parempaa kuvaa että älykkäämpiä ominaisuuksia kuin muut QLED-mallit, hieman kalliimmalla. Mallissa on suora ledtaustavalaistus, joka luo kuvaan mahtavan kontrastin. Koot alkavat 55 tuumasta ja menevät aina jättimäiseen 85-tuumaiseen asti.

Q95T ja Q90T ovat kuvanlaadultaan saman veroiset. Q95T-mallissa on Samsungin One Connect -laatikko, joka kätkee liitännät ja johdot ja jonka voi yhdistää No Gap -seinäkiinnikkeeseen huipputyylikkään ilmeen luomiseksi.

Lue koko testi: Samsung Q95T

Samsung Q950TS

Samsung Q950TS left
Samsung Q950TS. Kuva: Samsung

Samsungin tämän vuoden huippumalli on todella vaikuttava näky. Lippulaivamalli Q950TS yhdistää kaikki viimeisimmät tekniset innovaatiot, kuten veitsenterävän 8K-kuvan ja huikean videoprosessorin samaan pakettiin uskottavan kaiutinjärjestelmän kanssa. Ja paketoi sen litteään ja todella tyylikkääseen ulkoasuun.

Lue koko testi: Samsung Q950TS

 

 

LG

Eteläkorealaisen LG Electronicsin televisiovalikoima on laaja, mutta ennen kaikkea valmistaja tunnetaan OLED-malleistaan.

LG NANO 90

LG NANO 90 1920x1080 1 989x556 1
LG 65NANO906. Kuva: LG

LG:n uudet premium-LCD-mallit kulkevat nimellä NanoCell, ja kuvarintamalla niihin on tehty odotettu päivitys. NANO 90 on parhaita 4K-resoluutiolla varustettuja malleja. Se on saatavana monessa koossa 55-tuumaisesta 86-tuumaiseen!

Lue koko testi: LG NANO 90

 

LG NANO 99 8K

LG NANO99
LG NANO99. Kuva: LG

LG:n suurin ja paras LCD-malli toimii pelaamiseen, elokuvien katseluun ja sarjojen ahmimiseen. Kuvankäsittely ja tuki eri formaateille on yhtä hyvä kuin OLED-malleissa, ja lisäksi saa ison ja veitsenterävän 8K-kuvan.

Lue koko testi: LG NANO 99

 

LG OLED BX

LG OLED BX front right
LG OLED BX on saatavana 55- ja 65-tuumaisena. Kuva: LG

LG OLED BX on OLED B9-mallin seuraaja – nimesimme edeltäjän Vuoden parhaaksi televisioksi premium-luokassa. Uusi BX-sarja omaa selvää sukunäköä mutta on saanut monta oleellista parannusta vuoteen 2020.

 

LG OLED CX

LG OLED65CX
LG OLED CX. Kuva: LG

LG:n OLED-televisioiden mallisto on laaja, ja suosituimpiin kuuluu C-sarja. Se on erinomainen kompromissi ominaisuuksien, kuvanlaadun, muotoilun ja hinnan suhteen – eli: näyttää kivemmalta kuin B-sarja ja on edullisempi GX- ja WX-sarja.

Lue koko testi: LG OLED CX

 

LG OLED GX

LG OLED GX 7 kopi

OLED GX on saanut lempinimen ”Gallery OLED”, eikä syyttä. LG on nähnyt vaivaa saadakseen mallista täydellisesti seinälle sopivan katseenvangitsijan. OLED GX:n mukana tulee saranoitu kiinnike, joka on varta vasten tätä mallia varten suunniteltu. Televisio on sen ansiosta aivan kiinni seinässä, mutta se on helppo vetää kauemmas liitäntöjen tekemistä varten.

Lue koko testi: LG OLED GX

 

LG OLED WX

LG OLED WX
LG OLED WX. Kuva: LG

LG:n huippumalli on ohuen ohut OLED, joka kiinnitetään suoraan seinään magneeteilla. Äänestä huolehtii erillinen soundbar.

Sony

Japanilainen Sony tunnetaan monenlaisten (niin LCD- kuin OLED-mallien) televisioiden valmistajana, joka osaa yhdistää suorituskyvyn ja kilpailukykyisen hinnan.

Sony XH80

Sony XH8096 1920x1080 1 989x556 1

Sony XH8096 tarjoaa edullista isoa kuvaa, jossa tärkeimmät ominaisuudet ovat mukana. 4K-resoluutio, Android TV sovelluksineen, Dolby Vision ja Dolby Atmos tekevät tästä erittäin kätevän mallin useimmille. Televisio on saatavana 43-tuumaisesta 85-tuumaiseen.

Lue koko testi: Sony XH80

 

Sony XH90

Sony XH90 4K HDR Full Array LED

Uusi premium-malli XH9005 on lainannut tekniikastaan ison osan Sonyn kalliimmilta highend-malleilta, mutta hinta on niitä edullisempi. Sony itse on viitannut malliin uutena ”PlayStation-televisionaan”.

XH9005 onkin räätälöity pelaamiseen ja varustettu uusien pelikonsolien vaatimilla ominaisuuksilla, kuten HDMI 2.1 -sisääntuloilla ja lyhyellä viiveellä. Kokoja löytyy 55-tuumaisesta 85-tuumaiseen.

Lue koko testi: Sony XH9005

 

Sony XH9505

Sony 85XH9505 85" XH95
Sony 85XH9505 85″ XH95

Sonyn vuoden 2020 4K LCD -huippumalli on saatavana 49-85-tuumaisena.

Lue koko testi: Sony XH9505

 

Sony A85 OLED

Sony A85 OLED

A85on Sonyn tämän vuoden edullisin OLED-sarja. Se rakentuu samalle idealle kuin edellinenkin sukupolvi: kuvapaneeli on LG:n valmistama ja Sony on huolehtinut kuvankäsittelystä ja äänestä. Malli hyödyntää Sonyn innovatiivista Acoustic Surface -kaiutintekniikkaa, jossa ääni tulee suoraan televisioruudusta. Sen ansiosta myös design on tyylikkään minimalistinen.

 

Lue koko testi: Sony A85

 

Sony A9 OLED (48-tuumainen)

Sony KD-48A9. (Foto: Sony)
Sony KD-48A9. Kuva: Sony

Sony KD-48A9 on uuden Master-sarjan pienin malli, eli se edustaa Sonyn kaikkein parasta OLED-mallistoa vuonna 2020. Vihdoin saatavilla on 48-tuumainen OLED!

 

Lue koko testi: Sony KD-48A9

 

Sony ZH8 8K

Sony ZH8 8K LCD 2020

Sony ZH8 on japanilaisvalmistajan paras LCD-malli. Täynnä edistyksellistä tekniikkaa, kuten 8K-kuvapaneeli,  X1 Ultimate -videoprosessori, ekstrakaiuttimia ja paljon muuta. 75-tuumaisen lisäksi tarjolla on 85-tuumainen.

Lue koko testi: Sony ZH8

Panasonic

Japanilaisella Panasonicilla on runsaasti loistavia yleistelevisioita, joiden herkullinen kuvanlaatu on usein kohtuullista hintaansa parempi.

Panasonic HX800

Panasonic HX800

Panasonic HX800 seuraa vuonna 2019 testaamaamme GX800-mallia. Edullisessa LCD-televisiossa on tuki Dolby Atmokselle ja Dolby Vision HDR:lle.

 

Panasonic HZ1000

Panasonic TX65HZ1000
Panasonic HZ1000. Kuva: Panasonic

Panasonic HZ1000 tarjoaa erinomaista kuvaa, terävää kontrastia ja luonnolliset värit. Asetuksista löytyy äärimmäisen tarkka elokuva-asetus, joka näyttää leffat ja sarjat kuten tekijät ovat ne tarkoittaneet.

 

Lue koko testi: Panasonic HZ1000

 

Panasonic HZ2000

Panasonic TX 65HZ2000E e1600418457310

HZ2000 on Panasonicilta jälleen referenssiluokan suoritus. HZ2000:ssa on ylellinen OLED-paneeli, jonka kirkkaus ja kontrasti menevät kilpailijoista ohi. Kuvankäsittely on täydellisen sujuvaa ja pitää kuvan neutraalina, luonnollisena ja kuitenkin mukaansatempaavana.

 

Lue koko testi: Panasonic HZ2000

 

Philips

Philips erottuu televisiomaailmassa Ambilight-valaistuilla malleillaan. Tunnelmallinen valaistus värjää television taustaseinän kohtauksen sävyillä, mikä vetää katsojan tiukemmin mukaan ruudun tapahtumiin.

Philips OLED805

Philips OLED805 Ambilight

Philips OLED805 on Philipsin edullisin OLED tälle vuodelle. Saatavana on 55- ja 65-tuumaiset koot. Kalliimmista malleista poiketen OLED805 joutuu tyytymään tavanomaiseen kaiutinjärjestelmään Bowers & Wilkinsin sijaan, mutta kuva on erinomainen!

 

Lue koko testi: Philips OLED805

 

Philips OLED935

Philips OLED935

Philipsin vuoden 2020 huippumalli voi kehuskella peräti neljällä sivulla olevalla Ambilight-valaistuksella ja Bowers & Wilkinsin soundbarilla.

 

TCL

Kiinalainen TCL on lyhyessä ajassa noussut monen tietoisuuteen etenkin edullisemman hintaluokan televisioillaan.

TCL QLED800

TCL QLED800 Android

Uusi QLED800 on Pohjoismaiden markkinoille tehty tuote, joka löytyy vain Gigantin valikoimista. Kokovaihtoehdot ovat 50, 55 ja 65 tuumaa, joista tutustuimme suurimpaan.

Lue koko testi: TCL QLED800

 

TCL C815

TCL C815 front 1

C815 on hyvin varusteltu ja edullinen televisio, jossa on 4K LCD -paneeli, Android-älyominaisuudet ja Onkyon integroitu ääni. C815 on saatavilla 55, 65 ja 75 tuuman koossa. Ja nimesimme sen sentään Vuoden parhaaksi televisioksi Basic-kategoriassa!

 

Lue koko testi: TCL C815

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Kesän urheilutapahtumat vievät monet tv-kaupoille

Samsung The Framen uudet ominaisuudet

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Ääni & Kuva
Scroll to Top