Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL C835 (55C835)

Hyvää vastinetta rahalle

TCL C835 on hyvin varustettu Google TV, joka tarjoaa erinomaista kuvanlaatua mukavaan hintaan.

Julkaistu 23.12.2022 - 07:00
TCL C835 (55C835)
Audun Hage

Kiinalainen TCL tunnetaan hyvästä hinta-laatusuhteestaan: esimerkiksi äskettäin testaamamme hirmu 98C735 näytti yllättävän hyvältä kokoonsa ja hintaluokkaansa nähden. C835-sarjan 55-tuumainen (saatavilla myös 65- ja 75-tuumaisena) on huomattavasti pienempi, mutta samalla toisaalta kuvalaadussa askel ylemmäs!

TCL C835

TCL ei juuri muotoilulla koreile. Design on yksinkertaista ja tv:n sijoittelu keskijalustan ansiosta helppoa. Kun ruutua katsoo sivusta, se näyttää paksummalta kuin Samsung QN85B, joten seinälle kiinnitettynä TCL työntyy enemmän ulospäin.

TCL käyttää Google TV -käyttöliittymää, joka on kovasti mieleemme. Sovellusvalikoima on laaja ja järjestelmä tarjoaa henkilökohtaisia suosituksia katsottaviksi ohjelmiksi. Näyttö tottelee kaukosäätimen käskyjä nopeasti. Kaukosäädin on Bluetooth-pohjainen ja sisältää mikrofonin.

Mainos

C835 tukee hyvin eri formaatteja: listalta löytyvät muiden muassa HDR10+ ja Dolby Vision IQ, ja tv:n valomittari huomioi huoneen valaistusolosuhteet varmistaakseen parhaan mahdollisen kuvanlaadun.

C835 on varustettu myös neljällä HDMI-sisääntulolla, joista kaksi tukee 4K/120 Hz-videosignaalia. Pelaajia ilahduttavat VRR- ja Freesync-tuki, joiden ansiosta pelit toistuvat välkkymättä. Television Game Bar -pelivalikosta löytyvät kaikki pelaamiseen liittyvät asetukset yhdestä paikasta ja viivemittauksen tulokseksi saimme 15 millisekuntia 4K/60 Hz-laadulla.

 

TCL C835 remote TCL C835 rear TCL C835 Onkyo woofer TCL C835 Google TV
<
>
TCL C835:n kaukosäädin tuntuu ergonomiselta ja istuu hyvin käteen. Se toimii Bluetoothilla, joten sitä ei tarvitse osoitella ruutua kohden. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

C835 on varustettu QLED LCD-paneelilla ja paikallisella himmennyksellä. Taustavalaistuksesta huolehtii edistyksellinen MiniLED-tekniikka, mikä herättää toivomme hyvän kontrastin ja syvä mustan suhteen.

TCL näyttää käytännössä todella vaikuttavalta sekä paljaiden silmien että mittausvälineistön mielestä. Kirkkaus on todella hyvää sekä koko kuva-alan että osittaisen kuvan osalta. Testikappaleemme valon tasaisuus oli todella vakuuttava, mikä tarkoittaa, että valo jakautuu tasaisesti koko kuva-alalle ilman tummia kohtia.

C835:n kuva on hyvin viihdyttävä ja eläväinen monenlaisella sisällöllä. Se sopii urheilun katsomiseen valoisassa ja Mahtisormusten upeat maisemat hehkuvat eloa. Myös väritasapaino on luonnollinen.

Taustavalaistus ei ole vain vahvaa, vaan myös tarkkaa: C835 säilyttää mustan kuvan tummimmissakin kohdassa, vaikka muu kuva olisikin valoisa.

Norjalaisen Peikko-elokuvan synkät luolakohtaukset näyttävät vakuuttavalta ja niiden syvyysvaikutelma on parempi ja halo-efektiä vähemmän kuin Sonyn kilpailijalla ja samaa tasoa kuin Samsungilla. Mittasimme kontrastisuhteeksi noin 10 000:1 (ANSI Checkerboard, paikallisen himmennyksen ollessa päällä). Ei siis ihan OLED-tasoa, mutta LCD-paneeliksi todella hyvä tulos.

C835:n heikkous sen sijaan on katselukulma. Se on melko kapea, joten kuva on parhaimmillaan suoraan edestä katsottuna. Tässä Samsung vie voiton IPS-paneelillaan.

Kun vertaamme Samsungia ja TCL:ää rinnakkain, ei C835 ole myöskään terävyydeltään ja syvyysvaikutelmaltaan Samsungin tasolla. Ero ei kuitenkaan ole suuri, ja pari sataa euroa halvempana TCL voi olla monella oikein passeli ostos!

 

TCL C835 Troll Netflix TCL C835 Troll Netflix (2) TCL C835 Troll Netflix (3)
<
>
TCL C835:n kontrasti on oikein hyvä ja musta myös. Kuvassa Netflixin elokuva Peikko. Kuva: Audun Hage

Äänenlaatu

TCL C835 on varustettu Onkyon signeeraamalla kaiutinjärjestelmällä, joka koostuu pohjaan sijoitetuista kaiuttimista ja taakse asennetusta bassokaiuttimesta.

Ääni ei hirveästi poikkea Samsungista, mutta TCL jaksaa soittaa lujempaa ja säilyttää samalla puheentoiston mukavan selkeänä. Erillinen bassokaiutin tuo äänen täyteläisyyttä ja ääniefekteihin painetta. Oikein hyvä!

Hyvästä äänenlaadusta huolimatta moni halunnee parantaa äänenlaatua jossain vaiheessa, mutta soundbarin liittäminen onnistuu helposti HDMI eARC:n ansiosta.

Yhteenveto: TCL C835

TCL C835 on erinomainen televisio, jonka nopea ja käyttäjäystävällinen Google TV -käyttöliittymä, hyvät liitännät, laaja formaattien tuki ja ennen kaikkea kontrastiltaan upea kuvanlaatu tekevät tästä televisiosta ehdottomasti suositeltavan. Vaikka Samsung viekin tässä vertailussa voiton hiuksenhienolla erolla, ei TCL jää kauas ja on vieläpä hiukan halvempi. Niinpä C835 ansaitsee vertailun parhaan hinta-laatusuhteen leiman!

Karakter
TCL C835 (55C835)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

TCL C835:n kuvanlaatu on erittäin hyvää ja kirkkaus ja kontrasti erinomaiset. Googlen käyttöliittymä ja liitäntämahdollisuudet ovat hyvät. TCL:n katselukulma on hiukan kapeampi kuin Samsungilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top