Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG NANO99 vs Sony ZH8

Hurja 8K-kaksintaistelu

LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?

Julkaistu 17.11.2020 - 09:35
LG NANO99 vs Sony ZH8
Audun Hage

Tämän testin tuotteet

Pari viikkoa sitten testasimme LG:n ja Sonyn pienimmät OLED-televisiot. Nyt vuorossa on uusi kaksintaistelu televisiojättien välillä, tällä kertaa highend-luokassa: LG NANO99 ja Sony ZH8 edustavat tämän hetken parhainta laatua LCD-tekniikan puolella.

Jos olohuone ei ole suuren suuri, voi tietysti pienemmän television valinta olla paikallaan. Jos kuitenkin rahat ja neliöt antavat myöten, ei koossa kannata pihistellä: isompi televisio on aina elämykseltään mukaansatempaavampi ja luo paremmin elokuvateatterin tunnelmaa omaan kotiin.

LG NANO99 Sony ZH8 front right
<
>
Sony ZH8. (Kuva: Sony)

Veitsenterävät 75-tuumaiset 8K-resoluutiolla

Korealainen LG ja japanilainen Sony yhdistetään usein kohtalaisen kokoisiin ja -hintaisiin televisioihin, mutta tällä kertaa hypätäänkin toiseen ääripäähän ja tarkastellaan lähemmin valmistajien huippumalleja. Näiden kohdalla hinta eikä tila määritä valintaa, vaan paras mahdollinen kuvanlaatu ja suorituskyky.

Mainos

Veitsenterävän 8K-kuvan lisäksi molemmat televisiot on varustettu suoralla ledtaustavalaistuksella, jossa on aluekohtainen himmennys. Tekniikan ansiosta kontrasti ja kirkkaus ovat huippua. Molemmissa on myös uusimmat älyominaisuudet, videoformaatit ja liitännät. Kaikki on siis katettu mahtavaa elokuvaelämystä varten – pelaamisesta puhumattakaan!

Huippumalleja erottaa ainakin hinta: LG:n lippulaiva NANO99 maksaa 5 500 euroa, kun taas Sonyn ZH8-mallista pitää pulittaa 7 500 euroa. On tietysti tärkeää muistaa, että nämä ovat tämänhetkiset suositushinnat, jotka varmasti laskevat tulevan vuoden aikana.

Sekä Sony että LG tähtäävät huipputelevisionsa vaativalle kuluttajalle, joka haluaa jotakin todella erilaista ja tietysti kovalaatuista. Kumpi näistä onkaan parempi, ja miksi? Nyt otetaan selvää siitä!

Tämän testin tuotteet

Sony ZH8 (KD-75ZH8)

Veitsenterävä ja kirkas kuin mikä

Sonyn hurjin LCD-televisio tarjoaa mielettömän terävää 8K-kuvaa, mutta kaikista häikäisevin ominaisuus on kuitenkin kuvan kirkkaus!

Sony KD-75ZH8 äärimmäisen kirkas ja korkeakontrastinen LCD-televisio. HDR-videot toistuvat upeasti ja kuuluvat parhaimpiin näkemiimme!
Sony ei tue YouTuben 8K-videota, mikä rajoittaa huipputerävien sisältöjen saatavuutta. Myöskään vaihteleva virkistystaajuus (VRR) ei ole tuettu, mikä voi haitata pelaamista.
Lue koko testi

LG NANO99 (75NANO996NA)

Jättiruutu pelaamiseen

LG:n suurin ja kaunein LCD-televisio toimii loistavasti pelaamiseen sekä elokuvien ja sarjojen katsomiseen. Ennenkuulumattoman väkevä jätti-tv!

LG NANO99:n kuva on terävä, kontrasti vahva ja musta syvää. Liitännät ovat hyvät.
Kirkkaus ei ole yhtä häikäisevä kuin joillain kilpailijoilla, eivätkä värit ole järin neutraalit.
Lue koko testi

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top