TESTISSÄ : Samsung HW-Q76R

Kirkasta ääntä katosta

Omassa hintaluokassaan ennenkuulumattoman vahva ja kirkas ääni toistuu tyylillä.

Samsung HW-Q76R

Ääni & Kuva kiteyttää

Tasapainoinen äänimaisema. Puhe on selkeää ja sillä on muheva pohja. Atmos-ääni toimii hienosti.
On toki olemassa vieläkin vahvempaa soundbar-ääntä.
  • Sopiva näytön koko: 55-tuumaisesta ylöspäin
  • HDMI: 1 sisään, 1 ulos (eARC)
  • Digitaalinen sisääntulo: Optinen
  • Verkko: Wi-Fi
  • Langaton käyttö: Bluetooth, Spotify Connect
  • Analoginen sisääntulo: Ei ole
  • Subwoofer: Langaton
  • Mitat: 110 x 5,9 x 10 cm
  • Väri: Musta
  • Verkkosivusto: samsung.com/fi
lisää
vähemmän

Suositushinta: 500 €

Kukaan ei kai enää ihmettele, että Samsung onnistuu soundbareillaan näin hyvin. Viime vuosina Samsung on tarjonnut tasalaatuista hyvää ääntä mallista toiseen, vaikka ero halvimpien ja kalleimpien mallien välillä on tietysti selvä.

HW-Q76R paikkaa edellisessä mallistossa ollutta aukkoa, sillä N660:n (600 euroa) ja N860:n (1 200 euroa) väliltä ei löytynyt mallia lainkaan. Tässä mielessä Q76R on 800 euron hinnallaan varsin järkevä tuote.

Kaiutin tukee suosituimpia elokuvaääniformaatteja ja lisäksi Dolby Atmosta ja DTS:X:ää, jotka molemmat luovat surroundäänen katsojan ympärille ja ylle. Tämän saavuttamiseksi laitteessa on kaksi kaiutinta sijoitettu yläreunaan ja suunnattu kattoa kohden, jolloin ääni heijastuu katon kautta kuulijalle.

Musiikkipuolella on tarjolla Spotify Connect ja Bluetooth. Kun soundbar on kytketty verkkoon, sitä voi ohjata SmartThings-sovelluksella eli Samsungin omalla älykotiohjelmalla.

Q76R-soundbariin voi yhdistää Wireless Surround Kit -takakaiuttimet, jolloin surroundääni on aitoa.

Kuva: Samsung

Vahva ja kirkas ääni

Elokuvien äänikuva piirtyy laajana ja kauniina. Surroundvaikutelma tuntuu, etenkin Atmos-soundtrackilla varustetuilla sisällöillä. Esimerkiksi Ready Player One toistuu äänimaisemaltaan vaikuttavan suurena.

Puhe on selkeää, ja sekä ylä-äänet että rintaääni toistuvat vahvana. Ääni ei koskaan ole terävä, vaan luonnollinen. Bassokaiutin pysyy hyvin mukana, ja monia nurkkaan sijoitettuja subwoofereita vaivaava keinotekoinen ja raskas ääni ei ole Samsungille ongelma – vaikuttaa siltä, että se on säädetty varta vasten nurkkaan sijoitettavaksi. Bassosoittimet ja -efektit soivat kovaa ja iskevästi. Musiikkia kuunnellessa tekee mieli säätää subwooferia pari pykälää ylöspäin, mutta silloin soundi on taas yhtä hyvä kuin muillakin kaiuttimilla, tosin isojen kaiuttimien tehot jäävät toki aina saavuttamatta.

mainos

Q76R kuulostaa vahvemmalta kuin useimmat kilpailijansa samassa hintaluokassa, ja äänikuva on koherentimpi. Saimme Dolby Atmoksen toimimaan Netflixin kanssa ARC:n kautta sekä Samsungin että Panasonicin televisioilla, eli näyttää siltä, että aiempia malleja kiusannut Atmos-yhteysongelma on nyt korjattu.

mainos

Johtopäätökset

Jos haluaa soundbarin, joka toimii sekä elokuvien että musiikin kanssa, ja jossa tehoa riittää toimintakohtauksiinkin ja silti äänen puhtaus akustiseenkin musiikkiin, on Samsung Q76R oivallinen valinta. Tämä on paras yleiskäyttöön sopiva soundbar alle 800 euron hintaluokassa!

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös