TESTISSÄ : Samsung HW-Q96R

Luokkansa paras - edelleen

Tähän hintaan ei saa parempaa ääntä.

 itemprop
Samsung HW-Q96R

Ääni & Kuva kiteyttää

Ääni on räjähtävä ja tasapainoinen, ja takakaiuttimet tuovat oikean kotiteatteritunnelman! Vihdoin Samsung on saanut myös Dolby Atmoksen toimimaan.
Subwoofer ei ole muun järjestelmän tasolla.
  • Sopiva näytön koko: 55 tuumasta ylöspäin
  • HDMI: 2 sisään, 1 ulos (eARC)
  • Digitaalinen sisääntulo: Optinen
  • Verkko: Wi-Fi
  • Langaton käyttö: Bluetooth, Spotify Connect
  • Analoginen sisääntulo: Ei ole
  • Subwoofer: Langaton
  • Mitat: 122,6 x 8,3 x 13,6 cm (B x H x D)
  • Väri: Musta
  • Verkkosivusto: samsung.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 1428 €

Onhan 1 500 euroa paljon soundbarista. Mutta Samsung HW-Q96R tarjoaa soundbarin lisäksi myös langattomat takakaiuttimet ja tehokkaan langattoman subwooferin.

HW-Q96R on Samsungin kolmas yritys Atmos-soundbarin valmistamisessa. Ensimmäiset kaksi (HW-K960 ja HW-N960) olivat erittäin hyviä, luokkansa parhaita ja nekin oli varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Niissä oli kuitenkin ongelmaa Dolby Atmos -äänen kanssa; lähinnä sen käyttö HDMI ARC:n kautta. Ensimmäisessä se ei toiminut lainkaan ja toisessakaan ei Samsungin televisiota ja Netflixiä käyttäen, sillä Samsungilla ja Netflixillä ei ollut sopimusta tällaisesta käytöstä.

Nyt kaikki on vihdoin kohdillaan, ja Atmos-ääni tulee kiltisti Netflixistä ARC-kanavan kautta sekä Samsungin että Panasonicin televisiolla testatessa.

Simppelein tapa soittaa musiikkia on kännykästä striimaamalla, ja sitä varten löytyvät Spotify Connect ja Bluetooth. Tidalin käyttäjät joutuvat käyttämään television Tidal-sovellusta, jos eivät halua tyytyä pakattuun Bluetooth-ääneen kännykästä (mikä tietysti pilaa koko Tidalin pointin korkearesoluutioisen musiikin suoratoistopalveluna).

 

Paketissa tulee mukana langattomat takakaiuttimet, mikä on Samsungille lyömätön myyntivaltti. Kuva: Samsung

Mahtava ääni!

Äänen puolesta Q96R on kunkku. Elokuvien dialogit toistuvat suurina, väkevinä ja silti ilmavina. Volyymiä sietää nostaa niin, että rytmit potkaisevat vatsaan. Vaikka takakaiuttimet eivät olisikaan päällä, syntyy soundbarin kautta jo niin hyvä surroundvaikutelma, että ymmärrämme hyvin ihmisiä, jotka päätyvät ostaa säästömielessä Q86R-mallin – se on testimallimme kanssa muutoin identtinen, mutta takakaiuttimet puuttuvat.

mainos

 

mainos
Sivukaiuttimet levittävät äänikuvaa laajalle. Kuva: Samsung

 

Aito surround

Kun laittaa takakaiuttimet päälle on tilavaikutelma aidosti kolmiulotteinen – eikä vain Atmos-elokuvissa. Takakaiuttimissa on omat kattoa kohden suunnatut Atmos-elementtinsä, joten Dolby Atmos- tai DTS:X-ääntä tukevat leffat ja pelit maalailevat jättimäisen ja kokonaisvaltaisemman äänimaiseman verrattuna soundbariin, jossa on tällaiset ”kattoelementit” vain edessä.

Ready Player One -elokuvan katsominen on melkoinen kotiteatterielämys. Myös subwoofer pysyy hyvin kokonaisuudessa mukana ja se tuo mukavaa painoa elokuviin.

 

mainos
Dolby Atmos- ja DTS:X-sisällöt saavat upean kolmiulotteisen vaikutelman erillisten yläkaiutinelementtien ansiosta. Kuva: Samsung

Johtopäätökset

Myös musiikki kuulostaa mahtavalta. Soundi muistuttaa pikkuvelimallia Q76R, mutta on vahvempi. Volyymiä riittää ja soittimet tuntuvat erityisen uskottavilta. Musiikki surroundina toimii myös hienosti, etenkin akustiset soittimet ja levytyshuoneen ilmava jälkikaiku toistuvat upeina. Q96R:n diskanttiäänet eivät ole yhtä taianomaiset kuin B&W Formation Barilla, mutta kokonaisuutena viihdyttävyys on kovemmalla tasolla.

Samsung Q96R on ehdottomasti luokkansa paras soundbar!

Kuva: Samsung

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös