Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Joulukalenteri 11OSALLISTU

: Philips 75PUS7101

Köyhä kontrasti

Philipsin televisio on testin edullisin, mutta kontrastissa on parhaisiin nähden puutteita.

Julkaistu 08.02.2018 - 14:20
Philips 75PUS7101
Audun Hage

Philips on lanseerannut viime aikoina tukun kiinnostavia televisioita, joista monet edustavat OLED-teknologiaa. 75PUS7101 puolestaan on 75-tuumainen LCD-näyttö. Se tarjoaa 4K-resoluutiota, HDR-tuen eikä vähimpänä Ambilight-valaistuksen!

Philipsin televisiota on miellyttävä katsella, ja sen tumma metallikehys on tyylikäs. Jalkojen sijoittelua ei ehkä ole mietitty loppuun asti. Ne sijaitsevat nimittäin aivan television reunoissa, mikä tarkoittaa, että televisiotason on oltava vähintään yhtä leveä kuin television eli 168 cm.

Käyttö ja ominaisuudet

Philips luottaa Androidiin käyttöliittymän osalta. Käynnistys käy nopeasti ja televisio opastaa tärkeimpien asetusten läpi. Tv:seen yhdistetyt laitteet näkyvät pikavalikossa. Kaukosäädin on kätevä ja sen takaa löytyy näppäimistö, jonka avulla on helppo syöttää salasanoja eri palveluihin ja tehdä hakuja.

Mainos

Sovellusvalikoima on riittävä. Sekä Netflix että YouTube löytyvät 4K-versioina. Philipsin näytössä on erityinen peliasetus, jolla mittasimme viiveeksi alhaisen 35 millisekuntia.

Kuvanlaatu

75PUS7101:ssa on LCD-paneeli, joka on valaistu reunoilta LED-valoilla, sekä Philipsin oma Pixel precise Ultra HD -kuvamoottori. Upea tarkkuus teki meihin heti vaikutuksen: näytöltä erottaa mielettömän määrän yksityiskohtia sekä 4K-elokuvista että tavallisista HD-sisällöistä. Samalla liikkeet näkyvät pehmeästi ja sulavasti, mikä kielii hyvästä videonkäsittelystä.

Panasoniciin verrattuna Philipsillä on hieman vahvemmat värit, jotka voivat parantaa katselukokemusta joissain tilanteissa, mutta tavallisella asteuksella kuva ei ole niin neutraali. Philipsillä on kuitenkin ISF Day/Night-asetus meille, jotka suosivat mahdollisimman neutraalia väritasapainoa.

Philipsin television suurin haaste on HDR-videon toistamisessa. Se vaihtaa oikeaan HDR-asteukseen, mutta oikean valointensiteetin saadakseen se asettaa taustavalon maksimiin. Lopputuloksena musta muuttuu harmaaksi ja syvyysvaikutelma katoaa. Netflix-sarja Stranger Things näyttää täten melko kalvakalta.

Philipsin etu on ehdottomasti Ambilight-valaistus. Värillinen, ruutua ympäröivä valaistus heijastaa television taustaseinälle ruudun tapahtumia mukailevat sävyt. Valaistus tekee katselusta silmille miellyttävämpää, tekee kokemuksesta tiiviimmän ja paikkaa hieman kontrastin puutteita.

Äänenlaatu

75PUS7101:ssa on tehoa 30 wattia, kaiuttimet asennettuna pohjaan ja erillinen bassokaiutin, joka tuo soundiin lisää syvyyttä. Ääni on varsin hyvä, ja jaksaa kivuta volyymiltään korkeallekin muuttumatta epämiellyttäväksi.

Johtopäätökset

Philipsin televisiolla on useita hyviä ominaisuuksia, joita on helppo arvostaa, kuten Ambilight-valaistus. Terävyys vakuuttaa, mutta värit saisivat olla neutraalimmat. Miinuksena 75PUS7101-televisiossa ovat kirkkauden ja kontrastin puutteet, joiden vuoksi HDR-videot eivät pääse oikeuksiinsa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Veitsenterävä kuva ja pehmeät liikkeet tekevät Philipsin televisiosta hyvän yleis-tv:n. Rajoittunut kontrasti ja kirkkaus heikentävät HDR-videoiden tehoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top