Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Panasonic Viera TX-75EX780

Kaunista jättikuvaa

Panasonicin TX-75EX780 on useimpien makuun kolahtava, tyylikäs jättitelevisio.

Julkaistu 08.02.2018 - 14:00
Panasonic Viera TX-75EX780
Audun Hage

Viera 75EX780 on tällä hetkellä Panasonicin suurin LCD-tv, jonka ohi kaikista malleista menee vain 2 tuumaa suurempi OLED-televisio 77EZ1000. Televisio vaikuttaa laadukkaalta harjatun metallikehyksensä ja vakaan, kiillotettua kromia olevan jalustansa ansiosta.

Käyttö ja ominaisuudet

Panasonicin televisiossa on sen oma äly-tv-käyttöliittymä, My Home Screen. Valikko on tyylikäs ja värikäs, ja Panasonicin tuotteiden kanssa tutuiksi tulleet osaavat käyttää sitä helposti. Perinteisessä kaukosäätimessä on suuret ja pääosin selkeät napit.

Sovellusvalikoima on kaukana Samsungin vastaavasta, mutta Netflixin ja YouTuben viimeisimmät versiot toki löytyvät. Panasonicissa on lisäksi ennätysnopea ”Gaming Mode” pelaajille. Mittasimme sen viiveeksi vaivaiset 20 millisekuntia!

Mainos

Kuvanlaatu

75EX780:ssa on 10-bittinen LCD-paneeli reuna-LED-tekniikalla, mutta todellinen herkku on kuvankäsittely: mallia ohjaa Panasonicin paras kuvaprosessori HCX2. Ensivaikutelma on, että tällä televisiolla mikä vain kuvamateriaali näyttää hyvältä. Katsoimme jalkapalloa Canal Digitalilta, ja se tipautti leukamme lattiaan. Iso kuva yhdistettynä luonnollisiin väreihin, vähäiseen kohinaan ja pehmeisiin liikkeisiin muodostaa todellisen vau-elämyksen!

Panasonicin televisio pysyy monia kilpailijoita paremmin liikkuvien hahmojen perässä, mikä tekee siitä täydellisen urheilun katsomiseen. Silti 75EX780 on elementissään myös elokuvien ja sarjojen parissa. Vaihdoimme asetuksen väreiltään neutraaleimpaan elokuva-asetukseen, ja nautimme luonnollisen näköisestä kuvasta.

Kontrasti ei ole yhtä hieno kuin Sonyn taustavalaistussa LED-valotykissä, mutta värit ovat erittäin tasapainoiset. Lisäksi valo jakautuu näytölle tasaisesti eikä esimerkiksi Philipsiä vaivanneita kirkkaita kohtia näy lainkaan.

HDR-laatuiset (High Dynamic Range) elokuvat ja sarjat eivät ole Panasonicin mallin vahvinta osaamista. Television enimmäiskirkkaus on noin 500 nitiä, mutta siihen päästäkseen sen on luovuttava hieman kontrastin tasosta. Stranger Things -sarjan raskaat kohtaukset muuttuvat hieman pimeiksi ja elottomiksi ja menettävät hieman hohtoaan verrattuna Sonyn XE94-malliin.

Äänenlaatu

Panasonicin televisiossa on jokseenkin spartalainen äänijärjestelmä, joka koostuu kahdesta täysrekisterikaiuttimesta ja 2 x 10 watin vahvistimista. Soundi on melko ohut ja tuntuu suljetulta. Suosittelemme hankkimaan kylkeen soundbarin ja subwooferin, jotta äänen saa samalle tasolle erinomaisen kuvan kanssa.

Johtopäätökset

Panasonic TX-75EX780 on erinomainen yleistelevisio, joka suoriutuu loistavasti oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Niin urheilu, elokuvat kuin sarjatkin näyttävät mahtavilta, kiitos Panasonicin erinomaisen kuvaprosessorin. Pelaajat pääsevät nauttimaan ennätysalhaisesta 20 millisekunnin viiveestä. Ainoa heikkous on HDR-materiaali, jossa tarvittavaa kirkkautta kompensoidaan laskemalla kontrastia.

Ääni & Kuva kiteyttää

Valo jakautuu tasaisesti, kontrasti on hyvä ja värit loistavat. Kontrastin ja kirkkauden rajoitteiden vuoksi televisio toimii huonommin pelkän HDR-sisällön kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top