Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Bose SoundTouch 300

Ei kyllin hyvä

Bose pisti kaikki paukut käyttäjäystävällisyyteen ja unohti ikävä kyllä äänenlaadun.

Julkaistu 27.04.2017 - 14:15
Bose SoundTouch 300
Geir Gråbein Nordby

SoundTouch 300 on Bosen monihuonejärjestelmän uusin jäsen: helppokäyttöinen soundbar, jonka kaveriksi voi halutessaan hankkia langattoman soundbarin ja jopa langattoman takakaiuttimen – mutta se toimii hyvin myös omillaan.

SoundTouch 300:sas on yksi HDMI-ulostulo, mutta erikoista kyllä, ei vastaavaa sisääntuloa. Tämä johtuu siitä, että laitteessa on äänenpalautuskanava (ARC), joka pitäisi liittää television vastaavaan kanavaan. ARC toimii molempiin suuntiin, joten yhdellä HDMI:llä kyllä pärjää.

Verkkoon yhdistäminen on helppoa SoundTouch-sovelluksella, josta löytyy tuki Spotify Connectille ja internet radiolle, mutta kaikki muu (Tidal, Deezer, Apple Music jne) on liitettävä Bluetoothin avulla.

Soundbarin mukana tulee pantamainen mittausmikrofoni, joka laitetaan päähän kalibrointivaiheessa. Se päässä kuljeskellaan ympäri huonetta, mikä ei ole käytännössä ole lainkaan niin kummaa kuin miltä se kuulostaa, vaan oikein toimiva systeemi. Seuraa vain kaiuttimen ohjeita, niin asennus sujuu helposti.

Äänenlaatu

Testissä käytetyn Sonyn tv:n kanssa ääneen tuli turhan paljon viivettä optista digitaalistakaapelia käyttämällä, joten HDMI jäi ainoaksi varteenotettavaksi liitäntävaihtoehdoksi.

Ilman huonekorjausta elokuvien puhe kuulostaa luonnottomalta – aivan kuin näyttelijöillä olisi kupla kurkussaan. Tilakorjauksen jälkeen suurin osa ongelmasta poistuu. Sen etuna on, että muutoin keskinkertainen soundbar voi kuulostaa äänenlaadultaan edistyneempää soundbaria paremmalta oikeanlaisissa tiloissa.

SoundTouch 300.n soundi ei ole kovin intensiivinen. Ääni on television ääntä isompi ja täyteläisempi, mutta ei toimi omillaan ja sävyt jäävät puuttumaan. Bassoa voi vahvistaa, mutta silloin puhe peittyy sen alle, joten pidimme asetuksen puolivälissä.

Stereomusiikki kärsii basson jyräävyydestä keskirekisteriin nähden. Naislaulu muuttuu sameaksi, ja hyvin dynaamiset ja bassovoittoiset kappaleet alkavat helposti kuulostaa säröisiltä.

Saimme testiin myös Acoustimass 300 -subwooferin, joka tuplaa soundbarsysteemin hinnan mutta luo siistiä soundia bassoon. Sekään ei kuitenkaan auta soundbaria vaivaavaan heikkouteen, joten Bose ei tarjoa vastusta kilpailijoilleen.

Johtopäätökset

Bose SoundTouch 300 on helppo käyttää ja yhdistää verkkoon. Automaattinen huonekorjaus vähentää joitakin akustiikan luomia haittoja.

Valitettavasti äänenlaatu ei yllä hyväksyttävälle tasolle niin musiikin kuin elokuvienkaan kohdalla. Soundi on sotkuinen ja suljettu. Parempi kuin television oma ääni toki, mutta ei tarjoa enempää. Suoratoistopalveluille on rajoittunut tuki.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tuttuun Bose-tyyliin on soundbar hyvin helppokäyttöinen. Huonekorjaus voi auttaa hankalien tilojen äänentoistoa. Äänenlaatu on liian huono. Ei tue tarpeeksi montaa suoratoistopalvelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Scroll to Top