TESTISSÄ : LG OLED48CX vs Sony KD-48A9

Komeaa kuvaa kompaktissa koossa

LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!

 • Tämän testin tuotteet
 • LG OLED48CX
 • Sony KD-48A9
 • Terävät ja kontrastiltaan vahvat OLED-televisiot ovat pitkään olleet markkinoilla – mutta vain 55-tuumaisina ja sitä isompina. Käytännössä kaikki OLED-paneelit ovat eteläkorealaisen LG:n valmistamia, ja heillä on ollut käytössään leikkauskaavat 55-, 65- ja 77-tuumaisille. Nyt LG:n tehtaalla uudistettiin tuotantolinjoja, ja sen ansiosta tarjolla on vihdoin laajempi valikoima kokoja – myös kompakti 48-tuumainen!

  Tämä on hyvä uutinen kaikille, jotka ovat kaivanneet pienempää OLED-televisiota esimerkiksi tilan ahtauden tai esteettisten syiden takia. Halusipa sitten hyvän tv:n toimistolle, makuuhuoneeseen tai pelihuoneeseen, pääsee nyt nauttimaan OLEDin eduista kivan kätevässä koossa.

  Uusi OLED-versio on 107 cm leveä ja 62 cm korkea, joten se mahtuu hieman ahtaampiinkin tiloihin.

  48-tuumainen OLED

  Koska sisaryhtiö LG Display vastaa kuvapaneelien valmistuksesta, ei liene ihme, että ensimmäisinä pienten OLEDien apajille ryntää LG Electronics. 2020-malli OLED48CX on ensimmäinen LG:n 48-tuumainen, ja seuraavana listalla on niin ikään LG:n 48-paneelia hyödyntävä Sony KD-48A9. Japanilaisvalmistaja on toki tuttuun tapaan tuonut kuvankäsittelyyn ja ääneen oman lisämausteensa. Odotamme näkevämme hiljalleen myös muiden valmistajien versioita 48-tuumaisesta OLEDista, mutta juuri nyt keskittykäämme näiden kahden vertailuun!

  LG OLED48CX

  Kompakti kontrastitykki

  LG:n uusi televisio todistaa, että pienikin OLED-malli voi tarjota isoja elämyksiä!

  Ääni & Kuva kiteyttää

  Loistava kontrasti, erinomainen musta ja erittäin hyvät liitännät tekevät LG:n pikku-OLEDista varman valinnan.
  OLEDin kirkkaus jää yhä jälkeen parhaista LCD-malleista. 48-tuumaisen hintaero 55-tuumaiseen ei ole järin iso.
  • Koko/tyyppi: 48-tuumainen 4K OLED
  • Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Käyttöjärjestelmä: LG WebOS 5.0
  • Sisääntulot: 4 HDMI (2.1), 3 USB
  • Ulostulot: Optinen digitaalinen ääni, HDMI eARC
  • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
  • Erityistä: A9 gen3-videoprosessori
  • Muut kokovaihtoehdot: 55”, 65”, 77”
  • Verkkosivusto: lg.com/fi
  lisää
  vähemmän

  Vejl.pris 1200 €

  LG:n OLED-valikoima on laaja, mutta televisioita on pitkään ollut saatavilla vain 55-, 65- ja 77-tuumaisina – ja uusimpina 88-tuumaiset 8K-mallit. OLED-mallistoista hinta-laatusuhteeltaan hyvä C-sarja on ollut halutuin. Ei siis ihme, että ensimmäisenä 48-tuumainen malli tuodaan juuri C-sarjaan.

  CX-sarjan 48-tuumainen muistuttaa paljon muita sarjan malleja, kuten aiemmin testaamaamme. OLED65CX:ää.

  OLED48CX on LG:n kompaktein OLED-malli tähän mennessä ja suunnattu etenkin peli- tai PC-näyttöä tarvitseville. Kuva: LG

  Design

  Ulkonäön suhteen LG OLED48CX on lähes kuin minikokoinen versio CX-sarjan muista laitteista. Ohuen ohut OLED on vain 6 milliä paksu litteimmästä kohdastaan. Kokonaisuudesta erottuu elektroniikkaosio, johon on kätketty liitännät, virtalähde, kaiuttimet ja muu tarpeellinen. Tekniikan vuoksi televisio työntyy seinäkiinnitteisenä seinästä noin 5 cm. Tasolla LG asettuu siististi mukana tulevan jalustansa päälle. Jalka näyttää samalta kuin muissakin malleissa eli se on suurin piirtein yhtä leveä kuin pikku-tv – LG olisi voinut tehdä 48-tuumaiselle ehkä pienemmän (jopa pyörivän?) jalustan.

  TV-OLED-48-CX-B-Gallery-Z1 large07 large04
  <
  >
  LG:n televisio on reilun metrin levyinen (107 cm), 61,8 cm korkea ja painaa vain 15,9 kg. Ensimmäistä kertaa OLEDin vahva kuvanlaatu on saatavilla näin pienessä paketissa. Kuva: LG

  Käyttö ja ominaisuudet

  OLED65CX on varustettu LG:n uusimmalla WebOS 5.0 -käyttöjärjestelmällä ja Magic Remote -kaukosäätimellä. Säätimessä on hiiren osoitin, jolla on helppo klikkailla menemään valikoissa. Graafinen käyttöliittymä tuntuu modernilta, selkeältä ja helppokäyttöiseltä – se on meistä jopa hieman parempi kuin Androidin.

  Sovelluksia on hyvä määrä tarjolla: Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime, Rakuten, Apple TV+ ja uusimpana Disney+. Tuki AirPlaylle ja Homekitille on kohdillaan, joten sisältöä voi striimata Applen iOS-laitteilta ja liittää tv:n osaksi Applen Homekit-ohjattua älykotia.

  mainos

  Kilpailijastaan Sonystä poiketen LG OLED48CX on varusteltu hyvin pelaamista ajatellen. Siinä on HDMI 2.1 -tuki – eikä vain yhdessä, vaan peräti kaikissa neljässä sisääntulossa! Seuraavan sukupolven pelikonsolin voi siis liittää mihin tahansa HDMI:hin ja johonkin toiseen vaikkapa pelikoneen. LG on tällä saralla selvästi edellä Sonyä, josta löytyy vain vanhemman HDMI 2.0 standardin mukaiset liitännät.

  mainos

  LG:n televisiossa on muitakin pelaajaystävällisiä ominaisuuksia, kuten AMD FreeSync ja Nvidia G-Sync, jotka takaavat erilaisten tietokonegrafiikoiden sulavan toiston.

  Sekä PlayStation 5 että Xbox Series X tulevat tukemaan 4K-videotoistoa 120 fps:n nopeudella, joten sitä silmällä pitäen voi olla hyvä, että televisiokin tukee ominaisuutta. LG:llä on lisäksi erittäin lyhyt input lag: mittasimme viiveeksi noin 12 millisekuntia.

  Kuvanlaatu

  Ensikohtaamisemme 48-tuumaisen OLEDin kanssa on ostanut tietysti paljon ennakko-odotuksia kuvanlaadun suhteen. Odotetusti kuva on tuttua OLED-laatua mutta pienemmässä koossa – pari yllätystäkin tosin löytyy.

  LG OLED48CX:n kuva on erittäin terävä ja yksityiskohtainen. Kuva: Audun Hage

  Kuvan terävyys pistää heti silmään: 48-tuumaisen pikselitiheys (PPI) on paljon korkeampi kuin vastaavilla 55- tai 56-tuumaisilla 4K-televisioilla, joten kuva on äärimmäisen tarkka. Kristallinkirkas, saumaton ja vivahteikas kuva kestää katselua lähempääkin ilman, että pikselirakennetta erottaa – täydellinen ratkaisu peli- tai PC-näytöksi, siis!

  mainos

  Näyttökäytössä tosin 48-tuumainen on sen verran suuri, että on suositeltavaa pitää ainakin metrin väli ruutuun vain siksi, että koko kuvan näkisi kerralla päätään kääntämättä…

  Kuvanlaatu kokonaisuutena toistelee OLED-tekniikan tutuksi tulleita ja tykättyjä ominaisuuksia: musta on lähes pohjattoman syvää, ja mahdollisuus sytyttää ja sammuttaa jokainen pikseli erikseen tekee kontrastista erittäin vahvan. Myös valon jakautuminen on tasaisempaa kuin tavallisissa LCD-näytöissä, kun tarvetta taustavalaistukselle ei ole. Ruutua voi katsella sivustakin ilman, että värintoisto tai harmaaskaala vääristyisi. Tämä on iso etu television koosta riippumatta, sillä se mahdollistaa kuvan katselun joustavasti hieman eri puolilta tilaa.

  Muiden LG:n mallien tapaan tässäkin suosikiksemme nousee Cinema Home -asetus, joka sopii useimmille sisällöille. Värit ovat miellyttävän neutraalit ja liikkeet toistuvat pehmeästi. Haittapuolena on vaimeampi kirkkaus. Jos katselee televisiota usein päiväsaikaan, on perusasetus tai dynaaminen parempi valinta. Nekään eivät tosin ole järin kirkkaita, joten kannattaa panostaa tilan pimentämiseen. Silloin kuvasta saa highendiä!

  Loistava pelinäyttö

  Testin aikana meillä ei ollut vielä uusimpia Xbox Series X- tai Playstation 5 -pelikonsoleita käytössämme, joten kokeilimme suorituskykyä tehokkaalla Nvidia GTX 1080 -näytönohjaimella varustetulla tietokoneella. Pelasimme Forza Horizon 4:ää, jonka OLED48CX toisti erittäin sulavasti ja hyvin pienellä viiveellä, eli televisio sopii pelaamiseen erinomaisesti.

  OLEDin tarjoilemat kontrasti ja musta tuovat peleihin oman ulottuvuutensa, mutta lisäksi LG onnistuu myös saamaan kuvasta terävän ja liikkeistä hyvin pehmeitä. Lyhyt viive yhdistettynä korkeaan kuvataajuuteen (jopa 120 fps/120 Hz) tekee televisiosta pelikäyttöön sopivan nopean näytön. Varmistimme myös, että LG OLED48CX tukee ja toistaa 4K-grafiikoita jopa nopeudella 120 kuvaa per sekunti, minkä todella huomaa etenkin autoilupeleissä! Liikkeiden terävyys on LG:llä parempi kuin Sonyllä, joka joutuu tyytymään 60 fps:n nopeuteen 4K-resoluutiolla.

  Forza Horizon 4 -pelissä näimme nopeasti, että LG:n korkeampi ja vaihteleva kuvataajuus (jopa 120 fps) tuottaa pehmeämmän ja tarkemman pelituntuman. Kun rauta on kohdillaan, saa peleistä nauttia uudella tasolla! Kuva: Audun Hage

  Äänenlaatu

  Sonyn innovatiivisiin integroituihin kaiuttimiin verrattuna LG OLED48CX:n kaiuttimet ovat varsin tavanomaiset. Subwooferia ei ole, pelkät stereokaiuttimet. Ääni on melko ohut, sulkeutunut ja tylsä Sonyyn verrattuna: puhe jää ontoksi eikä tunnu tulevan kunnolla ulos. Useimmat halunnevat liittää television jatkoksi soundbarin, ja onneksi LG:ssä on HDMI eARC, joten sopiva Atmos-kaiutin löytynee helposti.

  Johtopäätökset

  LG:n CX-sarja oli entuudestaan suosikkejamme kuvanlaatunsa ja teknisten ominaisuuksien puolesta. Uuden 48-tuumaisen myötä samaa tuttua suorituskykyä saa helpommin sisustukseen solahtavassa ja vähemmän tilaa vievää muodossa. LG OLED48CX ei ole merkittävästi halvempi kuin 55-tuumainen versio, ja yleensä suosittelemme aina valitsemaan isomman koon. Jos kuitenkin tila ei anna myöden tai haussa on mahtava pelinäyttö, tai haluaa yksinkertaisesti vain mahdollisimman pienen ja mahdollisimman hyvän television, ansaitsee LG ehdottomasti suosituksemme!

  Sony KD-48A9

  Pieni ja pippurinen OLED

  Sonyn pienin OLED-televisio tekee vaikutuksen terävällä kuvallaan ja sisäänrakennettujen kaiuttimien selkeällä äänellä. Onko tässä täydellinen kakkostelkkari makuuhuoneeseen?

  Ääni & Kuva kiteyttää

  Sony KD-48A9 tarjoaa kaunista kuvaa ja ääntä sekä miellyttävän kontrastin, syvän mustan ja pehmeästi toistuvat liikkeet. Sisäänrakennetuista (ja näkymättömistä) kaiuttimista lähtee vahva ja selkeä ääni.
  Ruutu on hieman paksumpi kuin useimmat OLEDit. KD-48A9:ssä ei ole peliharrastajien pettymykseksi kaikkia HDMI 2.1 -ominaisuuksia.
  Koko/tyyppi: 48-tuumainen 4K OLED

  Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)

  Käyttöjärjestelmä: Android 9.0

  Sisääntulot: 4 HDMI (2.0b), 3 USB

  Ulostulot: Optinen digitaalinen ääni

  HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG

  Erityistä: Acoustic Surface -kaiuttimet

  Muut kokovaihtoehdot: 55”, 65”

  Verkkosivusto: sony.fi

  lisää
  vähemmän

  Vejl.pris 1900 €

  Sony KD-48A9 on vuoden 2020 Master Series -malliston pienin jäsen. Muitakin kokoja mallista on tulossa. Kuvapaneeli on tuttuun tapaan LG:n valmistama, ja Sonyn insinöörit ovat keskittyneet kuvankäsittelyyn ja ääneen. Jälleen japanilaisvalmistaja luottaa innovatiiviseen Acoustic Surface -kaiutintekniikkaansa, jossa ääni heijastuu suoraan tv-ruudun pinnasta ja saa television näyttämään erittäin minimalistiselta.

  Sivusta katsottuna OLED on litteä, mutta siinä on paksunnettu osa, johon on sijoitettu elektroniikka ja kaiutinelementit. Niinpä seinälle kiinnitetty televisio työntyy hiukan ulos seinästä. Kuva: Sony

  Design

  Sonyn OLEDit ovat pikku hiljaa muotoutuneet tunnistettavan näköisiksi: kaikki on hillittyä ja mustaa. A9 lepää litteän ja pyöreän alumiinijalustan päällä vain milliä tason yläpuolella. Ilme on tyylikäs, mutta voi kääntyä myös haittapuoleksi, sillä sen alle ei mahdu soundbaria.

  Sony KD-48A9 OLED front Sony KD-48A9 top sony-a9-4k-2020
  <
  >
  Sony KD-48A9. Kuva: Sony)

  Näyttö itsessään on yhtä litteä kuin OLEDit yleensäkin, mutta vain reunoilta: takapuolta peittää lähes kokonaan laatikkomainen osa, joka kätkee liitännät, virtalähteen, kaiuttimet ja muun elektroniikan ja heikentää hieman muutoin niin linjakasta ilmettä.

  Käyttö ja ominaisuudet

  Muiden Sony-mallien tapaan A9 on varustettu Googlen toimittamalla Android 9.0-käyttöjärjestelmällä. Hyvien tehojen ja muistin kanssa yhdistelmä takaa, että sekä valikot että sovellukset latautuvat alta aikayksikön. Googlen alustan plussia ovat myös laaja sovellus- ja suoratoistopalveluvalikoima, josta löytyvät muun muassa Disney+ ja Netflix esiasennettuina – loput löytyvät kätevästi Google Play Storesta.

  A9-sarjan laitteissa on Sonyn uusi premium-kaukosäädin, joka toimii Bluetoothilla. Se on paljon kätevämpi kuin vanhan ajan infrapunasäätimet, sillä sitä ei tarvitse osoitella suoraan televisiota kohti. A9 tukee Google Assistant -puheohjausta ja sisäänrakennetun Chromecastin ansiosta voi helposti striimata ja jakaa sisältöä Android-puhelimen kautta. Applen käyttäjiä varten on AirPlay ja Homekit, joilla television ohjaaminen ja iPhonen sisältöjen jakaminen käyvät kätevästi.

  Hyvä tuki eri formaateille – mutta HDMI 2.1 puuttuu

  Sony A9:ssä on tuki Dolby Vision HDR:lle ja tavalliselle HDR10:lle ja HLG:lle. Netflix Calibrated Mode -asetuksella saa katsella studiolaatuista Netflix-sisältöä. Kumma kyllä avoin, esimerkiksi Amazon Primen ja Rakutenin käyttämä HDR10+ dynaamisella metadatalla ei ole tuettu. Sonyn kannattaisi tukea molempia, sillä niin tekevät myös muun muassa Panasonic ja Philips!

  HDMI-sisääntuloja on neljä, joista yhdessä korkearesoluutioinen eARC-äänenpalautuskanava. HDMI 2.1 kuitenkin puuttuu, mikä tarkoittaa myös tiettyjen peliominaisuuksien puuttumista: VRR (Variabel Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode) ja HFR (High Frame Rate, 4K/120 fps) olisivat uudien pelikonsolien kanssa omiaan.

  mainos

  Sony on julkaissut lukuisia televisiomalleja, jotka ovat ”valmiita Playstation 5:lle”, kuten LCD-mallit ZH8 ja XH90. Siksipä hiukan ihmettelemme, ettei KD-48A9 kuulu tälle listalle – se olisi ollut loistava lisä seuraavan sukupolven pelikonsolin pariksi! Viive (input lag) peliasteuksella oli mittauksissamme noin 15 millisekuntia, eli pari millisekuntia hitaampi kuin LG OLED48CX -mallissa.

  mainos

  Kuvanlaatu

  Aiempiin kokemuksiimme Sonyn OLEDien kanssa perustuen odotimme KD-48A9:n kuvanlaadulta paljon. Onneksi ei tarvinnut pettyä!

  Testasimme vastikään A85-mallin 65-tuumaisen version hyvin tuloksin, eikä ole syytä epäillä A9:n pärjäävän huonommin: 48-tuumainen on varustettu Sonyn parhaalla videoprosessorilla X1 Ultimatella, joka on täynnä kuvaa parantavia ominaisuuksia.

  Sony KD-48A9:n kuva on terävä ja luonnollinen. Kuvassa Netflixin Musta kuningatar. Kuva: Audun Hage

  Koska LG ja Sony käyttävät aivan samaa 48-tuumaista paneelia, ei ole ihme, että molempien kuva on hyvin samanlainen. Elokuva-asetuksella molemmat näyttävät oikeastaan aivan identtisiltä, eikä niitä kuvanlaadun perusteella voinut ensivilkaisulla edes erottaa toisistaan! Tutkittuamme kuvaa tarkemmin huomasimme, että Sony onnistuu joillakin osa-alueilla hippusen paremmin.

  Ensinnäkin Sonyn värit on hiukan paremmat ja luonnollisemmat. Värintoisto on täyteläistä ja vivahteikasta mutta ei liioiteltua tai luonnotonta. Sonyn televisiossa myös kohinanvaimennus on kohdillaan ilman, että kuvaan syntyisi sen seurauksena keinotekoista kalvoa.

  mainos

  Liikkeet toistuvat KD-48A9:ssä erittäin sulavasti. Mainittakoon, että myös LG on kehittynyt tällä saralla valtavasti. Molemmissa televisioissa panoraamakuvauksessa pysyy fokus hyvin.

  Vaikka molemmissa terävyys on huippuluokkaa, on Sonyllä mielestämme vieläkin terävämpi ja yksityiskohtaisempi kuva. Eron huomaa pienen pienissä ihon sävyeroissa tai valon heijastumissa! Vaikka näiden kahden television väliset erot ovatkin pääosin hyvin pieniä, ne ovat sitä Sonyn eduksi. Vertauskuvaa käyttäen LG:n televisio on putipuhdas, vastapesty ikkuna, kun taas Sonyn ikkuna on avattu kokonaan!

  Peliominaisuuksia puuttuu

  Moni varmaankin aprikoi, miten hyvin Sony KD-48A9 sopii pelinäytöksi, ja vastaus on että sekä että huonosti. Jos puhutaan tämän päivän pelikonsoleista, tunnetuista peleistä ja tavallisista PC-peleistä, on Sonyn televisio erinomainen pelinäyttö. Tietokoneen näyttönäkin sitä voi käyttää graafiseen työhön kuten kuvankäsittelyyn, sillä värintoisto on neutraalia.

  Samaan aikaan on kuitenkin selvää, ettei KD-48A9 pysty kisaamaan LG OLED48CX:ää vastaan tietyiltä osin: LG:n näyttö tuntuu nopeammalta vaativammillakin peleillä, etenkin 120 Hz:n kuvataajuutta käyttävien kohdalla. Testasimme Forza Horizon 4 -peliä, joka tukee jopa 4K/120fps-kuvanopeutta, ja Sony oli töksähtelevämpi ja epätasaisempi kuin LG.

  4K/120fps-omiansiuuden puuttuminen ei ole suuri haitta, mutta voi olla miinus tulevia pelikonsoleita (Xbox Series X ja Playstation 5) ja uusimpia pelejä ajatellen. Suurin osa markkinoilla olevista peleistä toimii tällä hetkellä mainiosti 60 kuvaa sekunnissa -nopeudella, mutta se voi jäädä pian hissutteluksi, kun tekniikka menee eteenpäin.

  Äänenlaatu

  KD-48A9 hyödyntää Acoustic Surface Audiota, joka on Sonyn ”näkymätön” kaiutinjärjestelmä. Useimmilla kaiuttimet on sijoitettu television alareunaan, mutta Sony on keksinyt innovatiivisen tavan käyttää kuvapaneelia itsessään äänen lähteenä, kun se värähtelee audiosignaalin tahdissa. Ratkaisun ansiosta ääni tuntuu tulevan juuri samasta paikasta, minne sen lähteen kuvassa kulloinkin sijoitamme, mikä helpottaa esimerkiksi puheen ymmärtämistä.

  Sonyn Acoustic Surface -tekniikka käyttää OLED-paneelia äänen tuottamiseen. Kuva: Sony

  Ääni on selkeä ja erotteleva, ja sekä puhe että efektit toistuvat täyteläisesti – paljon paremmin kuin LG:llä! Ääni on niin hyvä, että useimmat kokevat varmaankin pärjäävänsä ilman soundbaria. Etenkin pienemmissä huoneissa kuten makuuhuoneessa tämä on selkeä etu, kun tarvitaan vähemmän laitteita ja johtoja.

  Johtopäätökset

  Sony KD-48A9 on kompakti ja tyylikäs televisio, jonka suorituskyky hurmaa: pienen 48-tuumaisen television kuvanlaatu on todella huippuluokkaa! Sonyn sisäänrakennettu ääni on loistava, ja sovellusvalikoima ja älyratkaisut ovat erinomaisia. Ainoa heikompi alue KD-48A9:lle on liitännät: LG:n 48-tuumaisessa on HDMI 2.1 ja peliystävällisemmät ominaisuudet, joita Sony on vailla. Se on vähän kummaa ottaen huomioon, että kyseessä on PlayStationinkin valmistaja! Sony on myös tällä hetkellä kilpailijaansa monta sataa euroa kalliimpi. Jos pelaaminen ei kuitenkaan ole ykkösasia, vaan hakusessa on vain loistava pieni televisio, osuu Sony napakymppiin!

  Lue myös

  Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
  Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
  Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
  EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
  Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
  AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
  Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
  MiniLED on tämän vuoden televisiohitti: tuhansien pienien ledvalojen avulla on tarkoitus puhaltaa uutta eloa LCD-teknologiaan. Kiinalainen TCL ehtii ensimmäisten joukossa markkinoille MiniLED-mallillaan.
  Lisää
  Keskustelu
  Vieritä ylös