Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung The Frame 32″ (QE32LS03T)

Tyylikäs minitelkkari

Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!

Julkaistu 19.02.2021 - 14:27
Samsung The Frame 32″ (QE32LS03T)
Audun Hage

Samsungin The Frame on nykyisin aika suosittu televisiomallisto Pohjoismaissa, pääosin ehkä estetiikkansa kuin tekniikkansa vuoksi. Se on käytännössä tavallinen LCD-televisio, jonka kuvanlaadussa tai tekniikassa ei ole mitään ihmeellistä. Muotoilu sen sijaan on: linjakas ulkonäkö, vaihdettavat kehykset, fiksu seinäkiinnitys ja toimiminen tauluna tv:n ollessa pois päältä ovat seikkoja, jotka ovat tehneet The Framesta sisustajien suosikin.

Mallivuonna 2020 Samsung toi sarjaan uusia kokoja, kuten 32-tuumaisen QE32LS03T-mallin. Siinä vaikuttaisi olevan kaikki samat Frame-ominaisuudet kuin muissakin versioissa, mutta kompaktimmassa koossa. Onko tässä täydellinen televisio toimistoon, makuuhuoneeseen tai keittiöön?

Samsung The Frame 32 measurements Samsung The Frame 32 side Samsung The Frame 32 side tilted Samsung The Frame 32 front right Samsung The Frame tilted 2
<
>
… tai kallistaa taakse. Kuva: Samsung

 

Mainos

Design

32-tuumainen The Frame on ulkonäöltään kuten isommatkin Framet. Näyttö on kuitenkin vieläkin ohuempi – tv on todella pieni ja söpö!

Pikkutelevisiossa on pari ominaisuutta, jotka isommista puuttuvat. Mukana tulee jalusta, jolla tv:n voi kallistaa taaksepäin. Silloin se näyttää isolta valokuvakehykseltä. Ja sen voi ripustaa myös pystyyn, jolloin siinä voi näyttää muotokuvia tv:n ollessa pois päältä. Televisionkatselun kannalta se ei tosin ole kovin kätevää. Jos haluaa katsoa sekä pysty- että vaakakuvaa, on Samsungin automaattisesti kääntyvä The Sero parempi vaihtoehto.

Samsung The Frame 32 tilted
The Frame näyttää oikeasti kehystetyltä taululta, joten se sulautuu huomaamattomasti sisustukseen.

The Frame sopii luonnollisesti parhaiten seinälle. 32-tuumaisessa on erilaiset seinäkiinnikkeet kuin isommissa: No Gap Wall Mount -kiinnikkeen sijaan siinä on kaksi metallihakasta, jotka kiinnitetään erikseen seinälle. Aluksi asennus vaikuttaa hieman hankalalta, mutta käyttöohjeet opastavat vaihe vaiheelta. Hakasiin on helppo saada tv ripustettua suoraan.

Kehykset on hankittava erikseen (noin 80 €), ja ne kiinnittyvät televisioon magneeteilla. Ilman niitä The Frame on vain tavallinen televisio, joten ne kannattaa ehdottomasti hankkia. Värivaihtoehtojakin löytyy.

P2011293 scaled 1
Mahdollisuus vaihdella eriväristen kehysten välillä on The Framen siisteimpiä juttuja. Saisiko olla vaaleanpunaista tai sitruunankeltaista? Kuva: Audun Hage

Käyttö ja ominaisuudet

Samsungin tv:ssä on erillinen johtolaatikko One Connect, joka yhdistää virta- ja videosignaalipiuhat yhteen televisioon menevään kaapeliin. Ideana on välttää johtosotkua, mutta meistä sen lisääminen pieneen 32-tuumaiseenkiin tuntuu vähän turhalta.

Television mukana tuleva boksi on paljon pienempi kuin 43-tuumaisessa ja sitä isommissa malleissa. Laatikossa on vain kaksi HDMI 2.0b-liitäntää, ja melko lyhyt (2,5 m) johto on paksumpi kuin muissa malleissa. Se johtuu siitä, että virtalähde on sijoitettu tässä mallissa tv:n sisälle eikä laatikkoon. Antenniliitäntä ja kortinlukija on myös siirretty itse televisioon. Olisi ollut ehkä tyylikkäämpää jättää koko laatikko pois, kun sen hyöty on näin vähäinen.

Muutoin käyttö on odotusten mukaista: QE32LS03T käyttää samaa Tizen-käyttöjärjestlmää kuin muutkin mallit. Valikot toimivat nopeasti ja intuitiivisesti ja toimivat erinomaisesti litteän ja ergonomisen kaukosäätimen kanssa. Sovellusvalikoima on runsas, ja esimerkiksi Apple TV, Rakuten, Netflix, HBO ja Disney+ löytyvät helposti.

Samsung The Frame smart features scaled 1
The Framen käyttöliittymä on erinomainen, ja kaukosäädinkin hyvä ja tuttu Samsungin muista malleista. Kuva: Audun Hage
P2011282 scaled 1
Valitse taide itse: Samsungin Art Galleryyn voi tehdä tilauksen kuuluisista maalauksista. Myös omia kuvia voi ladata näytettäväksi silloin, kun televisio on pois päältä. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

Me LB Ääni & Kuvan toimituksessa olemme sitä mieltä, että mitä isompi tv, sen parempi. Yleensä iso kuva tuo elokuvien, sarjojen ja urheilun katseluun eläväisemmän tunnun. Meistä ei ole mitään syytä tyytyä 32-tuumaiseen televisioon, jos suurempi vain suinkin mahtuu! Ymmärrämme kyllä senkin, että joskus tilan puute ja estetiikka sanelevat valinnan.

32-tuumainen versio eroaa muista Frameista monellakin tapaa. Ensinnäkin näytö resoluutio on Full HD (1920 x 1080 pikseliä), kun isommissa malleissa on Ultra HD (3840 x 2160). Siinä ei myöskään ole kontrastia tuovaa Dual LED -paneelia, jollainen vanhemmista malleista löytyy. Virkistystaajuus on 60 Hz, mikä voi olla pettymys pelaamista harrastaville.

Olosuhteet huomioiden 32-tuumainen The Frame tarjoaa erinomaista kuvaa. Se on kirkas jopa päivänvalossa, värit ovat vivahteikkaat, täyteläiset ja kauniit Samsungin QLED-värifiltterin kvanttipisteiden ansiosta.

Kontrastikaan ei ole pöllömpi: vaikka kyseessä onkin perinteinen LCD-ruutu reunavalaistuksella, on musta syvää ja valoefektit erottuvat hyvin tummaa taustaa vasten. Samsungin näyttö on myös HDR-yhteensopiva, ja sen kuva onkin miellyttävän eläväinen uusia ja uudehkoja sarjoja ja elokuvia katsoessa.

Samsung The Frame 32 Bridgerton scaled 1
Pienen 32-tuumaisen kuvanlaatu on miellyttävä. Tässä Netflixin Bridgerton-sarja. Kuva: Audun Hage

Pientä hyvää?

Joillain alueilla 32-tuumainen on itse asiassa parempi kuin isommat versiot. Etenkin paneelin yhtenäisyydessä: valo jakautuu erittäin tasaisesti ilman häiritseviä varjoja (dirty screen effect), joita esiintyy näkyvämmin isommilla ruuduilla. Etulasi on kuitenkin melko kiiltävä, eli televisio kannattaa sijoittaa järkevästi ikkunoihin ja muihin valonlähteisiin nähden.

4K-resoluution puuttuminen ei ole suuri haitta. Jos ei istu kovin lähellä televisiota, ei eroa juuri huomaa. Pikselitiheys tässä mallissa on noin 68 ppi, mikä vastaa 65-tuumaista 4K-näyttöä ja on enemmän kuin tarpeeksi tavallisten 1-2 metrin katseluetäisyyksien ollessa kyseessä.

Jotkut ehkä pohtivat, sopisiko The Framen 32-tuumainen PC-näytöksi. Se suoriutuu siitäkin HDMI-sisääntulon ja langattoman siirron (Samsungs Remote Access) avulla. Jos harkitsee päivittävänsä konettaan uuteen tai pelaavansa, suosittelemme kyllä mallia, jonka virkistystaajuus on isompi. Tai Samsungin Smart Monitoria, joka on PC-näyttö sisäänrakennetulla tv-vastaanottimella.

Äänenlaatu

Äänen suhteen ei pikku-Framella ole juuri kehuttavaa. Äänikuva on melko suuri ja täyttää huoneen mukavasti, mutta se on jotenkin hajanainen. Puhe tuntuu tulevan kaikkialta ruudulla näkyvän puhujan sijaan. Pieni soundbar, kuten Sonos Beam tai Samsungin S-sarjan yhteensopiva malli, on oikea ratkaisu tälle televisiolle.

Johtopäätökset

The Frame -malliston 32-tuumainen on kätevä televisio työhuoneeseen, makuuhuoneeseen tai keittiöön, tai mihin vain, minne tavallinen iso tv ei mahdu. Siinä tarkoituksessa malli toimii todella hyvin. Litteä ja tyylikäs televisio kiinnittyy seinälle näppärästi ja on saatavilla erivärisillä kehyksillä, joten se sujahtaa helposti osaksi minimalistista ja tyylikästä sisustusta. Pieni liitäntälaatikko on aika turha tässä mallissa, sen olisi voinut jättää poiskin.

Kuvanlaatu on erinomainen ja käyttäjäystävällisyys yhtä mainio kuin muissakin Frame-malleissa. Jos tila antaa myöten, suosittelemme mieluummin 43- tai 50-tuumaista The Framea, mutta jos isompi ei vain mahdu, on 32-tuumainen versio vallan loistava vaihtoehto!

Karakter
Samsung The Frame 32″ (QE32LS03T)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

32-tuumainen The Frame on kuvanlaadultaan ja älyominaisuuksiltaan hyvä paketti. Kompakti ja kaunis tv! Vai Full HD -resoluutio. Melko hintava näin pieneksi. Minijohtolaatikko vaikuttaa vähän tarpeettomalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Ääni & Kuva
Scroll to Top