Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG OLED48CX vs Sony KD-48A9

Komeaa kuvaa kompaktissa koossa

LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!

Julkaistu 05.11.2020 - 14:15
LG OLED48CX vs Sony KD-48A9
Audun Hage

Tämän testin tuotteet

Terävät ja kontrastiltaan vahvat OLED-televisiot ovat pitkään olleet markkinoilla – mutta vain 55-tuumaisina ja sitä isompina. Käytännössä kaikki OLED-paneelit ovat eteläkorealaisen LG:n valmistamia, ja heillä on ollut käytössään leikkauskaavat 55-, 65- ja 77-tuumaisille. Nyt LG:n tehtaalla uudistettiin tuotantolinjoja, ja sen ansiosta tarjolla on vihdoin laajempi valikoima kokoja – myös kompakti 48-tuumainen!

Tämä on hyvä uutinen kaikille, jotka ovat kaivanneet pienempää OLED-televisiota esimerkiksi tilan ahtauden tai esteettisten syiden takia. Halusipa sitten hyvän tv:n toimistolle, makuuhuoneeseen tai pelihuoneeseen, pääsee nyt nauttimaan OLEDin eduista kivan kätevässä koossa.

LG OLED48CX gaming side
Uusi OLED-versio on 107 cm leveä ja 62 cm korkea, joten se mahtuu hieman ahtaampiinkin tiloihin.

48-tuumainen OLED

Koska sisaryhtiö LG Display vastaa kuvapaneelien valmistuksesta, ei liene ihme, että ensimmäisinä pienten OLEDien apajille ryntää LG Electronics. 2020-malli OLED48CX on ensimmäinen LG:n 48-tuumainen, ja seuraavana listalla on niin ikään LG:n 48-paneelia hyödyntävä Sony KD-48A9. Japanilaisvalmistaja on toki tuttuun tapaan tuonut kuvankäsittelyyn ja ääneen oman lisämausteensa. Odotamme näkevämme hiljalleen myös muiden valmistajien versioita 48-tuumaisesta OLEDista, mutta juuri nyt keskittykäämme näiden kahden vertailuun!

Mainos

Tämän testin tuotteet

Sony KD-48A9

Pieni ja pippurinen OLED

Sonyn pienin OLED-televisio tekee vaikutuksen terävällä kuvallaan ja sisäänrakennettujen kaiuttimien selkeällä äänellä. Onko tässä täydellinen kakkostelkkari makuuhuoneeseen?

Sony KD-48A9 tarjoaa kaunista kuvaa ja ääntä sekä miellyttävän kontrastin, syvän mustan ja pehmeästi toistuvat liikkeet. Sisäänrakennetuista (ja näkymättömistä) kaiuttimista lähtee vahva ja selkeä ääni.
Ruutu on hieman paksumpi kuin useimmat OLEDit. KD-48A9:ssä ei ole peliharrastajien pettymykseksi kaikkia HDMI 2.1 -ominaisuuksia.
Lue koko testi

LG OLED48CX

Kompakti kontrastitykki

LG:n uusi televisio todistaa, että pienikin OLED-malli voi tarjota isoja elämyksiä!

Loistava kontrasti, erinomainen musta ja erittäin hyvät liitännät tekevät LG:n pikku-OLEDista varman valinnan.
OLEDin kirkkaus jää yhä jälkeen parhaista LCD-malleista. 48-tuumaisen hintaero 55-tuumaiseen ei ole järin iso.
Lue koko testi

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top