: Sony HT-NT5

Hyvä kompromissi

Sonyn soundbar on tarkoitettu asennettavaksi tasolle ja kattoon suunnaten, mutta se toimii hyvin myös television eteen sijoitettuna.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Onnistunein litteä soundbar, jonka olemme testanneet. Soundi on luonnollinen ja avoin. Käyttäjäystävällinen.
Näyttö jää näkymättömiin asennustavan vuoksi.
HDMI: 3 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen, USB

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm minijakki

Verkko: Wifi, ethernet

Langaton käyttö: Google Cast, Bluetooth

Subwoofer: Langaton

Mitat: 108 x 5,8 x 12,7 cm

Väri: Musta

Hinta: 850 €

Verkkosivusto: sony.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sonyn soundbar on tarkoitettu sijoitettavaksi tasolle niin, että etuosa osoittaa ylöspäin. Samaan ideaan olemme törmänneet ennenkin, ja ratkaisu on toiminut vaihtelevalla menestyksellä. Sony HT-NT5:n kaiutinelementit on asennettu osoittamaan eteenpäin, joten ääni ei katoa ilmaan vaan suuntautuu paremmin sohvaa kohden. Näyttö osoittaa silloin kuitenkin ylöspäin, jota sitä ei näe sohvalta. Yhtä hyvin voi siis käyttää menua televisioruudulta.

Seinäkiinnitystä varten mukana tulee kaksi kiinnikettä, jotka asettavat soundbarin hieman alaviistoon, jolloin kaiutinelementit suuntautuvat ihanteellisesti sohvalla istuvaan kuuntelijaan nähden.

Kolme HDMI-sisääntuloa tukevat 4K-videota HDCP 2.2-kopiosuojalla, ja musiikin suoratoistoon käytössä on Google Cast. Hyväksi havaittu systeemi antaa käyttäjälle mahdollisuuden liittää useita Google Castia tukevia laitteita monihuonejärjestelmäksi, merkistä riippumatta.

Äänenlaatu

Hifipenkissä Sonyn kaiutin toistaa yllättävän tasapainoisesti ääntä sohvaa kohden, toisin kuin muut vastaavasti muotoillut litteät soundbarit, joita olemme kokeilleet. Tämä on eteenpäin suunnattujen kaiutinelementtien ansiota. Sony käyttää superdiskantteja luodakseen pehmeämmän soundin, ja ylärekisteri soljuukin varsin miellyttävästi.

Elokuvissa puhe kuuluu selvästi ja vielä selkeämpää artikulointia matalilla volyymeilla saa ”Voice Up” -toiminnolla. Ääni ei ole aivan yhtä miellyttävä kuin ilman toimintoa, mutta myöhään tv:tä katsoessa se voi olla paikallaan, kun ei halua häiritä nukkuvia perheenjäseniä.

Elokuva-asetuksella saa jonkin verran surround-efektiä, joka valitettavasti syö puhetta keskikanavasta muuttaen sen hieman niukemmaksi. Haitta ei ole kuitenkaan niin suuri, että sen takia kannattaisi jättää hyödyntämättä surroundin luoma laajempi äänimaisema. Subwoofer on hyvä ja kokonaisuus toimii erittäin hyvin elokuvien katseluun.

Myös stereomusiikki kuulostaa hyvältä. Dynamiikkaa ei ole ihan muille jakaa, mutta soundi on melko kirkas ja avoin. Keskialueilla Sony soi ohuemmin kuin Sonos, Bluesound ja Heos eikä ole yhtä tasapainoinen kuin Samsung, mutta ei jää kauaksi siitä. Kaiken kaikkiaan tämä on erinomainen järjestelmä etenkin jos haluaa soundbarin, jota voi pitää tasolla sen kuitenkaan peittämättä televisioruutua.

mainos

Johtopäätökset

Sonyn soundbar on litteä ja tyylikäs, ja se toimii hyvin elokuvien ja television katseluun, kiitos luonnollisen ja avoimen äänimaiseman. Se kuulostaa näin litteäksi laitteelta myös yllättävän hyvältä musiikin kanssa. Suoratoisto Google Castista toimii hyvin ja on helppoa. Laitteen sijoittelun haittapuoli on se, että näyttö jää näkymättömiin, kun istuu sohvalla. Televisioon saa kuitenkin näkyviin valikon, joten kyseessä ei ole mikään varsinainen ongelma.

mainos
Kuva: Sony

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös