Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: JBL Charge 3

Vahva ja kestävä

Viime vuoden sensaatio soittaa musiikkia entistä kovempaa ja on nyt paremmin suojattu.

Julkaistu 13.04.2017 - 11:42
JBL Charge 3
Jonas Ekelund

Viime vuoden malli Charge 2+ oli iloinen yllätys miellyttävällä soundillaan, hyvällä akunkestollaan ja vedenkestävyydellään. Charge 3 vie kaiuttimen uusiin ulottovuuksiin: se kestää upotusta metrin syvyyteen ja soittoaikaa on jatkettu paremmalla akulla vielä pari tuntia. Nämä ominaisuudet ovat tosin tuoneet Charge 3 -kaiuttimelle lisää kokoa ja painoa. USB-portin ansiosta kaiuttimella voi ladata kännykkää ja paremman akun ansiosta myös tablettia. Värivaihtoehtoja on viisi.

Kumiset napit ovat tukevat ja kaiutin tuntuu helppokäyttöiseltä. NFC-tuki kuitenkin puuttuu. Kaiuttimeen voi kuitenkin yhdistää lukuisia langattomia musiikkilähteitä ja valita niiden väliltä napinpainalluksella. JBL Connect -toiminnon avulla Charge 3:n voi liittää muihin JBL:n kaiuttimiin, kuten Xtreme-, Flip 3- ja Pulse 2 -malleihin. Ne voivat soittaa samaa musiikkia tai toimia stereoparina. Applikaatiosta voi nimetä laitteet mieleisekseen ja tehdä laiteohjelmistopäivityksen.

Äänenlaadullisesti Charge 3 jaksaa soittaa edeltäjäänsä verrattuna kovemmalla volyymillä, minkä ansiosta basso on voimakas ja kaiutin voi täyttää huoneen korviahuumaavalla musiikilla. Tasapaino ja äänenlaatu ovat hallinnassa, eli kumpikaan ei jyrää toista. Elektroninen musiikki ja hittikappaleet soivat maukkaasti, mutta akustinen musiikki toimii vieläkin paremmin. Yksi valituksen aihekin löytyy: soundi voisi olla avoimempikin.

Mainos

Johtopäätökset

Viime vuoden malliin verrattuna Charge 3:een on tehty hyviä parannuksia. Vedenkestävyyttä on parannettu, samoin akunkestoa. Charge 3 jaksaa ladata tarpeen tullen sekä kännykän että tabletin. Uutta on sekin, että kaiuttimeen saa yhdistettyä muita JBL:n kaiuttimia, jolloin saadaan aikaiseksi vielä isompi ja muhkeampi äänimaailman. Äänenlaatu on yhtä hyvä kuin edeltäjällään, mutta voimaa ja bassoa kaiutin tuuttaa enemmän. Soundi on kuitenkin tarpeeksi vivahteikas monenlaisen musiikin nautinnolliseen kuunteluun.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä äänenlaatu ja -voimakkuus. Rouhea basso. Testin paras vedenkestävyys. Vaikuttava akunkesto. Voidaan yhdistää muihin JBL:n kaiuttimiin. NFC puuttuu. Soundi voi kuulostaa hieman tukkoiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top