Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Marshall Woburn

Iso ja tuhma

Woburn on täydellinen kaiutin wannabe-rokkikitarastaralle.

Julkaistu 13.04.2017 - 13:53
Marshall Woburn
Jonas Ekelund

Woburn on Marshallin suurin kaiutinmalli, joka muistuttaa entistäkin enemmän valmiatjan klassisia vahvistimia. Se on itse asiassa niin suuri, että ennen ostopäätöstä kannattaa miettiä, mihin se mahtuu. Suorituskyky ja materiaalit ovat tuttuun tapaan erityisen laadukkaat, sivut ovat nahkaa ja kaiutinverkko tiiviiksi kudottu – aivan kuin kuuluukin. Langattoman yhteyden vaihtoehtona löytyy takapuolelta sisääntulot optiselle kaapelille ja RCA:lle, ja päällä on aux-sisääntulo, johon saa napsautettua kitarapiuhasta inspiroituneen kaiutinjohdon.

Laitteen päällipuoli on saanut totuttua enemmän huomiota muutenkin. Laadukkaat säätimet ovat messinkiä, ja nupit volyymille ja äänenvärille ovat jykevät. Virtavipu päästää vakuuttavan metallisen kopsahduksen, kun sen napsauttaa päälle. Harmillisesti volyymiä ei saa 11:tä korkeammalle tasolle. Soitinta ei saa yhdistettyä wifin avulla, mikä olisi parantanut äänenlaatua. Kaiuttimella ei myöskään ole omaa sovellusta, joka tarjoaisi asetusvaihtoehtoja ja muita ominaisuuksia. Se tuntuu hassulta, kun muistaa että Marshallilla on jopa oma kännykkämalli, London.

Äänen kannalta olisi järkevämpää vain luetella, mitä Woburn ei ole. Se ei ole istun-kiikustuolissa-ja-kuuntelen-viulukonserttoja-kaiutin. Siihen sen soundi liian epätasapainoinen, mikä saa akustisen musiikin kuulostamaan ahtaalta. Tässä tärkeintä on kunnollinen bassontoisto. Suuren kaappinsa ja vaikuttavan bassoporttinsa ansiosta alataajuudet soivat jyhkeästi. Kaiutin myös soittaa kovaa, ilman että ääni muuttuu kireäksi. Täydellinen kaiutin bileisiin, joissa soitetaan Metallicaa ja AC/DC:tä, siis.

Mainos

Johtopäätökset

Tämän kaiuttimen soidessa ei sovi tarjoilla viiniä ja pikkusuolaista vanhempien läsnä ollessa. Ehei, tätä tulee kuunnella viskinhuuruisessa ympäristössä, mielellään kevytkenkäisten naisten seurassa. Nahkaan puetun, talonkokoisen Woburnin muhkeat bassosoundit ja korkealle yltävä soitto saattavat järkyttää naapureita. Klassisen musiikin kanssa soundi ei ole niin hyvä, mutta siihen se ei pyrikään. Tämä kaiutin ei hienostele, vaan on täyttä rock’n’rollia. Hyvin tehty ja laadukas kaiutin tekee juuri sen, mitä lupaa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvin tehty kaiutin, jossa kiinnitetty kiitettävästi huomiota yksityiskohtiin. Hyvät tehot äänessä ja täyteläinen basso. Lifestyle-kaiutin rokkareille. Ääni ei tarpeeksi hienostunut vivahteikkaammalle musiikille. Sopii enemmän bilekäyttöön kuin jatkuvaan kuunteluun. Ei juurikaan hienouksia ja langattomia ominaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top