Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

XTZ tar steget till High End

Vi brukar ge XTZ beröm för deras billiga men välljudande högtalare. Nu är vi nyfikna på hur det låter när de går hela vägen och lanserar en High End-högtalare. Av bilderna att döma ser det onekligen maffigt ut.

/ 03.11.2009 - 22:39
XTZ tar steget till High End

XTZ DivineDet nya flaggskeppet heter Divine 100.49 och är en stor 3-vägshögtalare som sträcker sig 122 cm över havet och väger hela 60 kilo.
XTZ hävdar att de vill visa att det går att bygga en state-of-the-art högtalare med exklusiva element och komponenter utan att det behöver kosta en förmögenhet. Fast 40 000 kronor är ju inte direkt småpengar heller.
Divine bygger på Thiel & Partners (Accuton) mellanregister C173-T6-90, som kompletteras av en keramisk diskant från tyska Visaton och dubbla 10-tumsbasar med lång slaglängd från SEAS.
Kabinettet har välvda sidor för att minimera stående vågor på insidan. En sådan form ger dessutom en mer stabil konstruktion än med vanliga raka sidor. Och att det ser läckert ut skadar ju inte heller.
Divine är helt förberedd aktiv drift och har dubbla terminaler för att kunna koppla förbi det passiva filtret. Detta innebär att exempelvis baselementen kan köras separat med DSP-slutsteg.
XTZ Divine förväntas dyka upp under första kvartalet nästa år och kommer att finnas i valnötsfaner och svart pianolack.
www.xtz.se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top