Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Kaiuttimia joka makuun

Pitipä sitten elokuvista tai musiikista, sohvalla makoilusta tai piknikeistä, tarvitaan viihtymiseen ainakin kunnollinen kaiutin.

/ 23.11.2017 - 08:51
Kaiuttimia joka makuun

Perinteisesti kaiuttimet ovat suurin kategoriamme – ja myös eniten palkitsemamme. Tänä vuonna jaoimme kaiutinkultaa seitsemälle erilaiselle laitteelle. Lisäksi palkitsimme Vuoden ääni-innovaation, joka sekin on – yllätys, yllätys – kaiutin! Ei ihme, että kaiuttimet niittävät niin paljon huomiota. Valikoima on eri laitetyyppien laajimpia, ja hintakin vaihtelee muutamasta kympistä kymppitonneihin.

Kaikkein kalleimpien ja hienoimpien kaiutinten testaaminen on suurin haaste. Super-eksklusiivinen highend-luokka on varattu vain perehtyneimmille musiikinkuuntelijoille. Tällaisten kaiutinten ääni on taivaallinen. Ja hinta joskus astronominen.

Mutta edullisempia kaiuttimia ei suinkaan kannata väheksyä. Kerta toisensa jälkeen yllätymme iloisesti siitä, miten pienetkin laitteet pystyvät rikkomaan rajoja äänenlaadullaan.

 

Vuoden paras langaton kaiutin: KEF LS50 Wireless

Arvio: 5

Hinta: 2 000 €

Verkkosivusto: highendstudio.fi

930x465 KEF LS50 Wireless FI

Modernit stereot

KEF teki sen taas: langaton LS50 Wireless on parhaita testaamiamme kaiuttimia. Ei kannata erehtyä luulemaan, että kyseessä on vain KEF LS50 -mallin langaton versio – tämä pari toimii modernin kodin stereoina mennen tullen. Soundi on ihmeellisen suuri ja voimakas, ja kaiuttimet maalaavat lämpimän ja täyteläisen äänikuvan, jossa on syvyyttä enemmän kuin näin pienistä kaiuttimista olemme tottuneet kuulemaan. KEF-kaiutinten etuja ovat myös äärimmäisen tasapainoinen rakenne sekä mietityt ratkaisut, josta päästävät äänen oikeuksiinsa.

 

Vuoden paras soundbar: Samsung HW-K960

Arvio: 6

Hinta: 1 500 €

Verkkosivusto: samsung.fi

930x465 Samsung HW K960 FI

Elokuvaelämys kuntoon soundbarilla

Samsungin soundbarilla saa elokuvateatterimaisen suuren ja kuulijaa ympäröivän äänimaiseman, joka kimpoaa katonkin kautta, sillä kaiuttimessa on Dolby Atmos! Muut soundbarit vain yrittävät simuloida takakanavia, mutta Samsungilla on oikeat takakaiuttimet – vieläpä langattomat! Surround-elokuvat – etenkin Atmos-raidoilla äänitetyt – vakuuttavat avoimella ja kirkkaalla soundillaan. Elokuvien äänimaisemat toistuvat suurempina ja avoimempina kuin millään muulla tänä vuonna testaamallamme soundbarilla.

Lue koko testi: Samsung HW-K960

Vuoden paras jalustakaiutin: Dynaudio Emit M10

Arvio: 6

Hinta: 600 €

Verkkosivusto: dynaudio.com

930x465 Dynaudio EMIT M10 FI 2

Aika velho

Dynaudion kohdalla osaamme yleensä odottaa, itä tuleman pitää, mutta Emit 10 ylitti odotuksemme täysin. Kompakti malli on piirun verran muita saman hintaluokan kaiuttimia parempi. Se toistaa kaikki musiikkityylit tyylikkäästi eikä mikään äänenlaadussa vihjaa kaiutinten edullisesta hinnasta, Muista liittää kunnon vahvistin kaiutinpariin, sen Emit 10 todella ansaitsee!

Lue koko testi: Dynaudio Emit M10

 

Vuoden paras keskihintainen kaiutin: Audiovector QR3

Arvio 5

Hinta: 1 800 €

Verkkosivusto: hifimesta.fi

930x465 Audiovector QR3 FI

Musikaalista kauneutta

Audiovector QR3 on hintaluokkansa ilmavampia ja erottelevimpia kaiuttimia. Vivahteet soljuvat kauniisti, eikä soundi ole tippaakaan kova tai terävä. Laulu kuulostaa niin luonnolliselta ja aidolta, että se on melkein pelottavaa. Akustinen musiikki soi aidosti ja läheisen tuntuisesti, ja seinän lähelle sijoitettuna basso kaikuu riittävän tiukasti luodakseen musiikille hyvän pohjan. Mitään valittamista ei löydy, vaikka tämän hintaisten kaiutinten odottaisi toisaalta painavan vähän enemmän – mutta säästyypä selkä!

Lue koko testi: Audiovector QR3

 

Vuoden paras highend-jalustakaiutin: Dynaudio Contour 20

Arvio: 6

Hinta: 4 700 €

Verkkosivusto: dynaudio.com

930x465 Dynaudio Contour 60 FI 1

Tähdet oikeissa asennoissa

Jos etsii hyviä kaiuttimia, jotka eivät hallitse olohuoneen sisustusta vaan solahtavat tyylikkäästi huoneeseen, on Dynaudio Contour 20 täydellinen vaihtoehto. Ne ovat portti oikeaan highendiin aiheuttamatta kuitenkaan kohtausta koollaan tai hinnallaan. Contour 20 vetoaa yhtä lailla aivoihin kuin sydämeen, ja se tarjoilee musiikin hopealautaselta. Ei siis ole liioittelua sanoa, että tässä on alle 7 500 euron hintaisten jalustakaiuttimien referenssimalli. Kuuntele vaikka itse.

Lue koko testi: Dynaudio Contour 20

 

Vuoden paras huippuluokan kaiutin: Q Acoustics Concept 500

Arvio: 6

Hinta: 5 000 €

Verkkosivusto: kruunuradio.fi

930x465 Q Acoustics Concept 500 FI

Isommassa painoluokassa

Q Acoustics panostaa nyt kunnolla päästäkseen luksusluokkaan, jossa myytyjen yksiköiden määrä on vähäinen ja kehitystyöhön uppoavat kulut korkeat. Huolellinen valmistautuminen näkyy Concept 500 -kaiuttimessa, joka on onnistunut avaus eksklusiivisten laitteiden tasolle sekä osoitus siitä, että hyvä idea kantaa pitkälle.

Concept 500 on lähes resonoimaton, mikä tekee musiikintoistosta miellyttävää ja rehellistä. Siihen on mahdollista yhdistää elektroniikkaa, joka on vielä kaiutinpariakin kalliimpaa.

 

Vuoden paras highend-kaiutin: Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition

Arvio: 6

Hinta: 12 000 €

Verkkosivusto: hifimesta.fi

930x465 Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition FI

Klassikko sai täydennyksen

Tässä on Audiovectorin äärimmäinen versio ikonisesta SR3-lattiakaiuttimestaan, joka on kevyt ja soinniltaan avoin, vivahteikas ja musikaalinen. Se paranee jokaisella päivityskerralla, ja huippupisteenä on Arreté Raw Surface Limited Edition. Se on upean erotteleva, kolmiulotteinen ja dynaaminen kaiutin, josta kaikki musiikki soi taianomaisesti. Kaiutinpari toimii hyvin keskinkertaisen elektroniikan kanssa, mutta ansaitsee ehdottomasti parasta. Hintalappu on iso, mutta joka sentille tulee vastinetta täydellisen nautinnon muodossa.

 

Vuoden ääni-innovaatio: BeoSound Shape

Arvio: 6

Hinta: Alkaen 4 000 €

Verkkosivusto: bang-olufsen.com

930x465 BeoSound Shape FI

Akustiset rakennuspalikat

BeoSound Shape on kunnianhimoinen ja poikkeuksellinen kaiutinjärjestelmä, joka rikkoo perinteisen stereokaiutinparin mallin. Järjestelmän voi muokata mitä erilaisimpiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin sopivaksi, mikä tarjoaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Järjestelmä koostuu kolmesta moduulista: kaiuttimista, vahvistinmoduuleista ja akustoivista paneeleista. Moduuleita voi yhdistellä mielensä mukaan, ja verkkotyökalun avulla kokonaisuuden voi suunnitella juuri omaan tilaan sopivaksi. Se on aidosti uusi innovaatio – ja sen vuoksi itsestään selvä valinta vuoden ääni-innovaatioksi.

John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top