Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Världspremiär från Panasonic

Här är världens första mikro-HD-kamera som filmar video med Olympus och Panasonics Micro Four Thirds-format. AG-AF100 spelar naturligtvis in i Full-HD-kvalitet (1080p) och är avsedd för proffs.

/ 12.04.2010 - 11:22
Världspremiär från Panasonic

panasonicaf100
Även om AF100 är en proffskamera lär priset bli någorlunda överkomligt för amatörer inte har råd att skaffa stora proffskameror. Eftersom Panasonic-kameran bygger på Micro Four Thirds-formatet har den en större bildsensor än vanliga videokameror, vilket innebär att man kan förvänta sig mycket hög videokvalitet.

Optiken kan bytas ut så att man kan använda den brännvidd som passar för tillfället – på bilden syns Panasonics 14–140 mm-zoom i mFT-format, som ger 28–280 mm på AF100.

Yrkesfotografer uppskattar nog att kameran har HD-SDI-anslutning för överföring av okomprimerad video, samt XLR-kontakter för balanserad överföring av stereoljudet. Som också kan vara Dolby Digital-ljud.

Video lagras i full HD-upplösning (1920 x 1080) i AVCHD-format, vilket komprimerar förhållandevis lite och använder en datahastighet på 24 Mbit/s, samt hela 60 bildramar i sekunder vid inspelning.

Två kortplatser för SDXC-minneskort ger upp till 128 GB i lagringskapacitet, vilket räcker till många timmar i Full-HD.

Exakt när AF100 kommer och hur mycket den ska kosta har inte Panasonic berättat, men de säger att den lanseras senare i år.

www.panasonic.se
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top