Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Världens snabbaste Ixus

240 bilder i sekunden innebär att nya Ixus 300 HS är Canons snabbaste kompaktkamera. Så hög hastighet betyder att man kan se sömlösa rörelser i slow-motion.

/ 11.05.2010 - 08:10
Världens snabbaste Ixus


HS står för High Speed, och är det något Ixus 300HS verkligen är så är det het på avtryckaren. I ett särskilt höghastighetsläge kan man fyra av en supersnabb serie bilder med 240 bilder per sekund och sedan spela upp bildserien långsamt, utan att bilden flimrar eller hackar.

Upplösningen reduceras visserligen från bildsensorns 10 megapixlar till 2,5, men det är ändå mer än vad de flesta har hemma på flatskärmen, så filmsnuttarna är superskarpa på TV:n när man överför dem direkt via HDMI-utgången. 

Man kan också ta vanliga bildserier med 3,7 bilder i sekunden, vilket är tillräckligt snabbt för att frysa rörelser och actionmotiv och det går att fyra av bilder tills minnekortet är fullt.

Ixus 300 HS har en 3-tums skärm i bredformat som är anpassad efter HD-video med 720-upplösning, med stereoljud och optisk zoom när man filmar.

Kameran är en av ytterst få kompaktmodeller som har så hög optisk ljusstyrka som f2,0, vilket gör det möjligt att få väldigt kort skärpedjup, vilket passar bra till porträtt eftersom det är lättare att få bakgrunden oskarp.

3,8x zoom – från 28 mm vidvinkel – innebär att Ixus 300 HS har en räckvidd som klarar det mesta, och fotografer lär också uppskatta att kunna välja bländare och slutartid själv. Det finns naturligtvis helautomatik med automatiskt val av motivprogram också, så att man bara behöver sikta och trycka på en enda knapp för att ta bra bilder.

Ixus 300 HS finns i vitt, greppvänligt mattsvart och silvergrått utförande. Den släpps i början av juni och kostar 4 100 kronor.

www.canon.se

Från Canons pressmeddelande:

• IXUS med höga prestanda i ett elegant kamerahus i rostfritt stål
• CMOS-sensor med hög känslighet med upplösning på 10,0 megapixels
• Ljusstarkt Canon-objektiv på 28 mm med f/2,0, 3,8x zoom och optisk bildstabilisator
• HS-system med DIGIC 4 för snabb fotografering och obetydligt brus i svag belysning
• Slow-motion-filmer med 240 bilder/sek. bildserier med hög hastighet med 8,4 bilder/sek.
• 3,0-tums PureColor II G-LCD-bredbildsskärm med bättre styrka och synlighet
• Smart automatiskt läge med smart blixtexponering som ger bra bilder oavsett förhållanden
• HD-filmer (720p) med optisk zoom, stereoljud, samt HDMI-anslutning
• Kreativa bilder med lägena P, Av och Tv, svagt ljus, fisheyeeffekt och miniatyreffekt
• Smart slutare med timer som du kan utlösa med ett leende eller genom att blinka med ena ögat, samt FaceSelf-Timer
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top