Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Uusia tunnelmavaloja Philips Hue -mallistoon

Philips Huen kesäuutuudet tuovat auringonnousun makuuhuoneeseen ja valoisat kesäyöt terassille.

forfatter
Julkaistu 22.06.2022 - 10:10

Signify, eli Philips Huen taustalla toimiva yritys on esitellyt uusia malleja tunnettuun älyvalosarjaan. Hue-mallistoon kuuluu jo lukuisia polttimoita ja lednauhoja, joten tällä kertaa uutuudet keskittyivät integroituihin valaisimiin, jotka tuovat tunnelmaa kodin eri tiloihin.

Kiinnostavin uutuus on Philips Hue Perifo Track Lighting, joka on moderni ja älykäs kiskovalaisinjärjestelmä. Järjestelmään kuuluu kattoon tai seinään kiinnitettäviä kiskoja, jotka voivat olla jopa 15 metriä pitkiä. Kun kisko on paikoillaan, siihen voi kytkeä spottivaloja, riippuvalaisimia tai loisteputkia haluamaansa järjestykseen.

Philips Hue Perifo track lighting lifestyle 1
Kiskospotit ovat jälleen täällä, mutta entistä älykkäämpinä. Kuva: Signify

Vieläkin ketterämpi uutuus on Philips Hue Go Portable, joka nimensä mukaisesti on kannettava valaisin. Akkukäyttöisen pöytävalaisimen voi ottaa mukaan puutarhaan tai terassille. Harmillisesti Go Portable ei tue langatonta Qi-latausta, vaan se ladataan mukana tulevalla laturilla. Hyvä uutinen sen sijaan on, että kirkkaimmallakin asetuksella akun pitäisi kestää koko illan.

Philips Hue Go portable table lamp lifestyle
Philips Hue Go on akkukäyttöinen pöytävalaisin, joka kulkee mukana vaikka terassille. Kuva: Signify

Tunnelmallisen illan jälkeen onkin mukava herätä lempeästi auringonnousuun. Philips Huen sovellus on saanut päivityksen myötä auringonnousua jäljittelevän valaistuksen, joka toimii millä tahansa Signe Gradient -lampulla. Signe Gradient -sarja täydentyi samalla pöytä- ja jalkavalaisimella, jolla on tammea jäljittelevä jalka (näkyy artikkelin pääkuvassa).

Kylpyhuoneeseen on tarjolla uusi uppovalaisin nimeltään Xamento sekä kattoplafondi Xamento M. Molemmat ovat saatavilla sekä mustana ja valkoisena ja tietysti kosteussuojattuna.

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä uutuutena on Hue Tap Dial Switch eli Hue-valojen ohjaukseen sopiva kaukosäädin. Kytkinlevyssä on neljä painiketta ja himmentimet, joten painalluksella voi sytyttää valot vaikkapa olohuoneen toiseen kulmaukseen ja sitten säätää valon kirkkautta portaattomasti.

Philips Hue Tap dial switch lifestyle 2

Philips Hue Tap Dial Switch on kauko-ohjain kodin Hue-valoille. Kuva: SignifyTap Dial Switchin voi asentaa seinälle tai pitää vaikka pöydällä – tai kiinnittää jääkaapin oveen, sillä se on magneettinen.

Hinnat ja saatavuus

  • Philips Hue Go portable table lamp (saatavilla kesän 2022 lopussa) 149,99 €
  • Philips Hue Signe -pöytävalaisin, tammi 239,99 €
  • Philips Hue Signe -jalkavalaisin, tammi 349,99 €
  • Philips Hue Xamento uppoasennettava spottivalaisin 79,99 € /kpl tai 219,99 €/3 kpl
  • Philips Hue Xamento M kattovalaisin 219,99 €
  • Philips Hue Tap dial switch, musta tai valkoinen 49,99 €

Useimmat uutuudet ovat heti saatavilla, mutta Perifo-kiskojärjestelmä ja Hue Go Portable tulevat myyntiin loppukesästä.

 

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Varkaat kiinni 4K-laadulla Arlon luksusvartiointikamerat pitävät kotia silmällä terävällä Ultra HD -resoluutiolla - ja se voi olla yllättävän kätevää.
Philips Hue joulukuuseen Philips Hue Festavia on joulukuuseen suunniteltu älyvalosarja.
Säästöä älykkäällä lämpöpaneelilla Talvi tulee, mutta onneksi omaa sähkönkulututustaan voi hillitä sovelluksella ohjattavan lämmityspaneelin avulla.
Helpompaa arkea älykkäämmällä kodilla Älylaitteiden tarkoitus on helpottaa sellaisten asioiden tekemistä, jotka aiemmin ovat olleet vaikeita, monimutkaisia, tylsiä tai aikaa vieviä.
WiZ-älyvaloihin liiketunnistus Wiz-älyvalaisinten ohjelmistopäivityksen myötä vanhat Wi-Fillä toimivat polttimot saavat liiketunnistimet.
Edullinen älyvalaistusjärjestelmä Philips Huen suurin kilpailija on saman valmistajan edullisempi WiZ.