Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Trådlöst överallt

Marantz presenterade den här läckra Blu-ray-receivern, Davone sina bländande vackra högtalare och XTZ sin elektronik. Och KEF har lackat sina högtalare orange.

/ 08.05.2010 - 10:52
Trådlöst överallt

marantz+sondre
Lilla M-ER803 är den första i en rad nya minianläggningar från Marantz. Den har både Blu-ray, 2.1-kanaler och stöder musik via bluetooth. Och gillar man inte svart utförande så får man vänta på den champagnefärgade versionen.

Minst lika intressant, åtminstone för alla som gillar komplett hemmabio, är nya flerkanalsreceivern SR7005. Den förfogar över 7 x 125 watt, HDMI 1.4 som stöder 3D-film på Blu-ray, nätradio samt inbyggd iPod-styrning. Receivern stöder trådlös överföring och har till och med en skivspelaringång. Och en prislapp på 1 600 euro.
marantzsr7005
SR7500 har Marantz klassiska design och ett litet teckenfönster på fronten som visar signalkälla och volym. Under luckan finns knappar, ljudingångar och USB-port för iPod plus ett större teckenfönster som visar mer information.
marantzsr7005luke
Allt fler lagrar sin musik på datorn och iTunes-användare kan behöva en välljudande lösning som streamar musiken trådlöst. Marantz NA7004 är en trådlös mottagare för alla slags musikfiler och har en 24 bit/192 kHz-omvandlare med hög upplösning, samt en USB-port som gör att man kan spela musik direkt från iPoden med 24-bitars upplösning (24 bit/96 kHz).

Den har dessutom internetradio och både DAB och DAB+, samt stöder ljudfiler från MP3 och AAC till förlustfri FLAC.
marantzna7004
Nej, detta är ingen projektor, det är danska Davones smäckra Ray-högtalare. Med vackert träarbete och ett 8-tums koaxialelement med en 1-tums diskant i mitten.

Högtalarna sträcker sig från 30 till 20 000 Hz, finns i flera utföranden och kostar 4 500 euro.
davoneray
Davone spelade på Ray medan Rithm-modellen bara stod och var snygg bredvid. Den har också ett koaxialelement, fast 7 tum stort, och högtalarnas inre volym ger en räckvidd till 50 Hz. Priset är 3 000 euro.
kefreference
KEF hade lackat en komplett uppsättning Reference-högtalare, subbas och allt, i orange metallic. Bara för att visa att det går. Alla Reference-modellerna kan förses med speciallack mot ett pristillägg av 15 procent. Om inte orange metallic – eller Orange Sorbet, som den kallas – är tillräckligt kaxig så finns det gott om andra färger att välja mellan.

XTZ:s CD-spelare CD100 finns inte i glada färger. Den har däremot en 24-bitars D/A-omvandlare från Analog Devices, med synnerligen hög samplingsfrekvens (384 kHz) vilket lär betyda extremt upplöst ljud. Den har en generöst tilltagen strömförsörjning (50 watt) och säga innehålla komponenter av hög klass.

CD100 har samma mått som XTZ:s förstärkare och finns i svart och silver, eller i kombinationen som syns ovan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top