Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Snart HD-TV i marknätet

SVT får köra sina kanaler i HD. Dessutom tillkommer sju andra HD-kanaler och fyra standardupplösta kanaler. Boxer kör igång i höst.

/ 18.06.2010 - 09:38
Snart HD-TV i marknätet


Regeringen och Radio- och TV-verket har gett tillstånd för HDTV-sändningar i marknätet. Därmed kommer Boxer-kunderna senare i år kunna njuta av högupplöst innehåll på sina HD-ready plattskärmar.
crister%252520fritzson– Nu går hdtv från att vara en nischprodukt till något för alla. Med de kanaler som idag har fått tillstånd kommer marknätet och Boxer få möjlighet erbjuda ett omfattande utbud av hdtv. Programutbudet, i kombination med marknätets fördelar kring enkelhet, täckning och mobilitet gör att det nu finns förutsättningar för att hdtv kommer att lyfta i Sverige på ett par års sikt, säger Crister Fritzson, vd Boxer och koncernchef Teracom.
Sändningarna kommer vara komprimerade med MPEG4 och man använder utsändningstekniken DVB-T2. Det innebär att man kommer behöva en ny mottagare för att kunna se på högupplöst TV. Inför lanseringen kommer det att finnas TV-apparater med inbyggda mottagare, men Boxer kommer även ta fram erbjudanden på boxar och abonnemang
Teracom inleder nu arbetet med att ta fram lämpliga programpaket med den nya kanalerna som är:
TV3 HD
TV4 HD
Kanal 5 HD
Canal + HD Mix
MTVN HD
National Geographic Channel HD
Viasat Sport HD
HD-kanal från SVT
HD-kanal från Sveriges Utbildningsradio
Standardupplösta:
Canal + Series
Cartoon Network
Eurosport 2
Viasat Fotboll
Radio- och TV-verkets pressmeddelande

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top