Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Smartare HDMI och Philippe Starck

Supra har gjort HDMI-kabeln du väntat på, T+A har gjort en monsterförstärkare med rör och Quad har fått Tim De Paravicini att göra en läcker integrerad rörförstärkare.

/ 08.05.2010 - 10:50
Smartare HDMI och Philippe Starck

suprahdmi
Alla som försökt hänga flatskärmen på väggen har snabbt insett att styva HDMI-kablar knappast får plats bakom TV:n. Och inte är det enkelt att göra mjukare kablar eftersom de innehåller så många ledare och mycket isolering. Svenska Supra har däremot hittat på en smart lösning på problemet: en HDMI-kontakt som kan ändras till en böjd kontakt, helt enkelt genom att ta av ytterhöljet och trä på ett nytt, som Jörgen Wahlsberg från jenving Tecnology demonstrerar här.

Kabeln och kontakten har gjorts så kompakta som möjligt och kan träs i 20-millimeters elrör om man vill dölja alltihop i fasta installationer.
anthem
Det här är Anthems nya hemmabioförstärkare, en fullmatad historia som heter MRX 500 och som förväntas nå våra breddgrader i höst. 7 x 100 watt finns till förfogande och ryktena gör gällande att den ska kosta kring 15 000 kronor. En enklare variant för runt 10 000 ska också finnas, och Anthem planerar fler modeller i de högre prisklasserna.

En Blu-ray-spelare hör naturligtvis till och ovanpå förstärkaren står BLX 200, Anthems första BD-spelare – som för övrigt är på väg till oss för test.
parrotstarck
Philippe Starck var inte med på mässan, men väl de här Parrot-högtalarna som han designat. En av dem har en iPod-docka på toppen och stöder till och med trådlös ljudstreaming via bluetooth och Wi-Fi. Högtalaren har också en analog ljudingång så att man kan koppla in en annan ljudkälla med kabel.
quad11classic
Från digital streaming till analog förstärkning. Den här lilla piffiga saken är Quads integrerade 11 Classic, en 2 x 25-watts förstärkare med skivspelaringång för MM och MC och ett pris på 5 500 euro. Den är konstruerad av Tim De Paravicini, som insatta nog känner till ligger bakom E.A.R och som sedan länge har etablerat sig som en av de bästa konstruktörerna i modern tid. Till förstärkaren finns en fjärrkontroll, men den är tillbehör.
 ta m10
Och när vi är på ämnet rör så är detta T+A:s nya M10, en 550-watts monoförstärkare som enligt T+A ska kunna lämna maximalt 1070 watt i 4 ohm! Den kostar 10 000 euro och passar säkert finfint ihop med T+A:s rörförstärkare i samma serie. Även den är försedd med radiorör.
tam10bak
 
 
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top