Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Skinande sensation

Devialet är ett namn man bör komma ihåg. För i en uppsjö av hornhögtalare och monolitliknande förstärkare var Devialets digitalförstärkare en frisk fläkt. En väldigt frisk fläkt.

/ 07.05.2010 - 18:26
Skinande sensation

devialiet
Tre Devialet D-Premier staplade på varandra, men man behöver bara en.

Ytan måste vara en mardröm att hålla skinande blank. Devialet har fallit för frestelsen att förkroma D-Premier, som förstärkaren kallas. Och inte nog med det, fjärrkontrollen som ingår är också kromad så se till att ha mikrofibertrasan i närheten.

Men ljudet! Eller rättare sagt: musiken. Förstärkaren demonstrerades med ett par Magico-högtalare – bara det ett kvalitetstecken, för de amerikanska högtalarna har snabbt blivit många recensenters stora favoriter, och undertecknad är också lite betagen av dem.

Anläggningen hade en klar och mörk bakgrund och en klang som måste vara av det slag man hör vid Pärleporten när ens tid är kommen. Om man har tur, vill säga …

Devialet kallar förstärkarens driftsprincip för Analog Digital Hybrid (ADH), vilket innebär att två analoga förstärkarsteg arbetar tillsammans med åtta digitala förstärkarkretsar.
devialetinside
D-Premier är bara 3,2 cm hög och kan konfigureras så att man kan använda ingångarna som antingen MM- eller MC-ingång för pickuper, använda två analoga ljudkällor, välja mellan optiska och koaxiala digitalingångar och en balanserad AES/EBU-ingång. Utgång för subbas finns också, och förstärkaren är utrustad med en HDMI-ingång och en -utgång så att man kan spela 24-bitarsljud från Blu-ray.

Effekten anges till maximalt 240 watt per kanal i 8 ohm och under hela demonstrationen fanns det inte ett ögonblick där musiken saknade kraft. Detta är kanske den mest intressanta produkten på hela mässan, åtminstone för alla som är sugna på mindre High End-anläggningar och inte vill göra avkall på ljudkvaliteten som man blivit bortskämd med.

Förstärkaren var fullständigt befriad från digitala orenheter och spelade klockrent och harmoniskt klangrikt, med en naturlig återgivning av musiken som spelades under demonstrationen. Inte ens mässingsblås på riktigt hög volym led av någon hörbar förvrängning. I takt med att vi fick höra allt fler utställares anläggningar framstod D-Premier-demon som en av de mest naturliga och tilltalande ljudupplevelserna på hela mässan.

Devialet saknar ännu så länge svensk distributör, men i utlandet ligger priset på 11 000 euro – fast den låter som om den kostar det dubbla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top